Keskustelut Puukauppa Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 185)
  • Metsäomaisuuden hoito sopimusasiakkaana…

    Nyt jopa asiaa tutkailtuna on hoitosopimus tuottava malli metsänhoitoon. Metsä-Groupin ja Luonnonvarakeskuksen vertailussa todettua on että sopimusasiakas tekee 25% parempaa tulosta metsillään. Oma käsitykseni on näin ollutkin ettei ”villinä” kannata keskisuuren metsätilallisen ainakaan olla. Osuutensa on varmasti myös paremmalla puusta saatavalla kokonaishinnalla. Toisin kun eräät kilpailun kiivaat täällä väittävät. 25% on paljon!

  • Rane

    Rane katseli (mielenkiinnosta,ei ostomielessä) taas UPM:n myyntiesitettä n.2000ha tilasta.Ehtona näkyi oleva Puukauppa-ja hoitosopimus UMP:in kanssa.Toimenpiteet tehdään kuten ennenkin UMP:n suunnitelmien mukaan.
    Hyvää tuossa on kai se ettei tulevan metsänomistajan tarvitse vaivata päätään puunhinnasta tai hoitotöiden taksoista tinkimisellä.
    UPM:n kannalta hyvää on että metsä säilyy edelleenkin ”omassa käytössä”,joku vaan antaa siihen sidottuna olleen pääoman firman käyttöön.

    Visakallo Visakallo

    Aikamoisen sitoumuksen siinä joutuisi tekenään jos tuommoiseen kaupaan UPM:n kanssa lähtisi.
    Mikähän mahtaisi olla sanktio, jos myisikin puut muille ostajille, tai hoidattaisi metsän muilla?
    Mitähän kilpailuvirasto mahtaa olla mieltä tällaisesta kilpailun rajoittamisesta?

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Mitähän tuollaisesta ehdosta sanoo kiinteistökauppoja koskeva lainsäädäntö? Ainakin kaupan purkava ehto on mitätön.

    Tuon sopimusasiakkuus vaatimuksen täytyy olla määräaikainen. Mutta mitähän tuollaisessa tilanteessa sitten UPM tekisi jos joku tosiaankin myisi vieraalle? Olisiko sillä mitään tehtävissä, muuta kuin todeta että näin on käynyt?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Ainakin aiemmin ne ovat olleet määräaikaisia ja pakkohan on olla. Kun tuo on kuitenkin ostettavan kiinteistön kaupan ehto eli syytinki ei se laiton ole mutta hipoo kyllä hyvän maun ja kauppatavan rajoja. Tuskin sitä edes pyritään valvomaan mutta onhan se pieni ”pelote” jolla patistetaan myymään heille. Itse en pitäisi pahana jos esim. lähikohde tulisi myyntiin ja UPM-rajanaapuri moisen ehdon laittaisi. Väittäisin että sekin tila tulisi parempaan hoitoon kuin nyt kun se toimii kirjanpainajan kasvatuskeskuksena lähitiloille.

    Timppa

    Kysymyshän on luonnollisestikin myös sen tilan hinnoittelusta.

    Sinänsä tuon tyyppiset sopimukset ovat kiinteistöalalla arkipäivää. Esimerkiksi joku firma myy toimitilansa ja sitoutuu vaikkapa 15 vuodeksi vuokralaiseksi kaupassa sovituilla ehdoilla. Jos muuttaa pois enneaikaisesti niin joutuu kyllä kuitenkin maksuvelvolliseksi koko vuokrakaudelta.

    Sopimuksessa on epäilemättä sopimuksenvastaista käyttäytymistä koskeva ehto. Käytännössä kuitenkin sopimusmoraali Suomessa on yleensä niin korkea, ettei ristiriitatilanteita juurikaan esiinny. Luulisin, että tuolle yhteistoimintavelvoitteelle asetetaan sopimuksessa joku takaraja. Voihan käydä myös toisin päin, eli UPM lopettaa kaiken metsäpalvelun joiltakin alueilta, mutta on vastuussa myymiensä tilojen palveluista, mitä eivät halua tehdä ikuisesti.

    Puuhastelija

    Miksihän se Luken vertailu ei ollut isompi esim. Upm:n sopimusasiakkaat, Storan ja vaikka joku villikin siihen sekottamaan pakkaa. Uskoisin kuitenkin, että eri firmojen sopimusasiakkaat saavat yhtä hyvää tulosta. Mutta pärjäisiköhän villi parhaiten kilpailutuksen avulla?

    jees h-valta

    Puuhastelijalle väitän ettei aivan samalla viivalla olla kaikkien sopimusasiakkaiden tuloksessakaan. Ainakin aika paljon kuullut eroja jopa aivan lähipiirin kaupoissa. Mutta eivät ne aivan yhtä täydellisiä ja tiiviitä paketteja muilla kyllä olekkaan. Ja puuntarpeet vain näillä kahdella pääasiallisella kilpailevalla jo aika paljon erilaiset. Mutta näitä pakettien sisältöjä voisi vaikka Metsälehti yrittää selvittää ja tehdä vertailua hyödyt vs. haitat.

    Jean S

    Jahas. Minullekin on sitten tarjottu hoitosopimusasiakkuutta MG:stä. Onko joku nyt päässyt selville siitä, mihin metsänomistaja siinä sitoutuu vai sitoutuuko varsinaisesti mihinkään.

    Toisena vaihtoehtona on suurehko päätehakkuu tukin hinnalla 70,50.

    Puuki

    Hoitosopimus nostaa bonusta ja voi sopia esim. tekeekö hoitotoimet itse,MG vai molemmat .  Voi sanoa irti kunkin vuoden syksyllä, taisi olla marraskuussa.  Jotain etuja oli joten liityin kokeeksi ja sanon  irti jos ei toimi.  Puheen mukaan ei juuri mikään muutu joten luotin siihen ja jos myyntiä tulee kilpailutan kuten ennenkin.    Vasta 1 – 2 pientä ”erimielisyyttä” tähän mennessä ilmaantunut joten saappaat näkee…    En ole siis varmaankaan helpoin asiakas , jos sovitut asiat ei toimi.

    herranumero47

    Olen ollut hoitosopimusasiakas noin 5 vuotta. Ei ole juuri haitannut. Suurin osa raivaussahatöistä tehdään silti itse. Puukauppoja pitää ilmeisesti aina MG:lle tarjota mutta muille saa toki myydä. Päätehakkuut pitkälti menneetkin itsenäisille sahoille viime vuosina. Silti yhteistyö on MG:n kanssa jatkunut.

    Nyt on Itä-Suomesta tarjous vajaan 2000m3:n kesäkorjuun kuusipäätehakkuu lisineen 78eur/m3, kuitu 31eur. Sahayhtiö

     

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 185)