Keskustelut Metsänhoito Metsän lannoitus mönkijällä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
  • Metsän lannoitus mönkijällä

    Onkohan täällä kenelläkään kokemuksia metsän lannoituksesta mönkijällä?

    Itselläni olisi käytettävissä mönkijä teloilla ja olen harkinnut hankkivani mönkijään sopivan apulannanlevittimen, joiden hinta on noin tuhat euroa ja kerralla menisi noin 50-60 kiloa apulantaa.

    Harrastamisen puolelle tuolla lannoitus menisi, mutta en laske omalle ajalle tuntihintaa. Raskaampia versioita (metsäkäyttöön tarkoitettuja renkailla olevia) on ainakin muutamalla Suomalaisella valmistajalla, mutta hinnat taitaa olla aika kovia ja käytettyjä ei ole markkinoilla.

     

     

     

  • mehtäukko

    Eikait enää lumelle…?

    140ärrä

    Riippuu lannoitteesta, eikös tuhkalannoitteen voi levittää lumellekin? Booria ei tietenkään.

    Metät kunnossa!

    Raivauksen ohella paras tuotto omalle toimeliaisuudelle! Kalle puhelee totta, 2 tonnia / vrk ei ole kummoinen suoritus jos maasto ok. Lumet kun on sulaneet niin tavara tontille!

    Kokenut kaiken tietää

    Nyt olisi meilläpäin juuri oikea aika urealannoitukselle, se on siitä hyvää tavaraa, että typpeä on melko paljon, niin ei tarvitse turhia tonneja raahata metsään. Ei ole enää  niin juurikäävän itioitäkään ilmassa, ja osittainen vauriokohdan ureakäsittely tulee heti samalla. Haihtuu ilmaan, jos liian aikaisin syksyllä levittää. Oletteko muuten nyt uusilla puunhinnoilla ja vallitsevalla korkokannalla laskeneet lannoituksen kannattavuutta? Kun kuitupuusta sai 15 euroa, tarkkaan yritettiin lannoittaa vain tukkia. Joko nyt kannattaa lannoittaa juuri ensiharvennetut metsätkin? Ja saako jostain nyt oikeasti hiilensidontakorvausta lannoituksella?

    Makarov

    Ite oon lannotellu pääosin hyvä laatuisia tukkia pukkaavia kangasmaita mutta on sitä tullut enskoille laiteltua kans jos hyviä kohteita ollut. N.30 ha olisi np:llä ja metsänsalpietarilla tarkoitus keväällä lannoittaa kunhan saa talven aikana harvennettua. Osa kohteista on myyty pystyyn ja osan sahailen itse hankintana kun joutuu vähän laatua tarkemmin syynäämään. Puolelle alueista tulee jo toinen lannoitus jonka levitän Omalla kalustolla. En ole korkoja laskenut mutta onhan se nytkin nuista mitkä aikaisemmin on lannoitettu ja nyt harvennetaan niin tosi korkea,  silloin kun ne on lannoitettu oli lannan hinta tosi alhainen. Nyt puunhinnat ovat korkeat niin tuotto ollee tosi kova. En silloin kun lannat oli korkeimmillaan lannoittanut vaan nyt kun ne ovat laskeneet.

    KeMeRat

    ”En ole korkoja laskenut mutta onhan se nytkin nuista mitkä aikaisemmin on lannoitettu ja nyt harvennetaan niin tosi korkea, silloin kun ne on lannoitettu oli lannan hinta tosi alhainen.”

    Tuossa aika hyvin summautuu se matematiikka jonka mukaan mm. jk ei kannata ja säästöpuista tulee miljuunan tappio.

    mehtäukko

    Kokenut,- kyllä urea täytyy levittää vaikuttaakseen puustoon kasvuvaihessa olevaan metsään…

    Makarov

    Ei tarvi Kemerat olla Einstein jos ymmärtää että jos ostat halvalla ja myyt kalliilla niin tahtoo olla että korko nousee. Jos ymmärrät käytännössä tämän niin sillä pääset jo pitkälle, sinäkin Kemerat

     

    Nostokoukku

    Metsänhoidon suositukset: Urean levitysajankohta: alkusyksystä pysyvän lumen tuloon saakka. Kasvaako mehtäukon metsät lumen tuloon saakka. Minulla ei ainakaan.

    Makarov

    Vielä tuohon jk:hon. En ole sanonu että jk ei kannata mutta ennemminkin niin päin että jaksollinen on moninpaikoin kannattavampi kun jk.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)