Keskustelut Tekniikka Miksi wc- paperin tuottamista ei arvosteta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 42)
 • Miksi wc- paperin tuottamista ei arvosteta

  Ilmastoministerin mukaan teollisuuden pitäisi tehdä jotain muuta kuin paskapaperia. Mutta se on kuitenkin tuote jota ilman jokapäiväinen elämä tulee varsin hankalaksi. Esim kun olin tuossa kävelemässä metsässä tuli kova hätä joten jouduin helpottamaan oloani  samantien ja pyyhkimään takapuoleni kuusenkävyllä. Sen jälkeen osaa taas arvostaa wc – paperin tuotantoa ja varmasti ilmastoministerikin jos joskus joutuisi saman hätätilanteen eteen.

 • Rane

  USA:n Husqvarna myy juuri sopivaa kuljetuslaatikkoa.

  http://www.husqvarnausa.com/composting-toilets-work/

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  YLE Aamu-tv otsikolla Ylen aamu-tv

  Miten Suomen metsäteollisuudella menee?

  Haastateltavana metsäekonomisti Emmi Haltia ja metsätuhoasiantuntija Heli Viiri.

  Huomionarvoista: Heli kertoo että kirjanpainaja on kiinnostunut eritoten kuusen tyvitukista, ei pieniläpimittaisesta kuusesta. Kirjanpainajatuho lähtee liikkeelle yleensä korjaamatta jääneistä myrskytuhopuista.

   

  Scientist Scientist

  Ilmastoministerin ja valitettavasti monen muunkin käsitys metsäteollisuuden tuotekehittelystä ja tutkimuksesta on puutteellinen. WC paperiin laitetaan yleisesti mukaan kierrätettyä siistauskuitua. Suomessa on tietääkseni ainakin kolme jätepaperia ja kartonkia käsittelevää siistauslaitosta. Itse asiassa wc-paperissa on hyvä olla mukana lyhytkuituista kierrätyskuitua sen liukoisuuden parantamiseksi.

  Se että Kiina ostaa paljon sellua johtuu paljolti siitä, että maa kielsi amerikkalaisen jätepaperin tuonnin maahan joku aika sitten.

  Ministerille ja muille kriitikoille voisi esittää vastakysymyksen, käytättekö WC paperia ?

  Jätkä

  Kyllähän meillä käytetty VC-paperi on pitkän kehityksen tulos. Alkuaikojen vesapapri oli melko karkeaa ja haurastakin verrattuna nykyiseen pehmeään ja suhteellien kestävään  – jopa kolminkertaiseen paperiin. Toki viherpiipertäjät saavat minun puolestani pyyhkiä vaikka kestopyyhkeillä, joita sitten narulla kuivattelisivat, mutta parempi varuste olisi Tryykäystikku, jolla pyyhkäistään takapuoli, ainakin kanelikokkareet lähtisivät sillä muualle. Oma nimi kun vielä tikkuun, niin olisi kestohyödyke.

  Vesipesua ei tikulle, eikä perseelle missään tapauksessa, sehän olisi puhtaan veden haaskaamista.

  Mitä enemmän käytämme puuta, sitä enemmän hiiltä on sidottuna alan tuotteisiin.

  Visakallo Visakallo

  Selvisi sellainenkin asia, ettei hallituksen ilmastoministerillä olekaan omia vastuualueita. Asiasta kysyttäessä, hän ilmoitti olevansakin vain koordinaattori eri ministeriöiden välillä.

  oksapuu

  Joskus muinoin oli tosiaankin tapana veistää puusta tikku kun lähdettiin isommalle asialle, puuta tietysti se tikkukin…

  Eihän tässä nykyisessä juomaveteen tarpeiden hoitamisessa (vesi wc) ole mitään järkeä. Ennen ne puuceen lopputuotteet levitettiin pellolle ravinteiden kierrätykseen ja tekijä katsottiin kortilla tai laitettiin porukan nuorin asialle…

  Remie

  No vessapaperin käyttöikä 3-5 sek ja muuttuu mustaksi hiileksi viikossa. Erittäin huono hiilisidos. Mutta kun hylätään mineraali eristeet niin jo alkaa hiiltä jäämään tuotteisiin. Vuorivilla ja lasvilla boikottiin, uusiutuvaa tilalle vaikka lampaan villoja kun niitä tuntuu tulevan ettei kukaan osta. Villaa kun ei saa polttaa jo pelkästään säädyllisyys syistä. Muutaman tuhat taloa voisi vapkohäntäpeuran nahoilla eristää , tuohan pitää tuulen ja lämmön.

  Remie

  Yksi porukan vanhin läsnä joka jumalan kevät joutui tuon työn tekemään. Kesantopellolle piti levittää kynnön alle. Sai yli vuoden muhia ennenkuin elo leikattiin. Naapuri kyllä laittoi aina perunamaalle.

  Remie

  VC pitäisi ensi tilassa kieltää kaikkialta planeetalta. Iäkkäille se ei ole edes kynnys eikä mikään mutta nuoret varmaan vierastaa asiaa. Kuivakäymälät on todella hienoja entisiin Puusee juttuihin johon talvella kasvoi vankka torni  , kaikki odotti että seuraava suorittaa kaadon mutta pitkään piti laistaa. Ei homma eikä mikään kun klapilla tuuppasi ja vei heti karjakeittiön uuniin.

  Tolopainen

  Alaskassa näyttävät kaivavan syvän kuopan puuceen alle ja kun se täyttyy koppi siirretään kaivinkoneella toiseen paikkaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 42)