Keskustelut Tekniikka Metsäojaa Kellfrin minikaivurilla

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • oppipoika

  Aika hitaalta näyttää. Eikä tuo toimi kivisessä maastossa. Kyllä tuolla varmaan joku pientilallinen omat ojansa tekee. Mutta isossa mittakaavassa ei toimi.

  Metsaman

  Kyllähän se kivikossa vielä hitaammaksi menee.. täydennysojiksi pieniä ojan pätkiä tällä kyllä tekee.. plussaa ettei juuri ojalinjoja tarvitse avata kun pienikokoinen.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Mikän mahtanee olla hintaluokka tälle vehkeelle?

  Noin väljässä maastossa joku 18 tonnin ympäripyörivä telakone on ihan jees. Tulee siisti jälki ja saa maat edes hiukan kauemmas.

  Tuolla pitää sitten ajaa molemmin puolin ojaa ja tehdä penkkaan lovet että vesikin pääsee sinne ojaan. Juuri sellaisten pienten pintavakojen tekijänä tämä menee. Isolla koneella ensin 30 m välein ojat tuolle suolle ja tällä sitte 15 metrin välein sellaiset 12m metriä pitkät viikset sinne ojaväleihin.

  Jotain piennartien ojaahan tuollakin vois perata, mutta mutta??

   

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Ojankaivuuseen ihan Höpöhöpövehje. Tuollaisen ojan saa tehtyä esim. räjäyttämällä malliin ojadynamiitti.

  Kunnollinen ympäripyörivä kone, jolla saa maat työnnettyä kauemmas ja pätkittäin aina joka toiselle puolelle.

  Viimeksi kaivatin pikkuhomman tontillamme ja kone tuli 12 km: päästä, kaiveli noin vartissa kuopan 1,2 metriä leveällä kauhallaan ja maat nätisti kasalle – sekä lähti pois.

  Lasku koko hommasta 85 €.

  Tuollaisella lelulla siitä ei olisi tullut mitään edes koko päivän tonkimisella.

  Metsuri motokuski

  Eipä kai tuossa hommassa mitään säästöä olekkaan ajateltu. Onhan tuo sellaista ajankulua jos muutakaan ei ole. Empä usko onko tuossa kapeista urista mitään hyötyä kun videon perustella kuusien juuria kolhitaan melkoisesti. No voihan ne ojan vierus kuuset viimeistään siinä vaiheessa kaataa kun palokärki ne merkaa.

  arto arto

  Nopeampi tuo on kuin lapio… Olisihan tuolla mukava tonkia vanhoja ojia sammalta sais lapaa ajankuluksi.

  oksapuu

  Miten on Kellfriin puomi kestänyt…

  Osta se James pois kuleksimasta :-)…

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Joo, parempi kuin lapio, mutta ei pysty silti lapiomiehen hommiin. Vanha oja jossa vahän ojamaita ympärillä, niin tuolla ei saa mitään aikaiseksi, kun ei pääse edes työmaalle. Kaksi vaihtoehtoa, kunnon kaivuri tai sitten lapiolla pahimmat tukokset pois. Tuota jälkimmäistä tuli tehtyä tänä syksynä. Ongelma vain siinä ettei lapion voimakone oikein ole enää iskussa.

  Kaivurityö on vielä halpaakin, eikä tarvitse olla niin kovin suuri keikka. Ainoa ongelma on aikataulutus, hyvillä kaivajilla on kysyntää.

   

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  En ostaisi mitään kiinalaista konetta. Teräksen laatu on kuitenkin niin heikkoa, että ei tuo kauan kestä hitsaamista tulee riittämään. Ei tuolla koneella ole käytettynä mitään arvoa.

  Pieniin kaivuuhommiin saa palkattua edullisesti nelivetolinkkujen alustoille rakennettuja koneita, tulevat töihin ilman siirtomaksua ja tuollaisen ojanpätkän saa tarjoamalla kahvit ja hiukan euroja. Mikään ei ole niin halpaa kuin kaivuutyö nykyisin. Kaivuri löytyy nykyisin lähes kaikilta isommilla maatiloilla.

  Metsaman

  Tämä on varmaan halvin markkinoilla oleva konelapio.. alle 4000 €– iso ympäripyörivä tuohon ei olis sopinut mitenkään kun ahtaat välit.. olis pitänyt puita kaataa jotta olis edes lähelle päässyt…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)