Keskustelut Metsänhoito Missä kävyt?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • Missä kävyt?

  Alkukesä on ollut aivan loistava puun kasvulle, ei pakkasia, sopiva kosteus ja lämmintä, koivun lehtikin on kasvanut viisisenttiseksi eli puolet isommaksi kuin normaali kesänä, mutta missä ovat kuusen kävyt? Normaalisti tonttimaan kuusen latvat roikkuvat täynnä käpyjä, mutta nyt ovat aivan tyhjiä. Missä syy?

 • MaalaisSeppo

  Kyllä täällä käpyjä on tulossa kuusiin paljon.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Espoossa näkyy paljon käpyjä ja tikkojakin. Koivu tiputtelee jo siemeniään, noin kuukauden etuajassa!

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kuusellahan hyviä siemenvuosia on aika harvassa yleensäkkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  sitolkka

  Koivun lehdet on täällä syöty. Männyn pituuskasvu jää keskimääräiseksi. Liekö viimekesän helteet ja kuivuus rasittivat ja silmut eivät kasvaneet niin suuriksi mitä lämpösumma antoi odottaa. Neulaskato oli ainakin viime kesän jäljiltä normaalia suurempi mikä ei voi olla näkymättä kasvussa.

  Mottimasa Mottimasa

  Meillä koivun ja muutenkin lehtipuun lehdet ovat todella isoja, männyssä on neulaskatoa paljon, kuusi on kasvanut hyvin, toukokuun lopulla istutettu taimi on kasvanut yli 10cm ja on pörhevää. Isossa siemenkuusessa ei ole ainuttakaan käpyä.

  Visakallo Visakallo

  Hyvä tai huono käpyvuosi ei taida olla vain yhden kesän ansiota tai syytä, kuten ei moni muukaan seikka silloin kun puista puhutaan.

  Kurki

  Kainuussa näyttäisi männyn siementä varisevan paljon keväällä vuonna 2021. Nyt näkee varttuneissa taimikoissa 5..7 m  paljon pikkukäpyjä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä Etelä-Savossa kuusissa käpyjä piisaa.Itselläkin 130 vuotiaassa kuusirivistössä käpyjä lähes alasasti.Saa taas kottikärrätä nurmikkoalueilta tulevaisuudessa sitten.

  Apli

  Todella hyvä käpy ja kasvuvuosi Keskisuomessa, peuroja ja hirviä myös paljon näkyy riistakameroissa niistä laittanut nyt tietoja Metsästäjille, tulevia jahteja varten..

  Taviokuurna

  Porvoon etelärantojen metsissä erittäin paljon kuusissa käpyjä. Kuusen latva mökin takana jo menettänyt tasapainonsa eli kun kuperalle puolelle mättää märkää lunta niin latvaa tulee 1-2 metriä alas. Aika moni käpy vuotaa pihkaa. Jos tämä ei yleisty, niin siementä riittää niin aukkoukoille kuin jatkuvan optimismin vallassa elävillekin.

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)