Keskustelut Metsänhoito Mitäs tuolle tehdään?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 34)
 • Mitäs tuolle tehdään?

  Metsävaratiedon mukaan:

  -Kasvupaikka Ptkg

  -ikä 23v, syntytapa luontainen

  -d1,3 11cm

  -Valtapituus 9,5m

  -Rl 1890 /ha ( Todellisuudessa 2000-2100)

  -Ppa 12 ( Ei tarkistettu)

  -Pinta-alaa 4ha

  Kuviolla on kaikki hoitotoimet tehty myöhässä. Perkaus lehtipuusta kolmisen vuotta liian myöhään, siemenpuut vasta kun taimikko on liki 2m ja taimikonhoito vuonna 2020 jolloin poistettu haittaavaa lehtipuuta ja karsiutunutta alamittaa.

  Mitäpä foorumin väki moiselle tekisi ja millä?

  https://aijaa.com/RxrF4h

  https://aijaa.com/rQ1DAt

 • KeMeRat

  Odotellaan ensiharvennusta. Ei vielä ajankohtainen. Toteutuksen saa sitten aikanaan miettiä.

  Puuki

  Tai sitten e-puuharvennus ennen kuin alkaa latvat harsiutumaan.  Laatuharvennuksena.

  Ola_Pallonivel

  Menisin tuolla ensiharvennukseen. Jos jotain haluaa puuhastella, niin liian lähellä toisiaan olevista puista toinen pois.

  Tolopainen

  Sanoisin, jotta ei ole syntynyt luontaisesti tuo männikkö.

  Jean S

  Ahdasta alkaa olemaan. Jos on talvikohde, niinkuin turvekankaan kai pitäisi olla, niin voisi myydäkin, kun niissä on kuitenkin 2 v korjuuaika. Luultavasti hakkaavat vasta talvella 2023-2024. Tarjoukset sisään sekä energia- että kuitufirmoille ja vertailee sitten mitä on sattunut saamaan.

  Ola_Pallonivel

  Miksi ei ole voinut siemenpuista syntyä taimikko?

  Tolopainen

  Jos olisi syntynyt siemenpuista olisi vielä paljon lyhyempää, taimettuminen olisi vienyt useamman vuoden. Tai sitten tuon ikä on reilusti yli 30v.

  Jalmari Kolu

  No hyvä että porukka ottaa kantaa. Palataan kuviolle:

  Metsävaratiedon mukaan:

  -Kasvupaikka Ptkg. EI PIDÄ PAIKKAANSA. Kasvupaikka on Mt ja kivennäismaa. Tuosta kertoo myös kova vesonta. Kuvio on sahattu puhtaaksi raivurilla 2021 kesällä. Ja hieskoivun ja pihlajan vesa nyt metristä.

  -ikä 23v, syntytapa luontainen. Pitää paikkansa. Unto-myrsky kaatoi suuren osan siemenpuista kesällä 2002. Viimeiseet pystyyn jääneet juonnettiin pois vasta talvella 2007.

  -d1,3 11cm

  -Valtapituus 9,5m. Keskipituus luokkaa 8m.

  -Rl 1890 /ha ( Todellisuudessa 2000-2100)

  -Ppa 12 ( Ei tarkistettu)

  -Pinta-alaa 4ha

  Se mikä oli itselläni ajatus että Eh kahden vuoden päästä. Latvusto alkaa olla 40 % rajoilla ja runkotilavuus on vielä säälittävän pieni, mutta kuvio kohtuullinen hakkuukoneelle ja kantava maasto. Kasvutappiota tulee, mutta parempi mielestäni harventaa hiukan ajoissaa kun viisi vuotta liian myöhään. Tosin taitaa vielä kerran tarvita Huskvarnaa jotta saa hyvän näkyvyyden. Vesominen on hurjaa.

  Jos nuo hoitotoimet olisi tehty ajallaan ja riittävällä voimakkuudella niin tuossa olisi läpimittaa luokkaa 13cm ja ehkä keskipituuttakin metri, puolitoista enemmän.

  En ole puunostaja. Mutta ajattelisin ehdottomasti että jos tuollaista tarjotaan niin läpileimikon kävely ja kesällä.

  Ola_Pallonivel

  Siellä ne ostomiehet kahvihuoneessa istuu, eivät lähde enää harvennuksia paikalle katsomaan. Tarjouksen mukana tulee ehdotus ennakkoraivauksesta. Sen sitten joko MO hyväksyy laskun kera, tai tekee raivauksen itse.

  jees h-valta

  Jos vain jonkun saa moton kanssa teolleen niin oikea on Jalmarin ajatus. Siitähän sitä järeyttä sitten alkaa tulemaan. Olisi hieno kohde omaan työstöön moottorisahaharvennuksenakin. Mukavaa tehtävää tuo mänty, ei siinä hehtaaria aivan ylettömän kauaa tee manuna. Traktoritelouksena saisi vielä ajourat aika simppeleiksi. Myös pieni moto ja ajokone olisi tuohon sopivaa kalustoa. Kyllä osto lähtee paikanpäälle harvennuksiin-kin. Ala tuossakin senverran iso kuitenkin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 34)