Keskustelut Harrastukset Metsästys on rahanarvoinen mahdollisuus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)
 • Metsästys on rahanarvoinen mahdollisuus

  Merkitty: 

  Tervehdys!

  Metsänomistajat hallitsevat metsästysoikeuksia, jotka ovat jossain määrin unohdettu, mutta erittäin helppo tapa saada lisätuottoa omistuksilleen. Metsästysoikeus on erityisesti suurempien asutustihentymien lähellä hyvinkin arvostettu mahdollisuus, sillä yhä useampi metsästäjä asuu kaupungeissa maaseudun taakse jätettyään. Toisaalta metsänomistajat eivät välttämättä itse enää niin usein ole metsästäjiä, ja metsä onkin enemmän tai vähemmän sijoituskohde.

  Oletteko miettineet, ettei nykyinen metsästysseurajärjestelmä valitettavasti ihan hirveän hyvin vastaa tähän muuttuneeseen maailman tilanteeseen? Metsästäjissä löytyy vino pino halukkaita laittamaan rahaa peliin, että pääsee metsälle, koska seuroihin pääsy on tehty todella vaikeaksi tai jopa mahdottomaksi paikallisten pienten piirien toimesta. Riittävän iso maaläntti ja riittävän hyvältä paikalta hirviajon kannalta on käytännössä useimpiin asutustihentymien lähellä oleviin metsästyseuroihin ainoa tie. Ja niitähän onkin sitten usein tarjolla… Ne maanomistajat, jotka eivät itse metsästä eivät tästä nykyisestä järjestelmästä ihan hirveästi saa muuta kuin ehkä sen lihakimpaleen sattumalta maalle ammutusta hirvestä. Erityisen mielenkiintoista tästä asiasta tekee vielä sen, ettei pienriista ole useille seuroille ollenkaan se juttu. Tähän sektoriin löytyy kuitenkin myös halukkaita metsästäjiä. Nykyisellä järjestelmällä on kiistatta paikkansa, mutta ehkä tähän voisi tuoda uusia tuulia mukaan.

  Olemme tässä pienellä piirillä lähteneet edistämään omasta mielenkiinnostamme hanketta, jonka tarkoituksena olisi saada kohtaamaan nämä metsästäjät ja maanomistajat, jotka eivät välttämättä koe saavansa nykyisestä järjestelmästä haluamaansa ja jossa voisi määritellä jokainen itselleen sopivat ehdot metsästysoikeuden luovuttamiseen. Olemme nyt siinä vaiheessa, että tarvitsisimme maanomistajia mukaan kehittämään ratkaisua. Jos aihe kiinnostaa tosissaan ja haluat lisää tuottoa metsällesi niin, voit laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen matiassiponen@gmail.com. Täälläkin toki voi heittää yleistä kommenttia. Ihan olisi mukava kuulla palautetta, kun yhteisen eteen ja harrastusmielessä tätä toistaiseksi viedään eteenpäin.

 • jees h-valta

  Aivan Ok-ajatus mutta valitettavasti metsästysministeri Leppä ei suo asialle mitään jakoa.

  Tolopainen

  Kyllä se lähinnä naurattaa tuo maksullinen metsästys. Takavuosina, kun kävivät etelässä ampumassa kauriita joutui maksamaan isännille 500€ kaadosta. Ei taida bisnes enää pyöriä.

  Gla Gla

  Toivottavasti maksullisuus ei ikinä yleisty. Silloin maksajalla on lupa odottaa hyvää saalisvarmuutta eli hirvieläinkannat pidetään perustellusti korkeina. Siitähän metsästäjä maksaa, joten metsätalouden harjoittamisen saa unohtaa.

  Tolopainen

  Niinhän sitä kuvittelisi, että omistajalla on valtaa. Eipä ole yritysten omistajillakaan mitään valtaa. Työntekijät päättää, miten työt työpaikalla tehdään. Puunostajat päättää, miten katkoo tukit. Ja rahaa pitää heittää 150€ pelkästä ylitöihin pyytämisestä. Tämä on sitä työntekijöiden yhteiskunta vastuuta.

  mehtäukko

  Kaikki varmaan on rahan arvoista. Kysymys nykyisellään on kuitenkin rakentunut harrastuksen, vapaa-ehtoisuuden kuin edullisuuden linjalle. Mets.seuratoiminnassa kyläkunnittain pääset laajalle alueelle monenlaiseen jahtiin monenlaiseen rooliin.

  Sitä ei todellakaan kannata kaupallistaa markkinavoimien kentäksi.

  jees h-valta

  Jos kanta on nykytasollaan sinne sopii aivan minkälaista metsästystä tahansa joukkoon. Mikään ei vaarannu mutta saattaa hiukan hirvikanta kohtuullistua ajan kanssa. Eihän saalisvarmuutta tarvita jos harrastaa rahalla. Harvemmat niistä edes lihan perässä juoksee. Kyllähän haastetta saa ollakkin, sitähän ne hakee.

  suorittava porras suorittava porras

  Eiköhän niitä kaupallisia mahdollisuuksia ole nytkin jo tarpeeksi ,kun tyytyy vähän pienempiin sorkkaeläimiin . Ei ole ihan yksinkertaista lähteä untuvikkona tekemään vuokrasopimuksia vieraille alueille. Monesta mökistä saa vastauksen ,että kylän ulkopuolisia ei alueella suvaita. Tästä konkreettista kokemusta tilanteessa ,jossa metsästysseurojen yhdistymisen merkeissä jouduttiin uusimaan vuokrasopimukset. Jos ko tilanteessa olisi vihjannutkin kaupallisesta toiminnasta , olisi yhdistymishanke tyssännyt siihen. Lapin asukkailtakin kannattaa kysyä mielipidettä kaupallisuudesta . Vastauksia kuunneltaessa ei jää epäselvyytta  mitä mieltä ollaan.

  Jos välttämättä haluatte päästä rahoistanne eroon ja saada jopa riistaakin , kannattaa suunnata ulkomaille tai auttamaan etelän väkeä valkohäntien teurastuksessa. Siinä riittää työsarkaa ja rahanmenoa vielä moneksi vuodeksi.

  oksapuu

  Maksulliset metsästysvuokrasopimukset on jo arkipäivää…

  Taitaa se suorittavankin porukka siellä firman mailla maksaa vuokraa.

   

  Perassic Park Perassic Park

  Minusta metsästysseuratoiminta maanomistajan kannalta on parasta tukemista mitä voi tehdä paikallisuuden edistämiseksi. Kaupallinen jahti rikkoo paljon arvokasta ja vaalimisen arvoista.

  Suomalainen metsästysseuratoiminta perustuu pitkälti talkootyöhön, jonka hedelmiä kaupalliset toimijat hyödyntävät.

  Oma päätökseni maanomistajana aiheeseen on että vuokraan maani paikalliselle metsästysseuralle, mutta kaupallista toimijaa en ota  mailleni edes rahaa vastaan.

  Miten kaupallinen toimija meinaa hoitaa haavakkotilanteet, pienpetojen pyynnin, riistanhoidon, onnettomuuseläinten jäljestämisen, tai paikallesen nuorisotyön?

   

   

   

   

   

  Perassic Park Perassic Park

  Seurasääntöjä on toki erilaisia, mutta usein lienee maininta: asuu seuran alueella, tai omistaa kiinteää omaisuutta seuran alueella. -Eli joku kiintopiste täytyy olla että suraan pääsee. Useimmat maanomistajat eivät pidä ajatuksesta että metsissä metsäsätää täysin vierasta porukkaa ja joku kerää tästä maksun.

  Ulkopaikkanuntalaiselle varma tapa on maapalstan hankinta ja tätä lämpimästi  suosittelen ketjun avaajalle. -Ei seuroihin pääsy ole mitään salamyhkäistä tai ylivoimaisen vaikeaa.

  Riittää kun täyttää seurasäännöt.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)