Keskustelut Metsänomistus Metsävaratiedon päivitys

 • Metsävaratiedon päivitys

  Täällä on vankkoja näkemyksiä ja kokemusta metsävaratiedosta.

  Metsäkeskus kerää metsävaratietoa kaukokartoituksella 10-vuoden välein. Aikeissa ovat tihentämässä väliä kuuteen vuoteen.

  Ei nyt puututa siihen onko metsään.fi:n tieto miten oikeaa vai väärää, koska se on pohjatietona lähes kaikissa sähköisissä palveluissa, joten se asiansa ajaa.

  Mutta miten metsävaratietoa pitäisi päivittää ja tarkentaa ajan kuluessa? Kannattaako verovaroja käyttää tiheämpää keilauskiertoon. Saataisiinko muualta hyvää ja tarkempaa päivitystietoa? Vielä täytyy muistaa, että vaikka toimenpiteen jälkeen onkin teoriassa saatavissa tarkka jäävän puuston tieto, sillä on yleensä vähiten tarvetta heti toimenpiteen jälkeen. Tarve tulee seuraavaa toimenpidettä suunniteltaessa. Miten meillä olisi käytettävissä paras tieto toimenpiteiden kohdentamisessa?

  Ja taas triviaalivastaukset voi jättää pois – tiedän omat metsäni, maastossa tarkastamalla jne. Kysehän on siitä, miten ilman tarkkaa paikallistuntemusta löytää niille paikoille, jossa todennäköisimmin on toimenpidetarvetta, ja miten saataisiin tieto, joka parhaiten palvelee toimenpiteiden suunnittelua?

 • Rane

  Kun on tehnyt Kemerahakemuksen on metsäkeskuksella ollut tähänkin asti aarin(?) tarkkuudella tieto kuinka suuri osuus taimikoista on yli ja alle 3 metrin pituista.Ja tämä on ajantasaista tietoa.