Keskustelut Metsänomistus Mihin valtion rahat?

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 155)
  • Mihin valtion rahat?

    Merkitty: 

    Mitä hevosta pitäisi veikata? Eli mihin pitäisi laittaa valtion rahat metsätaloudessa, että ne olisi parhaiten tukemassa ja edistämässä metsätaloutta ja sen toimintaedellytyksiä? Valvonta, neuvonta (mille taholle?), byrokratian purku, tuet, infra, koulutus, tutkimus, suojelu, nielut, verokevennykset…? Siis mitä kenelle, millä perusteilla ja millaisilla painotuksilla?

  • Nostokoukku

    Öljyt kuuluu moottoreihin, voi kuuluu ruuanlaittoon. On perusmauste suolan lisäksi. Muuta maustetta ei oikein laitetussa ruuassa tarvita, jos raaka-aineet eivät ole niin pilaantuneita, että tunkkainen maku on häivytettävä ja makuaisti turrutettava. Eikös pasta ole makaroonin trendikkäämpi nimi?

    Tolopainen Tolopainen

    Olihan se aika järjetöntä, kun ennen mentiin kouluun maitopullon kanssa, jossa oli pastoroimatonta rasvaista maitoa. Se pullo oli lämpimässä ruokailuun asti, ihme, että ei tullut hengenvaarallisia myrkytyksiä. Paljon terveellisempää olisi ollut juoda hanavettä. Mutta sehän olisi ollut kauhistus.

    Nykyisin aamupuuron päälle tulee laitettua tilkka rypsiöljyä, voin syönti ei tulisi mieleenkään.

    Nostokoukku

    No Tolopainen, rehellisesti käsi sydämellä. Maistuuko se öljy siinä puuron päällä hyvältä? Olisiko voisilmä maistuvampi?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Oivariini: kompromissi joka maistuu hyvältä! Paistoon tietenkin rypsiöljy. Paitsi kalalle voita.

    isaskar keturi

    Lapsuus meni aika tavalla maukkaalla kasvisruualla. Hirvenliha ja kala olivat lihapuolta ja hirvenlihaakin nykyaikoihin verran todella paljon vähemmän, kun isolla porukalla saattoi olla 1-3 hirvilupaa. Kalaa lihapuolelta nykyisin varmaan 2/3 – itse pyydettyä järvikalaa (siika, ahven, hauki, särki) menee kymmeniä kiloja vuodessa. Rasvoja kannattaa käyttää monenlaisia sekaisin -välillä voilla ja välillä öljyllä. Ennen paistamisessa käytettiin kirkastettua voita, niin ei tartu maitoproteiini pannuun. Monipuolinen ruoka, niin ei tarvi pilleripurkeilla käydä ja terveydenhuoltoa rasittaa.

    Nostokoukku

    Puurot ja perunat olivat pääasiallinen ruoka tenavana. Vieläkin, kun haluan syödä hyvin, keitän vanhan kansan maitoperunat. Kunnolla suolaa ja voita keittoon, vähän kuiva ruisleipä, joka leikatessa vähän narahtaa, ja oikein rasvasilliä leivälle. Yksinkertaista ja hyvää. Järvikalaa tulee syötyä paljon, itse pyydettyä. Siinä on vain kuulemma paljon bekkerelliä ja elohopeaa metsäojitusten seurauksena. Mutta tämän ikäisenä on jo sama vaikka keittää keiton akunnavoista. Ei ehdi enää suuria tuhoja tulla. Pääasia että maistuu hyvältä.

    Visakallo Visakallo

    Rupesitte sitten ihan porukalla syömään, kun tuli puhe valtion rahoista. Älkää vain syökö enemmän kuin tienaatte!

    Tolopainen Tolopainen

    Meitä kehittyneemmän ruokakulttuurin maissa, ei voita käytetä paistamiseen. Eikä ranskalaisille kannata tyrkyttää maitoa ruokajuomaksi.

    Syöminen on tärkeämpää kuin työnteko nykyisin.

    Nostokoukku

    Ja ranskalaisten ja italialaisten on lustimpi olla pikku pöhnässä töissä.

    isaskar keturi

    Missähän ”Ranskassa” Tolopainen on vieraillut?

    Voi (beurre):

    • Ehkä tunnetuin ranskalaisen keittiön rasva. Käytetään paistamiseen, kastikkeisiin ja leivontaan.
    • Usein kirkastettuna (beurre clarifié), jolloin se kestää paremmin korkeita lämpötiloja.

    Mutta joo – pahasti ollaan eksytty aiheesta, jonka aloitin. Kuvittelin, että raadilta olisi tullut innovatiivisempia tulosperusteisia tukiehdotuksia kuin ministeriön työryhmältä.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 155)