Keskustelut Metsänomistus Metsätilakauppa sähköisesti ilman kaupanvahvistajaa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)
 • Metsätilakauppa sähköisesti ilman kaupanvahvistajaa

  Tämä maanmittauslaitoksen palvelu on ollut vuoden verran olemassa:

  https://www.kiinteistoasiat.fi/

  Kun sinne kirjautuu pankkitunnuksilla niin siellä voi esimerkiksi tehdä kiinteistökaupan. Palvelu listaa omistamasi kiinteistöt, josta valitset sen jonka haluat myydä ja ilmeisesti kauppakirja syntyy melko automaattisesti.

  Koko kauppa voidaan ymmärtääkseni tehdä palvelussa sähköisesti ja mikä tärkeintä kaupanvahvistajaa ei tarvita! Pelkästään sen takia suosittelen tätä lämpimästi.

  Tätä on odotettu, nyt päästään viimein eroon noista tyhjästä rahastajista!

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hmm… eipäs hätiköidä.

  Kiinteistökauppa on aika aika monelle harvinainen tapahtuma, kuten asuntokauppakin. Jonkinlainen asiantuntija-apu on useinkin tarpeen, johtuen mm. siitä, että metsätilalla voi olla monta omistajaa ja siihen voi liittyä monenlaisia intressejä ja rasitteita, jotka tulee sekä myyjän että ostajan tuntea. Ei ihan riitä, että katsoo kännykkäsovelluksesta puumäärän ja ryhtyy kauppoihin.

  Panu Panu

  Sekin tuossa palvelussa on näppärää, että sieltä tulee rasitustodistukset ja kaikki vaadittavat dokumentit mukaan automaattisesti. Niitä voi ostaja sitten tutkailla asiantuntijan kanssa tai ilman ennen kaupantekoa. Lisäksi palvelu varmistaa, että kauppakirja on lain mukainen.

  Jos myyjänä on esim. kuolinpesä niin en tiedä onnistuuko kaupanteko tämän palvelun kautta.

  jees h-valta

  Tottamaar se ny kätevää pitää olla. Jokapäivähän metsätiloja ostellaan ja parhaina kaks.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Sähköistä asiointia pitää toki yrittää lisätä, mutta onko kiinteistökauppa joku sellainen pullonkaula, jota nyt on pakko sähköisellä hommalla väljentää.
  Olen tehnyt kauppaa sekä metsäpaloista että omakotitalosta. Onhan noita kauppoja 7-kympin ikään mennessä kertynyt peräti 6 kpl. Vaikka olisi varannut päivän per kauppa aikaa, niin ei tuo nyt olisi vielä maata kaatanut. Se on viimeisissä kaupoissa ollut hyvä kun kaupanvahvistaja on voinut tulostaa rasitustodistukset, ettei niitä ole tarvinnut tilailla.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Panu Panu

  Aiemmin Taneli on kyllä ollut kiitettävästi kehityksen puolesta. Nyt puhutaan siis myös selvästä rahan säästöstä kun tyhjäntoimittajalle nimeltä kaupanvahvistaja annetaan kenkää. 132 euroa meni viimeksi ja kaveri oli paikalla muutaman minuutin.

  Lainhuuto tulee vireille heti kun kauppa on tehty tuolla järjestelmässä. Halukkaat voivat edellen maksaa kaupanvahvistajalle ja kiikuttaa papereita maanmittauslaitokseen. Ehkä maanmittauslaitos alkaa periä paperien käsittelystä maksua jossain vaiheessa kun kaupan voisi tehdä myös sähköisesti.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Sähköisen asioinnin suhteen olen sitä mieltä, että se tulee jo kymmenen vuoden kuluessa ulottumaan asioihin joista emme vielä edes unelmoi.
  Olen kuitenkin miltei kaksikymmentä vuotta seurannanut työni puolesta sähköisen asioinnin kehittymistä. Siinä on ollut jos minkälaisia ylä- ja alamäkiä. Olenkin ottanut sen kannan että näiden asioitten pitää antaa kehittyä, niitä ei saa työntää kuin käärmettä pyssyyn. Hyvä esimerkki onnistuneesta ja valmiiksi asti kehitetystä palvelusta voisin mainita sähköisen reseptin.

  Kiinteistökaupan ympärillä on tänäkin päivänä pilvin pimein sellaisia, jotka tekevät ensimmäistä kauppaansa tai ovat sitten muuten vain täysin ulkona siitä mitä siinä hommassa oikein tapahtuu. On hyvä että on olemassa kaupanvahvistaja, jonka tehtäviin kuuluu varmistaa että kaupan osapuolet tietävät mitä ovat allekirjoittamassa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Panu Panu

  Tehtävistä en tiedä mutta multa se on aina katsonut henkkarit ja sitten alkanut vaatimaan rahaa. Rahat saatuaan on ripeästi poistunut paikalta. Kerran tosin oli kaveri, joka jäi juttelemaan mukavia, tosin ihan muista asioista.

  Jotkuthan maksavat vielä kauppakirjastakin lakimiehelle (juuri kuulin tonttikaupasta, jossa lakimiehen hinta oli 300-400€ kauppakirjasta). Sähköinen palvelu avittaa tässäkin.

  Köppäkynsi

  Seniilit tai sitten muuten vain täysin ulkona siitä mitä siinä hommassa oikein tapahtuu olevat voivat minun puolestani käyttää edelleen kaupanvahvistajaa. Itse aion jatkossa tehdä kaupat sähköisesti.

  jees h-valta

  Ilmoittaudun sitten myös seniiliksi enkä missään nimessä tekisi sähköisesti vielä noin vaativia tapahtumia. Kaupanvahvistaja ei ole se ainut asia vaan pitää myös selvittää rasitteet ja kiinnitykset. Muutaman kympin uhraus sille että saa vastuut sysättyä jollekkin virkansa puolesta vastuulliselle on pieni raha siihen verrokkina että käydään oikeutta epäselvistä asioista. Tein esim. keväällä itäsuomesta mökkikaupat perikunnan kanssa ja kaupan vahvistus valmistui juuri muutama päivä sitten. Siinä pyörii muukin kuin tahko kun asiat käydään juridiikan osalta varmasti esteettömyyksiä myöden läpi.Kun pankki siitä sitten kaikkien bonusten jälkeen velotti 107,00 euroa en kyllä rupeaisi temppuilemaan. Voin siinä sähköisessä helposti menettää saman summan monta nollaa enemmän pilkun vasemmalla kintaalla.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Köppäkynsi:
  ”Seniilit tai sitten muuten vain täysin ulkona siitä mitä siinä hommassa oikein tapahtuu olevat voivat minun puolestani käyttää edelleen kaupanvahvistajaa. Itse aion jatkossa tehdä kaupat sähköisesti.”

  Sinun pitää sitten valita ostot ja myynnit tästälähtien sen mukaan miten hyvin vastapuoli on perillä asioista. Mielenkiintoista ostaa netissä metsätilaa riitaiselta perikunnalta, jossa on 12 osakasta, osa vielä alaikäisiä. Eikä kukaan heistä oikein tiedä mitä kiiteistökaupassa tapahtuu.

  Perustan tässä Jees H-vallan kanssa seniilien kerhon. Jees rupeatko puheenjohtajaksi?

  Terveisin: Korpituvan taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)