Keskustelut Metsänomistus Metsäpalsta meren rannalta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
 • Metsäpalsta meren rannalta

  Haaveena olisi löytää Uudenmaan tai Varsinais-Suomen alueelta jonkunkokoinen metsäpalsta meren rannalta vapaa-ajan käyttötarkoitukseen, nuotio-, teltta- ja soutuvenepaikaksi lähinnä.  Julkisesta myynnistä en ole löytänyt yhtään pientä metsäpalstaa rannikolta, ainoastaan joitain kymmenien hehtaarien maatiloja. Metsäkeskuksen karttasovelluksen perusteella suuri osa meren rannasta on kuitenkin metsää, joten ainoa keino kai olisi sattumalta löytää ison metsätilan omistaja ja maanitella hänet myymään esim. hehtaarin määrä-ala. Olisiko palstalaisilla antaa vinkkejä? Hintapolitiikka on tietysti toinen asia, missähän hehtaarihinta voisi pyöriä rantatilan osalta, jos se etelä-suomessa yleisesti on jotai 3000-6000e/ha?

 • Jalapa

  Kyllä merenrantatontteja on myynnissä, ihan kiinteistövälittäjillä. Hintaan kun laittaa nollan perään niin voi saada jotain. Ja paremman tontin nolla perään ja kertaa kaksi tai kolme.

  ChesterC

  Myyjällä menee kauppahinnasta 30%-34% myyntiveroa. 20t-30t, niin voit päästä ostamaan hehtaarin palan ilman rakennusoikeutta.

  A.Jalkanen

  Ei kiinteistöstä mene myyntiveroa noin paljon. Kauppahinnasta otetaan ensin pois joko hankintahinta tai hankintameno-olettama.

  Kaarinassa on 1650 m2 määräala (ei rantaa) + 100 m2 venepaikka meren rannalla. ”Tontille” voisi varmaan säilöä jalasmökin tai asuntovaunun. Hinta molemmille 18000 euroa tai 8000 euroa pelkästä venepaikasta.

  asunnot.oikotie.fi/myytavat-tontit/kaarina/15570624

  Tontti (rakennusoikeutta) + venevalkamaoikeus Hangossa, 18000 euroa:

  asunnot.oikotie.fi/myytavat-tontit/hanko/15094879

  Per Ä Reikäs

  No perkeles,iteki aatellu jostain Suomen rannikolta,isohkoo tonttia,eli lähinnäkin metsätilaa.Pori rannikko ja siitä joka suuntaan kiinnostaisi kyllä.

  Verkku10

  Jalapa, merenrantatontteja kyllä on mutta hakusassa on nimenomaan rakennusoikeudeton metsäpalsta budjettisyistä. Jos se ei olisi paalusta kiinni niin sitähän ostaisi Espoon Suvisaaristosta leikkikentän huviloineen. Pitäisi varmaan soitella välittäjät läpi josko olisi hiljaisessa myynnissä näitä metsärantapalstoja tai vastaavasti tietoa isoista metsänomistajista myyntisaappaissa.

  A.Jalkanen

  Laita myös paikallislehtiin ilmoituksia. Paikalliset pankit merenrantapaikkakunnilla kantsii myös käydä läpi ja vaikka pyytää laittamaan ostoilmoitus ilmoitustauluilleen.

  metsatilat.fi palveluun ostoilmoitus?

  Verkku10

  A.Jalkanen, hyviä vinkkejä, kiitos!

  Jean S

  Joo, noitahan ei yleensä myydä, koska ihmisten mielikuvitus loppuu siihen, että rantakaavassa on tietty määrä rantatontteja tai tilassa on tietty määrä laskennallisia rakennusoikeuksia, ja kun ne on sitten käytetty, niin ei enää ymmärretä, että jotain myytävää voi vielä olla. Tietysti hankala sanoa, että millä nimellä noita sitten löytää, kun tontista ei voi puhua.

  Rantaan rajoittuva metsäkiinteistö, jolla ei ole rakennusoikeutta?

  Tietysti olisi varmaan myös hyvä, jos tie olisi lähettyvillä.

  Tässäkin on ylihintaa ehkä?

  https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-maatilat/salo/13865089

  Verkku10

  Jean S, olen itseasiassa ollut yhteydessä kyseisen ilmoituksen pohjilta välittäjään, mutta syystä tai toisesta haluavat myydä koko kiinteistön kerralla. Saman vastauksen olen saanut parilta muiltakin välittäjältä kun olen kysellyt mahdollisuutta ostaa määräalan isommasta kiinteistöstä. Ja niinpä, itselle mökkiä tärkeämpi olisi se miljöö, yöpyminen teltassa ja voisihan sitä vetää pientä kärrymökkiä huonoilla keleillä auton perässä palstalle. Olen myös ymmärtänyt että rak.oikeudettimallakin metsäpalstalla voisi laittaa istutuksia ja tehdä pienen laiturinkin (tämä riippunee kunnasta?) kunhan ei mitään kiinteää rakenna.

  Per Ä Reikäs

  Tampereella olen kyllä ihastunut saunalauttoihin&ihastunut sauna kärryihin ja isoihin,asuttaviin.

  Rakennusluvilla niin väliä,kun mustalaisten tapaan muuttelee karavaanitta,palstalta toiselle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)