Keskustelut Metsänhoito Metsäpalvelutyöt

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
  • Metsäpalvelutyöt

    Miten luotettavana pidätte metsää ostavien yhtiöiden palvelusopimuksen sisältöjä esim. raivausten ja istutusten suhteen ? Eli esim. onko raivattu kaikki mitä pitää ja istutettu kaikki taimet mitä sopimuksessa on arveltu niitä tarvittavan ?

     

    Istutusten suhteen  itselleni tuli epäilys erään 0,5 ha:n kohdalla , kun sopimuksen mukaan oli laskettu tarvittava määrä 360 kpl ja minusta näytti ettei millään ole voinut niin paljon mennä ja kyselin perään. Alensivat sitten laskun määrää n. 100 kpl:lla, kun firman yhteyshenkilö lupasi käydä katsomassa ja tarkistamassa. Ja nyt toisella palstalla laskutetaan melkein 300 kpl enemmän kuin alun perin sopimukseen kirjattu tarvittava määrä (ala n. 1,5 ha).

     

     

  • Rane

    No todennäköisesti kaivuriurakoitsija ei tee kovin paljon enempää mättäitä kuin on sovittu joten taimiakaan ei periaatteessa pysty sen enempää laittamaan.Aukon alahan voi heittää.

    Jänkhäjoonas

    Tuossa pohdiskelin kuinka paljon varsinkin metsäpalstalla vähemmän viihtyviä kusetetaan näissä asioissa. Ei ole kerta tai ensimmäinen, kun ilmeisesti metsävaratiedoista katsottu suoraan, että tämä ja tämä kuvio vaatii jotain varhaisperkausta ym. ja markkinoidaan aggressiivisesti palvelua. Kemerankin kuulemma saa, vaikka ei ehtoja ikinä täytä.

    Apli

    Kyllä kaikkien toimijoiden joilta palveluja haluat/ostat toimia pitää nykyisin itse valvoa, on sattunut vuosikymmenten aikana kaiken näköistä, istutettu liian vähän, ei ollenkaan sovittuna ajankohtana yms, mutta aina on asioista sovittu ja jatkossakin palveluja käytetty hyvällä mielellä..

    isaskar keturi

    Niin olisihan se kivaa, jos olisi luotettava metsäpalveluiden tuottaja. Mhy:tkin nukkuvat onnensa ohi lähtemällä strategioillaan mukaan ketkujen joukkoon tekemään liiketoimintaa. Silloin aina ykkösenä on tulos, sitten oma henkilöstö ja jossain jonossa asiakas eli jäsen.

    Ensisijaisesti kaikki tärkeät kasvatusvaiheet (istutus, taimikonhoito ja ensiharvennus) on varminta tehdä itse. Mutta jos ei ehdi, jaksa tai osaa itsekään, niin aika lailla susien armoilla ja valvonnalla pärjättävä.

    Onko kukaan muuten huomannut, että olisi tapahtunut virhe niin, että asiakas olisi hyötynyt? Itsellä on noin neljänkymmenen vuoden ajalta tasan yksi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mistä raha pitäisi tulla mhy:lle? Parempi että se tulee liiketoiminnasta kohtuullisella voitolla kuin korkeista jäsenmaksuista. Toiminta puukaupassa ja metsänhoidossa ynnä muissa palveluissa pitää tietysti olla ammattitaitoista ja hinnoittelun läpinäkyvää palvelujen ostajille. Laatukontrolli kuuluu asiaan.

    Nuakka

    Mg hoitosopimuskokemuksia: Kerran varhaisperkaus oli jäänyt hieman vajaaksi, huomautuksen jälkeen ostohenkilö(!) kävi raivaamassa loppuun. Ja kerran muokatulla aukolla oli unohtunut istuttaa taimet yhteen pohjukkaan, tämäkin korjattiin huomautuksen jälkeen. Nythän muokkauskohdat voi tarkistaa myös metsäverkosta kotoa käsin, samoin kuin ajourat hakkuilla lähes reaaliajassa. Vielä gps pottiputkeen ja 360 asteen livekamera motoon ja ajokoneeseen, oltaisiin tilanteen tasalla.

    Tomperi

    MHY on aika tavalla kuin lumiukko kesähelteellä auringossa, ei sitä pelasta fuusioitumiset yms kikkailut.  Sellainen pieni metsänomistaja jolla ei ole vakiintuneita suhteita metsäorganisaatioihin on helposti ajautumassa ns hyväksikäytetyksi.  En uskalla  liputtaa yhdenkään metsäorganisaation puolesta,  varmasti mhy toimihenkiklö ajattelee etupäässä omansa organisaation kassavirtaa… nähnyt olen.

    puutuomas

    On hyvä jos mhy.kin on alkanut toimimaan normaalin markkinatalouden ehdoilla eikä ole enään polkemassa taimikon raivaus hintoja teettämällä hyväuskoisilla metsureillaan muiden toimijoiden hyljeksimiä taimikonhoitoja(lue pahasti myöhästyneitä) alihintaisina urakoina, voittoa tavoittelemattomine metsien hyväntekijäjärjestö aatteineen. Toivon totisesti että tuo toiminta on jäänyt jo historiaan.

    Apli

    Jos ajatellaan pelkkiä hintoja niin eipä niissä juurikaan ole eroja ostatko palvelun vaikka Mhy:ltä tai kolmelta suurelta, hyvin lähellä ovat toisiaan.. Itse tehtynä tietysti paras, jos ei miellytä syyllinen löytyy peilistä(: Muistakaahan kemerat!

    isaskar keturi

    AJ aiheetta yhdistää kannattavan toiminnan ja liiketoiminnan, johon kuuluu riskinotto (jäsenten kustannuksella?). Toiminta on kannattavaa, jos palvelut tuotetaan katteellisesti, eli kattaa kaikki tuottamisen kulut (ml. hallinto). On vaikea nähdä, että mhy tehtävä olisi toimia liiketoimintayksikkönä, kun se on kaiken lisäksi lähtökohtaisesti yhdistyslain vastaista (so. pääasiallinen toiminnan muoto ei voi olla liiketoiminta).

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)