Keskustelut Metsänomistus Metsureita maailmalta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • jees h-valta

  Tottahan nyt metsänomistajan ”edunvalvojan” kuuluu palkata sisällissotaa käyviä Syyrialaisia polkemaan maamme metsurien työllisyyttä.

  japine

  Viisaat päättäjämme ovat vuosikymmeniä valistaneet kansaa työvoimapulan uhasta. Paikkajiksi on saatu monenlaisia huippuosaajia maailmalta. Syyria-kiintiö lienee vielä vajaa?
  Miksiköhän näitä jo maassa olevia mm. Lieksaan muuttaneita koneinsinöörejä ei ole jatkokoulutettu metsuriksi?

  kisi

  hv-kriitikon tiedusteluun:

  äbaut sellasta joo 😉

  ”…tää maa on suomalaisten
  Ryynästen ja Horttanaisten”

  japine

  Jospa kerrankin ”syrjittäisiin positiivisesti” (mm. Hgin kaupungin käyttämä ilmaisu) kantasuomalaisia metsureita. Osaavat ainakin maan kieltä.

  Metsuri motokuski

  Empä tiedä metsuri pulasta. Keski-Suomen mhy haki kolmeen eri tehtävään metsäalan ammattilaisia. Hakemuksia tuli 71 kpl:tta joista metsurihommiin 40 kpl:tta. Näistä valtaosa oli kotimaisia henkilöitä. Siis metsureita löytyy kunhan vain niitä palkataan. On yrittäjämetsureita ja palkkametsureita. Kaikkia on.

  japine

  Olisikohan parempi kattella ensin kotimaan reservit… ainakaan ei tarvitse opettaa suomen kieltä (ja lukutaitoa).

  vänkäri

  Kuljetusalallakin olleena en oikeastaan ihmettele sen alan työvoimapulaa. Omat ja muittenkin kokemukset palkkojen maksamisesta sekä oikeellisuudesta ajavat pian muihin töihin. Turussa taidettiin venäläiselle bussikuskille maksaa kaksi (2!) euroa tunnissa. Ihan aina ei taida maksamattomuuteen syyksi riittää edes se paljon puhuttu alan huono kannattavuuskaan.

  japine

  Ei ole enää pientilallisia, jotka piti paria lehmää ja kävivät töissä silloin kun sattui palstan saamaan. Uitossa keväällä jakesällä… menneitä aikoja. Kuka lähtee alalle, jossa ei ole töitä koko vuodeksi?

  Metsuri motokuski

  Kyllä Miisu on ihan oikeassa. Minusta metsäalan palkkaus ei ole niin huono kuin annetaan ymmärtää. Itse olen tehnyt niin metsuri kuin motohommia ja koulutukseen nähden tulotaso on ihan vertailukelpoinen. Eihän se kenelläkään ole tarpeeksi mutta sillä pärjää. Ongelma työ kausiluonteisuus jonka vuoksi vuosiansiot jäävät turhan heikoksi. Sen vuoksi minäkin teen kumpaakin hommaa. Metsäkonepuolella tulokkaan ongelma on harjoittelupaikkojen saanti. Kaikki haluaisivat ottaa valmiita kuskeja ja hyville myös maksetaan hyvin. Itse hoidin asian niin että harjoitteluajalta en ottanut palkkaa ollenkaan vaan elin pankkilainalla. Nyt kun ammattitaito on ilmeisen kohdillaan niin talvisin tulee useampikin työtarjous vaikka en mainosta itseäni.

  Metsäala ei tule koskaan pääsemään noista työtekijäongelmista eroon koska kausiluonteisuus tekee siitä vähemän haluttavan. Sitten nuo metsäiset työolosuhteet räntäsateineen ei tee olosuhteista houkuttelevia.

  Mutta se on hyvä asia näissä metsäkonehommissa että sieltä pääsee mihinkä tahansa konehommiin tosi hyvin. Halukkuutta rekrytointiin piisaa.

  Korpituvan Taneli

  Miisu:
  ”Suomessa on valtaosin metsuripula, eikä metsäkoneenkuljettajiakaan valmistu riittävästi.”

  No, ei ole metsuripulaa ainakaan näin talvella. Muutamalla puhelinsoitolla löytyi yrittäjämetsuri, jonka saan 2 viikon päästä savotalle. Toinen olisi ollut vapaa huhtikuun alkupuolella.

  Epäilempä suuresti että tässä on kysymys enemmänkin pula sellaisista työnantajista, jotka pystyvät ja haluavat tarjota työtä ympärivuotisesti.

  Metsäkoneitten kuljettajia koulutetaan reilusti yli tarpeen, mutta kun miltei jokaiselta nosturin, pyöräkoneen yms kuljettajalta löytyy metsäkone koulutus taustaltaan. Metsäkonealallakin kovempi pula kunnon työnantajista kuin kunnon työntekijöistä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)