Etusivu Keskustelut Metsänhoito Metsätöitä

Tämä aihe sisältää 19 vastausta, 10 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi petep 10 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)
 • Metsätöitä

  Kiinnostaisi tehdä metsätöitä ikään kuin ”sivutyönä” ja saada lisää kokemusta. Metsäkoulusta jonka vähän aikaa sitten sain päätökseen jäi kova halu metsätöihin. Tällä hetkellä työpaikka teollisuudessa.

 • Puuki

  Missä ?

  metsä-masa metsä-masa

  Mukava kuulla, että metsä kiinnostaa työpaikkanakin, minustakin siellä on myös montakin hyvää asiaa, jotka kehittää ja mielekästä.

  Olitko päättänyt metsäalalla ylä- vai ala-asteen koulutuksen ?

  pihkatappi pihkatappi

  Ehdottomasti, jos vain on mahdollista, kannattaa nuorena tehdä ainakin jonkinverran rankempaa ruumiillista työtä. Suhteilla voi saada kevääksi-kesäksi esim. muutaman istutustyömaan tai taimikonhoito alan, tai niin ainakin 90 luvulla sujui, viikonloppuisin jaksaa tehdä pitkän pätkän kun normi työviikko on kevyttä. Jos itseäni ajattelen työnantajana, niin suosisin kyllä työntekijää, joka tekisi pitkiä päiviä koko sesongin ja työskentelee normaalisti vaikka joutuu joskus oikein ärjänteeseen.

  Vintta

  Puuki Etelä-Karjalan suunnalta olen. Niin tämä oli nyt toinen ammattikoulu jonka kävin. Metsäteollisuudesta aikaisempi tutkinto. Mitehä nykyään tuo metsurintyö onko koko vuodeksi töitä vai miten se menee? Aika hyvät opit koulusta kyllä sai mutta tekemällä ne työt opitaan.

  mehtäukko

  On tai ei. Luulisi,että semmoinen puistohakkuu,pihapuu, maisemanhoidot…Joko jollain kunnalla/kaupungilla suoraan tai esim. Myhistyksen listoilla joilla sattuu olemaan ko. hoitosopimukset

  Jätkä

  Metsätöitä olisi tarjolla vaikka kuinka, maksajista on pulaa ja myös tekijöistä, jotka eivät oikein viihdy alalla, jossa ansiotaso jää melko alhaiseksi. Jopa palstan supermetsuri arto, leuhkimisensa lomassa tunnusti, että ihan kovin korkeiksi ei vuosiansiot ole nousseet, ”kun on noita vähennyksiä”.

  Tiedä sitten asioiden todenperäisyyttä, mutta en ole kuullut yhdestäkään metsurista, joka olisi kotipitäjänsä äyrikininkaaksi noussut. Siis ohi Apteekkarin, terveyskeskuksen johtavan Lääkärin  – tai edes Kunnanjohtajan, puhumattakaan Kirkkoherran ja Pankinjohtajan nverotettavista tuloista. heillä tosin ei taida olla NIIN julmasti noita vähennyksiä…

  Tolopainen

  Metsätyöntekijöistä ei mitään pulaa tietenkään ole. Niitä on saatavissa etelästä ja idästä miljoonittain. Suomessa tyypillisin ansio on 2,5k€ kuukaudessa, eiköhän metsätöissä pääse kirkkaasti tuon tason yli. Metsureille ei nykyisin enää hakkuutöitä ole tarjolla, joten talviaika menee kortistossa, jos raivauksia ei pysty tekemään paksun lumipeitteen takia, sekin ongelma on poistumassa, kun ilmasto lämpenee. Jos Kemerat loppuu 2020, moni metsuri saa laittaa raivaussahansa naulaan, ne rahat menevät pääasiassa heidän palkkoihinsa, vaikka nimellisesti metsänomistat ne hakevat.

  Rane2

  ”työskentelee normaalisti vaikka joutuu joskus oikein ärjänteeseen.”

  Ärjänne tarkoittaa ”jyrkänteen reunaa”? Eikös siinä pitäisi olla varovainen?

  pihkatappi pihkatappi

  Ärjänne tarkoittaa minun käsitykseni mukaan yleensä hankalia olosuhteita, esim räntäsadetta. Ainahan varovainen pitää olla.

  Ärjänne taitaa olla vanhankansan mukaan kova pakkanen.

  Tolopainen

  Joskus metsätyömies on ollut yleinen ammattinimike, vähän kuin kassatyöntekijä nyky-Suomessa. Metsurit tuli tilalle ja niiden tilalle koneet, robotiikka ja automaatio vievät molemmat ammatit historiaan. Ei mene monta vuotta niin koneilla koidetaan hankalat raivauksetkin ja automaattikassoja alkaa olla jo monissa cittareissa, nopeita ja käteviä pienille ostosmäärille ilman alkoholia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)