Keskustelut Metsänomistus Miten hoidat eläketurvasi?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)
  • Miten hoidat eläketurvasi?

    Tuolla eräässä viestiketjussa keskustelu lipsahti eläkeasioihin. Ehkä aiheesta voisi olla oma ketjukin.
    Miten metsässä työtä tekevät ovat järjestäneet eläketurvansa?

    Muutamia vaihtoehtoja:

    -työnantaja hoitaa
    -myel
    -yel
    -vapaaehtoinen eläkevakuutus
    -pidän metsän haudan partaalle asti ja myyn leimikoita vanhaikodista läppärillä
    -pörssiosakkeet
    -varakas puoliso
    -lotto
    – ei mitään, kuolen kuitenkin ennen eläkeikää

  • jees h-valta

    Planterin vaihtoehdoista muutama sopii. Työnantaja hoitaa päätoimen osalta ja mukulasta alkaen ollut säästöeläkevakuutuskin. Toki pidän metsät haudan partaalle asti ja jopa hautaankin asti ja teen puukauppaa tosiaan niin kauan kun ostokin pelaa. Pörssiosakkeita vaatimattomasti mutta Metsäliiton jäsenyys toki tuo myös jokavuotista tuloa korkoina. Puoliso on senverran varoissaan että pärjää omillaan mutta ei tarvitse minua elättää. Lottoa en enkä muitakaan uhkapelejä. Kuollaan sitten kun on sen aika ja siitä ei paineita oteta.

    Metsuri motokuski

    Minulle sopii nyt yel ja vapaa ehtoinen eläkevakuutus. Pääpaino vapaaehtoisen puolella, koska saan vielä siitä verohuojennuksen. Pitkä ura toisen palveluksessa on tuonut myös eläketurvaa sitä kautta.

    Visakallo Visakallo

    43 vuotta on jo tullut eläkemaksuja maksettua.
    Suurin osa on myel-maksua, mutta työsuhteista on myös kertynyt kohtalainen summa työnantajien, sekä itsensä maksamaa osuutta. Kuuden vuoden kuluttua pitäisi eläkkerahan alkaa vyöryä tilille, ellei sitten viikatemies tai finannsipelurit ehdi viemään henkeä ja rahoja.
    Vajaan parinsadantuhannen euron pottihan sinne tulee yhteensä maksettua.
    Kymmenisen vuotta voisi siten nostaa omiaan pois, mutta sen jälkeen olisikin eläke jo toisten maksamien eläkemaksujen varassa.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Meikäläinen joutuu vielä kymmenen vuotta Myel -vakuutusta maksamaan,sitten helpottaa .On todettava kuten eläkeellä oleva kaivuriurakoitsija,joka totesi parhaan ajan koittaneen yrittäjäurallaan eläkkeellä.

    Pääsi eroon eläkemaksuista,koneet ovat velattomia ja terveys hyvä,niin pystyy kilpailijoitaan edullisempaan urakointiin.Jos luoja elon päiviä eläkkeellä suo,niin silloin jatkan metsänkasvattamista ja maiden ostoa.Ei mene eläkemaksuja,päinvastoin pientä eläkettä tulee loppuikä,joka kyllä nippanappa elämiseen piisaa,kun talot ,maat ym. silloin velattomia.

    Pienet menot olen joutunut aikanaan tyhjätaskuna taloudessa pitämään,joten varallisuutta erimuodoissa sen verran siunaantunut,että vastaa kohtalaista lottopottia.Lotonnut en ole 25-vuoteen,joten työntekoa aion jatkaa niin kauan kuin jaksan.

    Portimo

    Meikäläinen maksanut myel-maksua 30 tonnin vuosityötulosta. Toivottavasti ehtii eläkkeellä saada maksut takaisin. Vielä muutama vuosi pitäisi sinnitellä maksujen kanssa. Palkkatulosta karttuu siinä sivussa.

    Planter Planter

    Aika monella on varmaan ajatus, että pidetään ”takametsä” pankkina eläkepäivien varalle.
    Siinäkin on kyllä omat riskinsä. Eräs sukulainen näin ajatteli. Sairastui pahasti ja joutui laitoshoitoon. Ei pystynyt itse hoitamaan asioitaan. Eikä kukaan muukaan voinut eikä osannut tehdä metsälle yhtään mitään.
    Verottaja kuitenkin määritteli ”metsän keskimääräinen vuotuisen tuoton”. Eli tulkitsi, että hänellä on metsästä tasainen vuotuinen
    130e/ha tuotto. Koska hänellä oli tällainen tulo, olisi siitä pitänyt maksaa laitoshoitomaksuja.

    On muuten mielenkiitoinen tuo kuntakohtainen verottajan määrittelemä tuotto. Näkyy olevan muutamilla naapurikunnilakin 50% ero laskennallisessa tuotossa.

    Löytyy googlaamalla:
    Verohallinnon päätös metsän keskimääräisestä vuotuisesta tuotosta

    Planter Planter

    Myel on kyllä parempi vaihtoehto kuin Yel, jos pystyy valitsemaan.
    Aikanaan meni Yel maksua 24% työtulosta , nyt valtion kompensoimaa Meyli:ä puolet siitä.

    Tolopainen

    Myel on hjuva, mutta ei sieltä tule mitään eläkettä ilmoitti eläkeyhtiö. Rahat jäävät kuulemma heille, kun eläkkeet yhdistellään muihin maksettaviin eläkkeisiin, jotta meni kankkulan kaivoon eläkemaksut, kun näitä järjestelmiä on kehitetty, rahaa kulkeekin vain yhteen suuntaan. On se toisaalta hyvä, että eläkepääomista pidetään huolta, olisin saattanut tuhlata.

    Metsuri motokuski

    Tuo planterin perämetsä asia on kyllä aika tätä päivää. Olen eräänkin metsän hakannut toimeksiantona jossa metsätulorahat ohjautuvat kunnille omistajan laitoshoidon maksuihin. Uskottumies ja mhy toimeksiantajana on näissäkin ollut se asianosainen joka hakkuita ohjaa.

    Visakallo Visakallo

    Edunvalvontavaltuutuksella henkilö voi itse etukäteen järjestää asioidensa hoidon sen varalta, että hän tulee myöhemmin kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan esimerkiksi heikentyneen terveydentilansa vuoksi. Esim. metsäomaisuuden voi määrätä siirrettäväksi jollekin toiselle henkilölle. Ajatuksena on, ettei hoitolaitokseen joutuessaan olisi liian varoissaan.

    Valtuutus tehdään kirjallisesti testamentin tapaan.
    Valtuuttaja määrittelee itse ne asiat, jotka valtuutus kattaa. Hän voi oikeuttaa valtuutetun huolehtimaan esimerkiksi omaisuutensa hoidosta ja muista taloudellisista asioistaan sekä itseään koskevista asioista kuten terveyden- ja sairaanhoidostaan. Valtuuttaja voi itse myös määritellä, miten valtuutetun toimintaa valvotaan.

    Valtuutus tulee voimaan vasta kun maistraatti on vahvistanut sen. Vahvistamista voi pyytää, kun valtuuttaja on syystä tai toisesta tullut kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan. Useimmiten vahvistaminen edellyttää lääkärintodistusta valtuuttajasta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)