Keskustelut Metsänhoito Millon puun hinta on sopiva puun myymiseen?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 33)
 • Millon puun hinta on sopiva puun myymiseen?

  Merkitty: 

  Nouseeko tänäkesänä puun hinta riittävän korkealle jotta voisi harkita puun myymistä?

 • jees h-valta

  Harkitte rauhassa vaan, ensinkin kesä nyt ei nosta enää yhtään mitään ja syksyllä mennään tunnustellen ja pienellä nousujohteisuudella jos yleensäkin nousee. Firmat on puunsa pitkälti kesäseisokkiin asti ostaneet ja sen jälkeen voikin joku maailmanpoliittinen hiljentää puunoston. Toivottavasti ei mutta enpä ole koskaan kyllä kesällä kauppoja tehnyt jos ei pakko ole ollut. Kerran tämä kirjanpainajan leviäminen oli pakko lopettaa kiirehakkuulla kesällä tehdyllä kaupalla.

  Tolopainen

  Sehän riippuu siitä.pystyykö metsässä itse mitään tekemään jos korjuu tehdään miljoonan korjuuketjulla ja suomalaisella työvoiman hinnalla,puun kasvattajan osuus lähentelee nollaa. Toisaalta kyse ei ole metsäyhtöiden maksukyvystä vaan siitä,  että johto saa enemmän rahaa mitä suurempi siivu menee omistajille,  silloin johdon optioiden hinta nousee. Peli on mennyt härskiksi johdon osalta.  Piiri pieni pyörii ja hyvät veljet jakavat rahaa toisilleen. Miten muka on metsäyhtiön johdon ansiota että Aasian nousu on nostanut sellun hinnan pilviin ja metsäteollisuus tekee historiansa parasta tulosta. Metsänomistajat eivät saa lopputuotteen hinnan noususta mitään.

  Jätkä

  Kerran eräs tyttöystäväni kysyi samaa minulta. Sanoin mielipiteenäni, että käytännössä aina on sopiva aika myydä, ellei hinta ole epänormaalin alhainen.

  Tapauksesta on aika pitkä aika ja hän myydä pätkäisi juhannuksen jälkeen kaupat. Ostomiehellä oli vahva tunne, että hinnat nousee jopa 15 % ”lomien jälkeen” ja hän teki tarjouksen sen mukaan, koska hän jäi huomenna lomalle.

  No tyttö möi metsäsuunnitelman mukaisesti kerralla yli 5000 kiintoa. Hinnat eivät nousseet jouluun mennessä yhtään.  Ostomiehelle paljastui, kuka oli ollut ”neuvonantajana”  ja hän tivasi minulta, mitä olin kertonut ”tytölle”. – Oli kuulemma tullut pyyhkeitä johdolta.

  Puuki

  Muutaman vuosikymmenen metsätalouden parissa puuhanneena ja hintakehitystäkin seuratessa on alkanut vahvasti näyttää siltä, että kuitupuuta ei  enää kannata istuttaa metsiin. Muuten kuin harrastuksena ehkä. Kannattavuus on karannut siitä hommasta jo aikoja sitten. Kun yhtiöt tekee jatkuvasti kohoavia tuloksia , ei ole pitkityksessä tulevaisuutta koska lopputuotteiden arvon nousu vaikuttaa näköjään käänteisesti puun hintaan.

  Suojelukohteita vois alkaa suunnitella. Linnunpesintä alueita ja ulkoilumetsiä turisteille ja muille tarvitsijoille…

   

  oksapuu

  Tukkileimikot varmaan kyllä, kuituleimikot ehkä ei…

  jees h-valta

  Harvempi sitä kuitupuuta tosiaan metsiin istuttaa, minä olen kyllä sillä tähtäimellä taimia istuttanut.

  Jätkä

  Kyllä voisi olla ratkaisu suunnilleen se, että maata muokattaisiin 2000 runkoa varten, mutta istutettaisiin vain esim 800 r / ha. Luonto täydentäisi ne kuitupuut sinne ja RS- hoitaisi valinnan taimikkovaiheessa. Uudistuskustannukset alas, kuitupuuta vain tukin laadun parantamiseksi ja kun ollaan päästy vaiheeseen, niin kuitulaatu pois ja tykin kasvatukseen.

  Ehkä uudistuskulujen takia pitäisi tekaista suunniteltu yläharvennus ennen päätehakkuuta.

  Keskieuroopassa on tehty aukkohakkuun jälkeen riviinviljelyä, jota sitten aikanaan harvennushakataan ottamalla joka toinen rivi pois.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kysymys milloin puunhinta sopiva myymiseen,on metsänomistaja kohtainen.Meikäläisen on ollut myytävä lähes vuosittain,eikä puut ole siitä vähenneet.Toiset ovat pantanneet,kuka odottaa mitäkin.On moni korkean hinnan  odottaja kerennyt turpeen allekin.Oma veikkaukseni on,että syksyllä saattaa 75 € olla realismia tavallisesta tukista.Kuitu saattaa 10% nousta,jolloin 25 € kannolle .Kävin tänään suur-sahan tehdasalueella,viikon puut oli lajiteltuna varastolla,muutoin kelirikkoteiden takana kuljetusta odottamassa.Jos viime kesän toisinto sadekesän muodossa uusii,silloin pikiteiden laitaleimikkoilla voi saada huomattavasti enemmän kahisevaa setelirahaa.

  Apli

  Harvennukset pitää myydä ajoissa ne ei riipu minulla ainakaan hinnasta, näin taataan paras kasvu, tukkileimikoiden kanssa voi miettiä, minusta nyt on hyvä aika myydä niitäkin… Puun hinta ei varmasti laske, nousu jatkuu hyvin maltillisesti pitkään se on minun näkemys, jos isoja hankkeita lähtee toteutukseen esim Kuopio niin hinnan nousu kiihtyy, Jos vuoden päästä olemme siitä viisaampia.

  harrastelija harrastelija

  Tuo MG:n bonusveto näyttää siltä, että siellä ainakin puun kysyntä on nousemassa. Kannattaako sitten juuri kovassa kasvussa olevia harvennuksia tehdä liian aikaisin? Muutama vuosi puoleen tai toiseen metsässsä ei ole niin tarkkaa. Minä noudatan aika pitkälle metsään.fin suosituksia, tosin ntkin on pari kuviota roikkunut muutaman vuoden päätehakkuun suosituksena, mutta saavat ne vielä lihoa ja odottaa puun hinnan mahdollista nousua!

  Sijoittajat haluavat kovin mielellään saada metsärahoja näppeihinsä ja autokauppiaillakin on koko ajan enemmän lisäetuja! Matalalla profiililla mennään ja tehdään vähän remontteja asuntoon. Aurinkopaneelit työntää jo yli kilowatin tehoa auringon noustessa:)

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 33)