Keskustelut Metsänhoito Metsälehmus

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Metsälehmus

  Kuinkahan yleinen se metsälehmus todellisuudessa on Suomen metsissä?

  Montakohan runkoa niitä on, montako esiintymispaikkaa todellisuudessa on?

  Tunnistavatko motomiehet metsälehmuksen traktorin kopista? Varsinkin energiapuu hakkuissa.  Poistuihin paikkakunnan ainoa aito kelo joka oli satoja vuosia vanha ja aidosti ns tervastunut energiapuu kuitupuu hakkuussa.

  Tunnistaako raivaustyötä tekevät metsälehmuksen?

  Epäilen vahvasti.

  Harmiton puu kiva lisä metsässä liikkujan iloksi olisi mielestäni.

 • Timppa

  Minä olen ainakin tunnistanut ja jättänyt perkuussa.  Meillä päin on luonnonsuojelualueella Keski-Suomessa oikein metsälehmuslehto.  Muuten on joku yksittäinen puu.  Talvella hakkuussa saattaa olla vaikea erottaa.  Eiköhän nykyajan motokuskit kuitenkin yleensä tunnista. normaaleissa hakkuissa.

  Energiapuuhakkuita meillä ei tehdä, joten  siihen en osaa ottaa kantaa

  Per Ä Reikäs

  Mikään lehmus kelpaa, kyllä se on nyt Olga päärynäpuu, kukkii kauniisti, lehtevä ja kitkerät hedelmät, ihan kuten puoliso ja joka poikuli saunaan nyt mars! Ryssä voi tulla ikkunan taa, ellet lauteille käy lepäilemään, pimppiäkään silloin saa

  Puuki

  Nykyään on yhtiöillä monimuotoisuuskoulutusta työntekijöilleen, että eiköhän tekijät ne tunnista puulajitkin jo melko hyvin. Lehtipuut ainakin lehden aikaan.    Joskus melko kauan sitten ei metsuri tunnistanut erikoispuuta, kun kaatoi kilpikaarnakuusenkin harvennushakkuussa muiden kuusien mukana nurin. Nykyään varmaan motokuski osaisi jättää säästöpuuksi.

  Tomperi

  Puuki. Saattaahan ne kouluttaa kyllä mutta näitten kouluttajaorganisaatioiden alihankkijoilta ja niiden työntekijköiltä ei edellytetä minkäänlaista osaamista tai koulutusta, työnjäljestä ja työotteista päätellen. Vahvat omakohtaiset havainnot.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)