Keskustelut Metsänhoito Metsurin tavallinen työpäivä

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)
  • Metsurin tavallinen työpäivä

    Merkitty: 

    Minkälainen on tuntipalkalla työskentelevän metsurin perus työpäivä ja työviikko?

    Joka päivä 8 tuntia porukalla sahurointia metsäsä ja ajot pääle? Vaiko kaikki nykyään ulkomaalaista työvoimaa?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Vähän muutakin pitää metsänhoitoesimiehen osata. Yhtenä tärkeänä valita oikea uudistamistapa kuhunkin paikkaan. Ohjeistaa omatoimiset metsänomistajat ja vähemmän koulutetut metsurit. Hallita tietojärjestelmät ja laskutus, löytää sijainnit ja ketjuttaa työmaat. On siinä ihan tekemistä.

    arto arto

    Jotenkin tuntuu hassulta joku taikku tulee raivailemaa  Suomen käy viikon kurssin. Suomalainen käy 3v koulua ja sama ammatimimike.

    Rukopiikki

    Erilaiset lukuisat konfliktit ihmisten kanssa ja varsinkin nykyään vastuu siitä että ei tule mitään luontotuhoja raakku jne tyyliin on paljolti johtopuolen vastuulla.

    Missä vaiheessa metsäalalle tuli insinöörinimike. Muistan jotain kärhämää olleen näistä nimikkeistä. Metsäasiantuntija tai metsätyönjohtaja sopisi mielestäni paremmin.

     

    Nostokoukku

    Leimikon suunnittelija valitsee uudistamistavan. Tieto tulee mh.esimiehelle valmiina. Metsureiden ohjeistaminen on valmiin työmaaohjeen lähettämistä.  Metsäalan tietojärjestelmät ovat erittäin yksinkertaisia. Jo alle kouluikäiset käsittelevät monimutkaisempia peliohjelmia. Sijainnit tulevat valmiissa suunnitelmissa, jokainen osaa nykyjään määrittää sijainnin.

    Insinööri tittelistä käytiin aikoinaan kova vääntö. Tavoitteena oli aliarvostetun työn parantaminen ja palkkauksen saaminen lähemmäksi insinöörien palkkatasoa. Titteli tuli, palkkaus jäi entiselleen. Olen käynyt sekä vuoden työkokemuspohjaisen metsurikurssin että AMK metsätalousinsinöörikoulutuksen. Kaiken, mitä olen metsässä  yli 40 vuoden uralla tarvinnut, opin parhaiten metsurikurssilla. Olen tehnyt sekä metsurin töitä että metsätalousinsinööri koulutuksen vaatimia  suunnittelijan töitä. Metsäasiantuntija titteliä osuvampi ammattinimike olisi metsäalan aputyöntekijä. Varsinaista asiantuntemusta metsässä edustavat metsurit ja konemiehet. Heillä on myös viimekädessä vastuu.

    Itämaan ihme Itämaan ihme

    Luisuu nyt vähän sivuraiteille, mutta ei kait tuo haittaa.

    Jos en väärin muista, niin ennen vanhaan 80 luvulla hyvin ansioituneita metsureita otettiin työnjohtajiksi. Varsinkin nämä kisametsurit taisi olla todella kova sana metsäalalla.

    Nostokoukku

    Kyllä se metsureiden ylentäminen työnjohtajaksi oli jo ennen 80-lukua. Itse tulin metsuriksi 70-luvun lopulla. Ei silloin enää näitä siirtoja tehty. Aikaisemmin kyllä itsensä raakiksi hakanneita jätkiä otettiin työnjohtotöihin. Näistä tahtoi vain tulla kaikkein v-mäisempia pomoja.

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)