Keskustelut Puukauppa Mikä vuodenaika paras puukaupan tarjouspyynnölle?

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Mikä vuodenaika paras puukaupan tarjouspyynnölle?

  Mihin aikaan vuodesta tarjous kannattaisi yleensä jättää? Tällä hetkellä kuulemma kysyntä paikoin heikkoa, erityisesti talvileimikoille.

 • Jätkä

  Aina kannattaa kysyä, aina ei kannata myydä.

  Timppa

  Varmasti on kysyntä huonoa.  Tämän talven puut on ostettu.  Juttelin viime viikolla erään vakio-ostajan kanssa.  Totesi, että ostivat aika paljon viime vuonna.   Meillä syyskuussa ostettu leimikko hakataan luultavasti aivan lopputalvesta.

  Tietysti riippuu vielä keleistäkin.  Jos ostaja ei pääse leimikkoa tarkistasmaan, niin tekee tarjouksen sellaisesta, jolle pääsee.

  Kai tuollaisen yleissäännön voi sanoa, että kesäleimikot keväällä ja talvileimikot syksyllä.  Taitaa olla, että toukokuussa tehdään eniten kauppoja.  Onko silloin viisasta myydä vai aiemmin tai myöhemmin ei tiedä varmasti kukaan.  Yhtenä keväänä seurailin tarkasti noita kauppatilastoja ja arvoin mielestäni oikean myyntiajankohdan ja pyysin tarjouksia.  Erään sahan ostaja sanoi, että hänellä on ostokielto.  Palaa syksyllä asiaan, jos tarvetta on.  Toinen vakio-ostaja (konserni) teki kohteliaisuudesta halvan tarjouksen.  Onneksi sattui eräällä sahalla olemaan puun tarvetta ja saatiinkin hyvistä männyistä hyvä hinta.  Olisi voinut käydä niinkin, että kauppa olisi ollut pakko siirtää.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Vaikea on sanoa,milloin  otollisin aika puukaupalle.Menneenä vuotena paras hetki oli marraskuussa,jolloin 75 € lisineen kuusitukille sain.Puut nyt hakattu ja tukkiauto näkyi viikolla ajon kait sahalle aloitaneen.Nyt kun myin ,niin hinta oli 4 € tippunut ja taitaa sama jatkua kevättä kohden. Vuoden alkupuolella oli vieläkin alempi’ 66,5 € oli kevään kauppa,joskin pitäisi  hinnantarkistusta kyllä tulla . Eli vaikkeaa on tulevaa ennustaa.

  Jos aloittaja aikoo kelirikkoleimikosta tarjousta pyytää,yleensä kevät tai syksy otollisia.Mäntytukkileimikot taitavat nyt olla vähemmän kiinostavia,kuusi vetää paremmin.Ainahan tietysti tarjouksia voi pyyttää ,jos ei tyydytä niin jättää kaupan sillä kertaa tekemättä.Voi myös sitten jättää sanaa,että hintojen noustua kaupantekoa voisi uudemman kerran koittaa.

  Trivia

  Vähän myöhässä ollaan, osin itsestä johtumattomista syistä.

  Talouskehityksen epävarmuus ja kasvuodotusten hidastuminen varmaan tuntuu osaltaan ostohinnoissa. Sahatavaran vientimäärät ja -hinta ei tilastossa ole kummoisella tasolla, joten ihmetyttää edelleen tukin kantohinnan spurtti.

  Ei kiinalaiset siirry takaisin sammalella pyyhkimään vaikka talous hidastuisikin, mutta eipä kuidun hinta ole noussutkaan.

   

  Toivoisi vain Kiinan valuutan reilua nousua tai edes euron heikkenemistä.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)