Keskustelut Metsänhoito Metsurin housut

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 96)
  • Metsurin housut

    Kun tulin eilen räntäsateen jälkeen hankintahakkuulta, olivat turvahousut märkänä ja niissä oli painoa melkoisesti. Housut ovat varmaan yli viisi vuotta vanhat, kylläkin ehyet. Merkki on Husqvarna, halvimmasta päästä. Kun en ole tehnyt enää liki kymmeneen vuoteen hakkuita palkkatyössä, ei ole tullut seurattua turvahousujen tuotekehittelyä tarkemmin.  Kysynkin tämänpäivän hakkuumiehiltä, mitä turvahousuja löytyy kevyimmästä päästä, ja onko vettähylkiviä malleja. Ajattelin tällä kertaa uusia varusteita laatu- en hinta edellä. Samalla voi vinkata myös metsurin nahkaturvakengistä. Nykyisin kahlailen Eurologgereilla, nekin alkavat tuntua raskailta. Jokohan alkaa ikä lyömään lisäpainoa?

  • petep

    Tulipa tuossa sellainen mieleen että kumpihan se pärjäsi paremmin aikoinaan Metsuri vai nykyinen motoyrittäjä. Ainakin toisella enemmän velkaa ja  joku tekee konkurssitkin korkealta ja komeasti. Ei tainnut aikonaan metsuria painaa miljoonavelat  kuten konemiehillä nykyään. Aina sitä kuitenkin joku kahjo aloittaa konehommat ja polkaisee taksaa vähän huonommaksi.

    Jätkä

    Metsänmies. Kun hakkuutaksa oli oikein luokiteltu, pärjäsi huonossa metsässä paremmin. Työhalut vain piti pitää yhtä korkealla kuin hyvässä metsässä.

    Aika monella meni ”Länget kaulalle”, kun oli kehno metsä. Esim oksaisuus oli aina lievä kiistakysymys, samoin maastoluokka, johon huomioitiin myös alustan risut. Työvaihetaksassa oli niin monta muuttujaa, että sen laskemista varten piti tsekata pitkä lista.

    Opetin taksanlaskentaa monen – monta vuotta. Olin myös monta vuotta luottamusmiehenä ja työsuojeluvaltuutettuna.

    eero heikki eero heikki

    Oli joskus myös pölökkytaksa,luokiteltiin järeyden mukaan,vae olko  joku kehä,menetelmä.

    eero heikki eero heikki

    Taksoja oli monenmoista,olin myös luottamusmiehena ja liittovaltuutettuna,kotioloissa rouva(oltu yhessä 50 v)on johon luotan,nyt poikiemme metissä oon aatellu tehhä töitä kemerataksalla,(tuas rouva piilotti juomat)Toivotan Hyvää Joulua kaikille,vaikka ei tullut Finpulppia,pidetään huolta toisistamme ,

    Jätkä

    eero. Oli toki pölkkytaksajenkin aikaa. Läpimittaluokittain laskettiin muistaakseni viiden sentin porrastuksella. – Jokuhan kerskui nostokoukuista parhaaksi sitä, jossa on se mitta-asteikko.

    Alkujaan oli kuitupöllit alle 6 ? tuumaa, alle kahdeksan tuumaa ? ja kymmenen tuumaa ? . En ole tuumaluvusta varma.  Taksa oli, että alle kuusituumaiset perustaksalla, kuudesta kahdeksaan tuumaan tupla, kahdeksasta kymmeneen tripla jne…

    eero heikki eero heikki

    Kyllä siinä meni työaikaa hukkaan kun pölkkyjen päihin tuherrettiin viivoja 1-3 rantua.

    Jätkä

    Keneltä meni ja keneltä ei mennyt. Sille oli oma taksansa, jos teki sen nopeasti, tienasi siitä kohtuullisesti, mutta jos tupeksi, tienasi huonosti. Se oli vähän sama kuin lippukeppien kanssa, jos tekaisi ne sivutoimena, niin ihan hyvä, mutta jos ähräsi kauvan, niin huonompi bisnes. Minä tein lähes aina kepin, kun tuli vastaan sopiva aihio. Joskus keppejä oli kolmekin, vaikka yksi olisi riittänyt.

    petep

    Kuin kauan se Jätkä on töikseen sahannut ja kuin kauan opettanut opetuslapsia ?

    eero heikki eero heikki

    Täysin vätysten hommia oli merkkiä raapustaa pölkkyjen päihin,en suostuna siihen,jostain syystä palkka virta jatkui ,

     

    Jätkä

    petep.

    Metsurikurssin jälkeen kahdeksan vuotta. Vaatimus oli väh. kuusi vuotta. Sitten oli opiskelua muutaman vuoden ajan ja sen jälkeen taisi tulla jotain 35 vuotta opetuslasten kanssa. Olin kyllä alaikäisenä kotimetsässä hankintahakkuulla mukana siitä lähtien, kun ensimmäinen moottorisaha tuli meille. Aluksi en jaksanut nostaa sahaa olkapäälle kuin kerran, eli jos laskin sen huilatessa alas, en enää saanut sitä olalle. (painoi jotain 14 – 16 kg)

    Hirveä hinku oli päästä sahaamaan ja kaatamaan aina vain isompia puita.

    Aika paljon jäi pois, mutta ethän sinä niitä kysynytkään.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 96)