Keskustelut Harrastukset Miten hirvenmetsästys järjestetään tulevaisuudessa?

  • Tämä aihe sisältää 21 vastausta, 9 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten AvatarTomperi toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
  • Miten hirvenmetsästys järjestetään tulevaisuudessa?

    Ikäluokkien pienentyessä ja yhteiskuntarakenteen muuttuessa, hirven- ja muiden sorkkaeläinten metsästys käy haasteellisemmaksi. Pienten ikäluokkien huomiosta kilpailevat monet muut harrastukset. Pitkät välimatkat lisäävät lisäksi metsästyksen kustannuksia ja rajoittavat ajankäyttöä. Minkälaisia ajatuksia tämä aihe herättää? Millä tavalla ongelma olisi ratkaistavissa?

  • Gla Gla

    Ainakin peurojen kohdalla ratkaisu on selkeä. Nyt pitää estää peurojen leviäminen harvemmin asutuille alueille. Ruuhka-Suomessa metsästäjiä riittää tulevaisuudessakin, jos valtio sen sallii. Ja emmeköhän saa kiittää Venäjää siitä, että näin tapahtuu. Jopa vihreät pitävät kielensä keskellä suuta, ovat lopettaneet puheet tarpeesta ajaa armeija alas ja ratkaista konfliktit neuvottelemalla. Ainoa uhka on mahdollinen lyijykielto, joka tekee harjoittelusta mahdotonta. Siinä moottorina on EU:ssa vaikuttavat voimat.

     

    Tomperi

    Tälle vieraslajille samat säännöt kuin on muillakin vieraslajeille, kyyä ne amerikan vveteraanit sen ymmärtää että vahinko tuli tehtyä

    Tomperi

    Metsäpeuran palauttamisessa oltiin myöhässä, se ei palaudu Suomen luontoon koska vaikein  asia joka liittyy metsäpeuraan on sen lajin oleellisin piirre, vuodenaikaiset vaellukset. Nythän niitä pari kappaletta lähti vaeltelemaan ja huonosti kävi.

    Nostokoukku

    Suomessa asustelee nykyään puolet metsäpeuran n. 5000 yksilön kannasta. Kainuussa 850, Suomenselällä n. 2000 ja Lauhavuoren ja Seitsemisen kansallispuiston ympäristössä n. 100 yksilöä. Aika hyvin palautunut, kun nollasta lähdettiin.

    Tomperi

    Kyllä on palautunut, mutta luontaiselle käyttäytymiselle ei ole sijaa. Se johtaa laidunten kulumiseen, loisten lisääntymiseen jne. Sanotaan näin että lajin ekologinen lokero on merkittävästi muuttunut. Hieno asia että on säilynyt. Ruotsissa tulee riistakameroista live lähetystä hirvien vaelluksesta, epäilen edelleen sitä että hirvilläkään ei ole sijaaa vaelluksille….  lajien on sopeuduttava uusiin olosuhteisiin eikä se ole helppoa.

     

    Visakallo Visakallo

    Johtaako kehitys vähitellen siihen, kuten on käynyt muissakin yhteisten asioiden hoidossa, että halukkaiden vapaaehtoisten puuttuessa, metsästyskin ammattimaistuu? Yksityisteiden hoito siirtyy yhä enemmän tieisännöitsijöille, taloyhtiöiden hallituksiin ei löydy enää väkeä, seuratoiminta hiipuu vapaaehtoisten vastuuhenkilöiden puutteeseen.

    Ola_Pallonivel

    Byrokratia, verottaja ja vastuu tappaa halun tehdä yhteistä hyvää. Ihmekös tuo, jos ei halukkaita löydy.

    Tomperi

    Eettiset arvot ja etiikkaja moraali… vastuu lähimmäisen hyvästä, ; unohda nuo kaikki ja ole kuten menestyjät.  Kemiö päätti rauhoittaa yhteisen hyvän nimessä 30 prosenttia metsäomaisuudestaan hakkuilta,  kukaan toinen seurakunta tai kunta tai yksikään muu ei ole vissiin sitä saanut aikaiseksi koska se ei ole kantautunut korviini. Hyvä Kemiö.  Miksi hyvä Kemiö… naurattaa vieläkin kun tekivät sillä suunnalla valtavan hyvän ympäristökaupan nuo rikkaat ruotsalaiset joille kaek kateellisuuvessaan sisämaassa hämmästeli… ja se on muuten niin että Sillä suunnalla se taitaa totta tosiaan ns fiksuus Suomemme maassa piileskellä, katotahan mikä on tilanne kolmenkymmenen vuoden päästä… se kun tuo rikkaus ja raha tuppovvaa yksiin kässiin kertyvän että ee sille kertymiselle vieläkään näy näkyvän loppua…Hyvä Kemiö … täällä sisämaassa katteus on niin kauhia voimavara että töitä tehhään jotta saahaan haittaa toisille. Mulla ois valokuvakin siitä toiminnasta. se siitä palataan asiaan. ….

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tiedätkö Tomperi rauhoittiko Kemiön kunta nuo alueet myös metsästykseltä, vai onko kaikenlainen metsästys edelleen sallittu noilla alueilla? Entä kuinka suuri alue suojeltiin?

    Tomperi

    Kannattaa käydä tutstumassa Kemiön kuntaan. En tiedä varmaksi kunnan metsäomaisuuden määrää. Suuria maanomistajia ovat ns aateliset suvut ja Amos Anderssonin omaisuuden hallintaan keskittynyt säätiö.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)