Keskustelut Metsänomistus Metsätilan ostaneet, apuanne kaivataan!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)
  • Metsätilan ostaneet, apuanne kaivataan!

    Hei metsänomistajat,

     

    Olen metsätieteen opiskelija Helsingin yliopistossa. Tänä keväänä työstän opinnäytetyöni, jossa on tarkoituksena tutkia metsätilan ostoa ja metsäsijoittamista. Nykyinen tietosuojalainsäädäntö hankaloittaa haastateltavien löytämistä organisaatioiden kautta. Tästä johtuen lähestyn teitä palstalaiset, koska tarvitsisin haastateltavaksi henkilöitä, jotka ovat ostaneet metsätilan tai useamman (sukulaiskaupat/sukupolvenvaihdos tässä yhteydessä rajataan ulkopuolelle).

     

    Pro gradu -työ toteutetaan täysin anonyymisti. Olisiko sinulla aikaa alkuvuoden aikana vastata puhelimitse tehtävään haastatteluun, joka kestää arviolta 15-30min? Olisin äärettömän kiitollinen, mikäli mahdollistat valmistumiseni metsänhoitajaksi ottamalla osaa haastatteluun valitsemanasi ajankohtana. Myös muut vinkit haastateltavista otan mielelläni vastaan. Valmiin työn pääsee myöhemmin lukemaan ja siitä voin laittaa tiedot sähköpostitse tulemaan.

    Kiitos & Hyvää Uutta Vuotta 2020!

     

    EDIT: Nyt on tullut paljon vastauksia sähköpostitse, riittävästi varmasti tässä vaiheessa. Kiitos paljon niistä teille!

     

  • Pilke silmässä Pilke silmässä

    Eli tarkoitatko, että velkarahalla ostettu?

    Japine56

    Kerran olin vähällä ostaa pari hehtaaria hatelikkoa mökin ympäriltä, perikunnasta 2/4 vastusti. Se siitä. Perikuntien kanssa ei pitäisi tehdä mitään.

    Tolopainen

    En oikesataan ole hankkinut, olen joutunut ne ottamaan vastaan. Nyt pitäisi keksiä miten peritylle metsälle lasketaan tuottoprosentti. Täysin kuluton indeksirahasto on noussut viidessä vuodessa 74,8%, ei kannata sijoittamisella paljon päätään vaivata.

    Japine56

    Minun kotipaikallani, jossa en ollut osakkaana, tuottoprosentti otettiin niin, että vanhojen kuoltua pantiin kaikki sileäksi.

    Visakallo Visakallo

    Tolopaisellakin on hyvin pullat uunissa! Mitä enemmän nuori vaimo shoppailee, sitä enemmän Tolopainen saa vielä karkkirahaa S-bonuksistakin!

    Pilke silmässä Pilke silmässä

    Ja kateellisia riittää. Taitaa olla ihan sama kohtalo kaikilla joilla metsää on kertynyt vähänkin enemmän.

    Tolopainen

    Kyllä yleensä päästään maksimi boonuksiin,  ja boonukset menee kuluttomasti rahastoon. Eli mitä enemmän vaimo ostaa sitä enemmän saan sijoitusrahaa. Pyrkikää siihen.

    Puuki

    Tuotto%:n voi laskea kiertoajalle. Mahdolliset perintöverot peritään keskimäärin 3 kertaa / kiertoaika.   Joka kolmas puu menee veron maksuun, jos ei ole metsävähennystä käytettävissä. Vanhoista metsistä on jo tod.näk. maksettu veroa enemmän kuin niiden puiden myyntihinta on päätehakkuussa.

    Rahastoistakin saa tuloa vasta , kun ne myy,  ellei ole osinkoja ulos maksava rahasto.   Riskinä on jos jostain syystä suurin osa omistajista haluaa nostaa sijoituksensa yhtä aikaa pois.  Osuustoiminnassa sama, lisäksi se että ensin maksetaaan kaikkien muiden saatavat ja lopuksi, jos jotain jää mahdollisessa bankrotissa tähteelle, niin sitten vasta osuuksien omistajille.

    oksapuu

    Eipä metsätiloja enää juuri kannata ansaintamielessä ostaa…

    Se ”isännätön raha” tietysti tiloja ostaa. Jos nykytilanteessa rahalle pitää parkkipaikka löytää niin onhan se metsätila yksi vaihtoehto…

    Mielenkiintoista on että säätiöt ja seurakunnat on alkaneet myymään tiloja pohjineen pois. Nähtäväksi jää koska ensimmäinen yhteismetsä myydään rahastoille, ei välttämättä ollenkaan huono ratkaisu…

    Visakallo Visakallo

    Aika paljon pitää ihan oikeasti kahden hengen taloudessa ostaa, ajaa ja matkustella, sekä muutenkin kuluttaa, että pääsee jatkuvasti maksimibonuksiin, -Vai onko niitä huomattavasti nuorempia ruovia Tolopaisella kierroksessa useampia?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)