Keskustelut Metsänomistus Metsäpalstalle rakentaminen ja kiinteistöverotus

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Metsäpalstalle rakentaminen ja kiinteistöverotus

  Metsämaasta ei tarvitse maksaa kiinteistöveroa. Vapaa-ajan asuntotonteista pitää.

  Onko tietoa: jos 10 ha metsäpalstalle rakentaa ihan luvallisesti (jos lupaa tarvitsee) a) laavun, b) tulisijallisen kodan, c) sähköliittymän ja asuntovaunun parkkipaikan, d) tulisijallisen saunatuvan, niin missä vaiheessa alkaa kiinteistövero juosta?  Ja miten palstan pinta-ala otetaan huomioon? Eikö ainakin osa olisi verotonta metsämaata?

   

 • Puuki

  Melko varmalla mutulla sanosin, että laavu ja asuntovaunu olis noista verovapaita.  Verottaja varmaan keksisi  sitten pikkumökille tontin koon  jolle tulee myös  kiinteistövero.   Alle 2 ha laikku on tontti ja sitä isommat pläntit metsää joista ei mene kiinteistöveroa vaan yleinen jokamiesoikeus (jossa velvollisuudet myös mukana) vastaa silloin sitä veroa.

  Gla Gla

  Rakennuslupa varmaan on rajana. Silloin tiedot menee virallisiin järjestelmiin.

  Metsässä tontti on nimeltään rakennuspaikka.

  Pakkala

  Ostin pienen taukotuvan ja kokosin sen metsäpalstalleni. Kulut, jotka tästä syntyi lisäsin veroilmoituksen kohtaan poistettavat. Sen jälkeen siitä alkoi mennä kiinteistäveroa muutama euro vuodessa. Selvitin tätä verotoimistossa ja sain sieltä tiedon, että kiinteistövero loppuu siinä vaiheessa kun taukotupa on kokonaan poistettu.

  Mitään rakennuslupaa en tähän tarvinnut.

  isaskar keturi

  Sama kokemus kuin Pakkalalla. Verottajalla on hyvät järjestelmät. Itsekin tein sellaisen koottavan kodan taukotuvaksi metsään. Kulut metsäverotukseen metsätalouden rakennelmana, niin kiinteistöveroa menee nimikkeellä ”Metsätalouden tuotantorakennukset” 2,6 euroa. Mitään lupia en siihen hakenut. Pieni kulu hyötyyn nähden (verovähennys ja hyvä tukikohta keskellä metsäpalstaa).

  Gla Gla

  Kuulostaa loogiselta, että metsätalouden kuluiksi kirjattuna nuo laukaisee kiinteistöveron. Muussa tapauksessa tuskin menee verolle.

  mettämiäs

  Kannattaa kuitenkin varmistaa asian oikea laita Tanelilta; hän on tunnetusti näiden metsärakennusten kiinteistöverotuksen erikoisasiantuntija…

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Mettämies: ”Kannattaa kuitenkin varmistaa asian oikea laita Tanelilta; hän on tunnetusti näiden metsärakennusten kiinteistöverotuksen erikoisasiantuntija…”

  Mettämies vois tuon nälvinnän vähitellen lopettaa, jos ei ole itsellä mitään asiallista kirjoitettavaa, niin toisen nälvintä ei sitä puutetta korvaa.

  Se että olen kertonut omista kiinteistöverokiemuroistani täällä ei tee minusta asiantuntijaa asiassa.

  Lisäksi minun kokemukseni ovat vanhasta maatilakäytössä olleesta rakennus ryppäästä. Joten uudisrakentamiseen kokemukseni eivät liity mitenkään.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  mettämiäs

  Tanelin palaute taitaa olla kohdennettu minulle, vaikka nimim. ei ihan kohdallaan olekaan. Minä kovasti yritin Tanelia kehua metsäverotukseen liittyvien asioiden hallinnasta ja asia sitten käännettiin nälvimiseksi. Sitä paitsi Taneli on jakanut ansiokkaasti muutakin metsäverotukseen liittyvää tietoa tällä palstalla, mm. työhuonevähennys tuli muutama vuosi sitten kaikkien tietoon Tanelin perinpohjaisen opastuksen avulla.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)