Keskustelut Metsänhoito ”Metsänhoitotöiden ajanmenekistä”/8 kysymystä

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 99)
  • ”Metsänhoitotöiden ajanmenekistä”/8 kysymystä

    Kyseiseinen artikkeli löytyy Metsälehti Makasiinista 3/2025. Asiaan paneuduttu huolella ja juttun antia voi suositella lämpimästi sovellettavaksi käytäntöön alleviivaten toimenpiteiden ajoitusta aikaikkunan etureunaan, kenties jopa vielä ”naksun ” verran aiemmas.

    Artikkelin ohjeilla saadaan taimikot kasvamaan kohtuullisin kustannuksin suoraan  kiinnostaviksi ensiharvennusmetsiksi, joissa puusto on täystiheä ja järeydeltään riittävän kookasta kannattavaa korjuuta ajatellen. Lisäporkkanana 2-5 vuotta lyhempi kiertoaika. Noita lukemia voi pitää kokemuksieni perusteella jopa alakanttiin esitettyinä. Huonolle hoidolle jääneiden kohteiden kiertoaika on usein jopa 10 vuotta pidempi puhumattakaan saannosta ,joka jää helposti puoleen hoidettuun verrattuna.

    Metsälehdeltä hyvää työtä. Siitä iso kiitos!

  • Nostokoukku

    Tuo on reilu tarjous. Kyllä täälläpäin on linja, että isännällekin pitäisi osa matkasta jäädä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metkat tulevat kyllä valtiolle takaisin verotuloina. Kun valtio omii hiilinielujamme omikseen, se voi niiden tuottamista hieman tukea.

    PenttiAKHakkinen

    Minä en tiedä mikä metka on, enkä aio siihen perehtyä. Se lienee kuitenkin jonkinlainen valtion maksama tuki metsänhoidolle.
    Kemeraa erehdyin joskus 15 vuotta sitten hakemaan, kun täi söi n 1 ha taimet. Mhy suositteli. Aivan hullua touhua. Toiste en hae.
    Näkisin tällaisen  valtiotuen jonkinlaisena veron alennuksena. Omatoiminen metsänomistajahan joutuu maksamaan työstään pääomatuloveron.

    Visakallo Visakallo

    Tuolta verottajan tiedoista vuodelta 2023 (2024-25 luvut ovat varmasti vielä suurempia) voi hyvin hahmottaa, että Metka-tukena maksettava 37 miljoonaa euroa/vuosi on melko pieni ”veronpalautus” metsänomistajille.

    https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/tilastot/henkiloasiakkaiden_tuloverotilastoj/verovuosi-2023/henkiloasiakkaiden-metsataloustiedot-verovuonna-2023/

    kmo kmo

    Luultavasti Metka-tuen jakoon liittyvään byrokratiaan hukkuu vähintään sama määrä rahaa.

    Visakallo Visakallo

    Toki näinkin, mutta halutaanko todellakin sitä, ettei metsäveroa maksavat metsänomistajat saisi mitään metsiin liittyviä etuja verorahoillaan, vaan ne kaikki miljardit käytettään kokonaan muiden elämänalueiden hyväksi?

    Tolopainen Tolopainen

    Olen hakenut ja saanut metka tukia tänä vuonna pari tonttua. Ei nuo rahat minun tilille ole jääneet ne on kaikki käytetty palveluihin tarvikkeisiin ym. tiemaksuihin. Ei jäänyt yhtään ylimääräistä. Se on hyvä, jos tukia haetaan, silloin talous pyörii.

    suorittava porras suorittava porras

    Miten luulette ,että rahat riittävät ,jos kaikki tukiin oikeutetut käyttävät tuet täysimääräisesti? Ja mikä on tulos ,jos tuki ohjaa toimimaan metsänkasvatuksen kannalta epäedullisesti?

    On tilanteita ,joissa tukiehtojen täyttymisen odottelu johtaa niin suureen työkustannusten kohoamiseen ,että isäntä tukien lisäksi joutuu maksamaan omasta pussistaan enemmän verrattuna siihen ,että toimenpide olisi tehty biologisesti metsän kannalta oikealla hetkellä. Pahinta tietysti on ,että välttämätön operaatio jää kokonaan tekemättä , kun työmäärä kasvaa liian isoksi eikä löydy tekijöitä työtä toteuttamaan.

    Tolopainen Tolopainen

    Metsänomistaja tietenkin toimii niinkuin parhaaksi näkee, jos jossain on tarjolla ilmaisia ämpäreitä, ei ne riitä kaikille. Nopeat syövät hitaat.

    Niin tiheää metsää ei olekaan, että sieltä ei sahalla saisi puita poikki.

    Visakallo Visakallo

    Tuossa luetteloa suurimmista Kemera-tukien saajista vuodelta 2023. Yhteismetsät näkyvät olevan enemmistönä. Metka-tilastoja tulee sitten myöhemmin.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 99)