Keskustelut Metsänhoito Metsänhoitoyritys kesätyönä?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 37)
  • Metsänhoitoyritys kesätyönä?

    Niin.

    Mitä mieltä palstan tietäjät olette, voisiko 21-vuotias kauppatieteiden opiskelija menestyä metsänhoidon yrittäjänä kesäkauden verran? Minkä suuruista alkuinvestointia tämä vaatisi? Miten kovaa kilpailu voisi olla, mitä kautta palveluja kannattaisi markkinoida?

    Olen tehnyt raivaustöitä muutaman kuukauden verran, joten saha kyllä pysyy kädessä ja intoa riittää. Lisäksi kokemus yrittäjyydestä olisi mahtavaa.

  • rööri roope

    Se on hyvä että on suomessa yksi hyvä!

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Alkuinvestoinniksi taitaa riittää raivaussaha ja sopivat kamppeet päälle sen käyttämisessä, ne varasahat ja moottorisahat ehtii sitten seuraavanakin vuonna.

    Laatuun ja omavalvontaan kannattaa panostaa. Lehtien lisäksi paikkakunnan FB ryhmistä saattaa löytyä sopiva mainospaikka.

    Olen hiukan Röörin kanssa samoilla linjoilla niistä sukulaisista. Siinä on sekin vaara että taksa jää liian alas, ansiotarkoituksessahan Sinä tuota hommaa aloitat.

    Voi olla hyvätkin markkinat täällä ainakin joskus valitellaan raivaajien pulaa, vai liekkö valittavat polkuhintaisten raivaajien pulaa, kenties.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Visakallo Visakallo

    Viime aikoina on käyty keskustelua sopeutumiseläkkeellä olevien kansanedustajien ja -ministereiden yritystoiminnasta. Ainakin minulle tuli yllätyksenä, että jos konsultointi on satunnaista, eli jää alle neljään kuukauteen vuodessa ja siitä saadut palkkiot jäävät muutamaan kymppitonniin, niin heidän ei tarvitsekaan hoitaa yrittäjävelvotteita, kuten yrittäjäeläkemaksuja. Olisikohan 5astelijankin syytä tehdä aikomansa hoitotyöt metsä-konsultointina!

    savo'ttamies savo’ttamies

    ….5’saan ensimmäinen konsultointi kohde jonkun suorittajan työmaalle ja raportti kohteelta tänne tarkastettavaksi .

    Metsuri motokuski

    Ei missään nimessä omatoimiseksi yrittäjäksi, Mieluimmin johonkin yritykseen työntekijäksi. MOL.fi on täynnä työpaikkoja niin raivaussahahommiin kuin istutuksiin.

    Olemalla yrittäjänä sinulla pitää olla jo erinomainen taito metsänhoitoon myös haastaville kohteille jossa hoitotyöt on jätetty tekemättä. Samoin sinulla täytyy olla tietämys kuinka hoitotyöt pitää tehdä että ne täyttää kemera-kelpoisuuden. Jos aloitat liian aikaisin yrittäjän ja otat kaiken vastuun työstä voit helpostikkin pilata maineesi ja työt loppuvay siihen.

    Pelkän taimikon perkauksen oppii muutamalla tankilla kun joku neuvoo mutta metsurilla pitää olla taitoa muuhunkin. Sillä metsuri sen loppujen lopuksi sen metsän tekee ja päättää mitä ja miten se metsä kasvaa.

    metsä-masa metsä-masa

    Mukava huomata nuoren korkeakouluopiskelijan into tehdä metsänhoitotöitä, siitä tosiaan saa sitä mainitsemaasi arvokasta kokemusta. Ilmeisesti sinulla on ne korkeakuulututkinnot etusialla, mutta tätä arvokasta käytännön elämän ymmärrystä tarvitaan sitten esimies ja päättäjätehtävissä myöhemmin.

    Aloitukseen palstalla on tullutkin hyviä ehdotuksia mistä olisi helpoin aloittaa, eli monipuolisia helppoja kohteita esim. taimikon varhaishoito, niissä syntyy näkyvää jälkeä helposti, joka kannustaa jatkamaan.

    Raivaussahaksi kannattaa valita keskikokoinen ammattisaha, se on varmatoiminen ja pitkäikäinen huollettuna, josta on sitten helppo luopua kun tarve loppuu

    Uusmetsäläinen

    Metsurimotokuskin kanssa samaa mieltä, ettei missään tapauksessa kannata kesätyöpaikkaa varten perustaa yritystä.

    Jos on valmiina pöytälaatikkoyritys, niin voihan sitä tietysti käyttää sopivalla toimialavalinnalla tilapäisissä metsähommissakin. Paljon sopivampaa ja helpompaa velvoitteiden kannalta on tehdä kesätyöt palkattuna työntekijänä.

    5astelija

    Paljon kiitoksia hyvistä neuvoista!

    Kevään opinnot on vielä pahasti kesken, joten ihan lähiviikkoina tätä hommaa ei ole tarkoitus aloittaakaan. Omatoiminen yrittäjyys olisi siksi hyvä, koska voisin silloin sisällyttää kokemuksen osaksi opintojani.

    Haastavin rasti on tietenkin se rahoitus, opiskelijan pennit kun ei välttämättä veny työvälineiden ja -auton kustannuksiin. Homma tulee todennäköisesti kaatumaan tähän.

    Visakallolta tuli hyvä ehdotus. Kyllä 5astelijan Raivaus-Konsultointi Oy tyytyy muutaman kymppitonnin kesätienesteihin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kannattaa katsoa ettei tarvitse katua. Kymppitonnien tienesti vaikuttaa jo opintotukiin. Alv-velvollisuuden raja ylittyy myös. Raivaustyö ei ole konsultointia etkä ole eläkeläinen. Tässä on monta kohtaa, jossa voi päätyä veromätkyihin ja muihin huonoihin taloudellisiin seurauksiin. Varminta ehkä olisi tehdä palkkatyötä esim. mhy:lle muutamia viikkoja plus kilometrikorvaukset ja työvälinekorvaukset (?). Verovähennyksiin raivaussahaa ei tällä tavoin kylläkään taida saada.

    Jätkä

    Raivaus / moottorisahan osuus palkkatyössä on verovapaata, joten se on omiaan alentamaan opintotukea uhkaavaa tulorajaa. samoin kilometrikorvaukset, jotka myös ovat verovapaata korvausta.

    Verovähennyksiin noita autoa ja sahoja ei saa, mutta sinänsä ne ovat välttämättömiä. Istutusvälineet tulevat yleensä MHY:ltä silloin, kun se toimii työnantajana.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 37)