Keskustelut Metsänhoito Metsäpalveluyrittäjäksi

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 31)
  • Metsäpalveluyrittäjäksi

    Olen muutaman vuoden nyt tehnyt palkallisena kaikkia raivaussahalla tehtäviä metsänhoidon töitä ja istutusta yhdistyksen ja metsäyhtiöiden työmailla ja nyt olen harkinnut että aloittaisin tarjota samoja palveluja itse toiminimellä. Minulla on alalta myös koulutusta. Työnjälkeeni ollaan tähän mennessä oltu tyytyväisiä ja uskon että pystyn pitämään sitä jonkinlaisena vahvuutena että etenkin yksityisistä metsänomistajista saisi pitkäaikaisia asiakassuhteita.

    Tarkoituksena myöhemmin alkaa tarjota myös pihapuiden kaatoja ja muita moottorisahalla tehtäviä palveluja kunhan olen ensin hankkinut lisäkoulutusta ja kokemusta.

    Täällä varmasti alan ammattilaisia ja muita asiantuntijoita niin mitä mieltä kannattaako moiseen lähteä ja miten alkuun toimia? Kunhan toiminimi perustettu ottaa vain suoraan yhteyttä metsäyhtöihin ja yhdistykseen että olisiko urakoita tarjolla? Muutin vasta vähän aikaa sitten uutdelle paikkakunnalle pohjoisessa ja tiedän että alueella toimii yksi suuri ja pari pienempää metsäpalveluyritystä eli kilpailijoitakin on.

    Olisin kiitollinen jos joku metsuriyrittäjä kertoisi millaisilla hehtaaritaksoilla/tuntiveloituksella näinä päivinä toimii ja miten ovat markkinoineet yksityisille metsänomistajille palveluista.

     

     

  • Nostokoukku

    Miten niin VAAN metsätyöstä. Ei metsurista tietenkään pankinjohtajaa tai muuta ekonomistia tule. Mutta yleensä metsästä itsensä elättäneellä ei ole rukkaset aina hukassa kun työhön pitää tarttua. Ja monen alan työnantajat tietävät sen. Itse olin metsurina yli nelikymppiseksi ja olisin varmaan ollut pitempäänkin, jos koneet eivät olisi vieneet kunnon työmaita. Metsureille jäi ne palstat joita ei kehdattu koneelle tarjota. Sinä aikana tuli perustettua perhe, rakennettua ensimmäinen talo ja vielä tuli se maksettuakin. Kun kunnolliset palstat loppuivat, hänkin koulutusta ja jatkoin toimihenkilönä eläkkeeseen saakka. Tuossakin työssä mrtsurina hankittu kokemus metsästä oli ylivertainen hyöty koulutukseen verrattuna. ”Kohtalotovereitani” on rakennusmiehenä, motokuskina, sahatyöntekijänä, rekkakuskina, erilaisissa konetöissä ym. Kaikki mielestäni kunnioitettavia ammatteja, ei tietenkään tubettajan tai striimaajan veroisia, mutta tarpeellisia kuitenkin. Kenenkään ei ole tarvinnut jäädä peukalonpyörittäjäksi.

    Metsuri motokuski

    Minä kouluttauduin ensiksi metsäkonepuolelle ja sieltä siirryin kesäkaudeksi tekemään metsurin töitä. Minusta homma olo helpompi järjestää niin päin. Tein kolmisen vuotta pelkkää konehommaa ja kun kesien työllisyys oli hankalaa ja pätkittäistä niin siirryin tekemään raivaus ja istutustöitä. Tänä päivänä metsäkonehommissa on  yleistynyt tuo monityöllisyys. On oman alansa yrittäjiä jotka tekevät palkallisena konehommaa neljänä päivänä ja omaa yritystä, vaikka nettikauppaa, yhtenä päivänä. Kyllä nämä metsähommat pikku hiljaa lähestyvät yhä enemmän muuallakin tehtyä työtä ja monipuolisuus tulee näihinkin.

    Visakallo Visakallo

    Näin se on vähän joka puolella, että on taivuttava monenlaiseen, jotta saa itsensä työllistettyä. Ammattinimikkeitä lakkaa olemasta ja uusia syntyy koko ajan. Aika monenlaisia töitä tuli meikäläinenkin vuosikymmenten aikana tehneeksi, enkä päivääkään vaihtaisi pois.

    mikalaitinen99@gmail.com

    <p>Mhy:llä pääsee ainakin hyvään alkuun ja ainakin minulle ovat maksaneet erittäin hyvää ja kilpailukykyistä taksaa istutuksilla ja raivuilla! Keskiarvo on 500 luokkaa hehtaari ja istutuksilla taisi olla lähemmäs 30c </p><p>Yksityisille metsänomistajille pääsee raivaamaan ehkä helpommin, varsinkin jos sinne on jo päätä auki entuudestaan, mhy:lle pääsin käytännössä suhteiden kautta!</p><p>itsellä alkoi kolmas vuosi päätoimisena yrittäjänä ja en voi katua! Vaikka yrittämisessä ja metsäalassa yleensäkin on omat miinukset mutta enemmän tässä on hyviä puolia kuitenkin! </p>

    Itämaan ihme

    Rajut on taksat, jos 30 senttiä/taimi. Kyllä noilla hinnoilla mielellään pysyisi metsässä.

    Puuki

    <p>Myhistys taitaa olla nykyään omien työntekijöidensä tulojen ja taloutensa maximoija, kun puun kantohinnat ei ole niillä lähelläkään normihintoja ja istutushintakin tuo ed. mainittu.  80-luvun lopulla taisi istutushinta olla n. 30 penniä ja puun hinnat euroiksi muutettuina samat kuin nyt. </p>

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    puun kantohinnat ei ole niillä lähelläkään normihintoja

    Mihin otantaan tämä perustuu?

    Puuki

    <p>Otanta on kieltämättä pieni. Yksi iso myhistys joka välittää paljon puuta. Kuitupuulla hinnat n. 30 % huonommat kuin eräällä toisella toimijalla. Syykin on selvä; ovat tehneet puunvälityssopimukset liian suuriksi heikomman hinnan aikaan.</p>

    Perko

    <p><p><p>Parivuotta sitten Valtimolla kertoi  ”isä” :”meijän pojat  ovat hesassa autokuskina viikot ja sanoivat, noilla hinnoilla metsässä ei liikahda lehtikään ennen kuin noustaan mehtäkoneenkoppiin yöksi!”    —Samanlaisia päätöksiä olis  pitänyt  thdä puunmyyjänkin.  On ollut mhy ja mtk niin ei ole edes hirvenhaittoja saaneet poistetuksi.. puun hinnasta eivät ymmärrä riittää kun saavat pönöttää siellä ja on ne mukavat ostajat, kehuvat meijän mehtiä!   hallitukseenkin ovat lupailleet paikkaa!</p></p></p>

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ok, kiitos Puuki, vastaus siirretty puun hintaketjuun.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 31)