Keskustelut Metsänomistus Miten Suomen talous saadaan kasvuun?

Esillä 6 vastausta, 1,321 - 1,326 (kaikkiaan 1,326)
  • Miten Suomen talous saadaan kasvuun?

    Tänään ilmestyi Kauppalehdessä Kari Stadighin haastattelu, jossa hän käy läpi Suomen talouden tilannetta ja vallitsevaa ajattelua.

    Haastattelu keskeisimpiä sanomia ovat:

    Kepulainen koko maa on pidettävä asuttuna-ajattelu tuottaa äärimmäisen kalliin rakenteen. Sote-ratkaisu on esimerkki tästä jättimäisestä kustannustsunamista.

    Toinen ja Stadghin mielestä vielä velkaantumistakin pidempään Suomen kasvua jäytänyt politiikka on periaate siitä, että koko Suomi pidetään asuttuna. Stadighin mukaan se hajauttaa resursseja kasvun kannalta epäoptimaalisesti ja antaa vääränlaisen lupauksen kansalaisille.

    ”Tämä kepulainen periaatehan on maksanut miljardeja Suomelle ja syönyt meidän kasvuamme. Nyt kun maa on köyhtynyt velan kasvun myötä, niin lupaus on liian kallis tälle maalle. Sen lisäksi aiheutamme inhimillistä surua, koska muuttotappiokunnilla suomalaisten ainoa varallisuus ovat asunnot ja on luonnollista, että niiden hinnat laskevat hyvin pitkän aikaa myös tulevaisuudessa”, Stadigh sanoo.”

    Pääministerinä toimineen kassanhoitajan kokemattomuus talousasioissa johti holtittomaan velanottoon.

    Taloustieteilijät ja erilaisten ajatushautomoiden ekonomisteiksi naamioituneet edunvalvojat keskittyvät lähinnä velkaantumisen ja tulonjaon vatvomiseen.

    ”Suomessa verokeskustelu on pääosin varovaista. Muutokset ovat marginaalisia ja niitä punnitaan velkaantumisen sekä tulonjaon näkökulmasta. Stadighin näkemyksen mukaan kasvunäkökulma pitäisi olla vahvemmin esillä.”

    Haastattelussa tulee vahvasti esille verotuksen vaikutus riskinottoon. Yrittäminen on tukahdutettu verottamalla se kuoliaaksi.

    ”Kotimaisille omistajille olennaisia ovat yhtiöverotus, perintöverotus ja osinkojen verotus. Näiden kaikkien täytyisi olla selvästi palkkaverotusta matalampia, koska palkkatyön ja omistamisen ero on se, että omistaja ottaa valtavan riskin. Korkea verotus vähentää riskinottohalua”, Stadigh sanoo.

    Periaatteessa esimerkiksi pörssiyhtiön voittoon voidaan katsoa iskevän kaksinkertainen vero, kun ensin siitä maksetaan yhtiövero ja jaetusta osingosta pääomatulovero. Näin laskien veroaste on 40 prosentin luokkaa. Palkkatulojen osalta veroaste kohoaa vastaaviin lukemiin 90 000 euron vuosiansioista lähtien.

    Stadighin ajattelussa sekä pääomiin että ansioihin kohdistuvat verot ovat siis liian korkealla. Niin ikään arvonlisävero, joka nousi Suomessa syyskuun alussa EU:nkin katsannossa lähes kärkeen, 25,5 prosenttiin.

    ”Jos minä valmistan kengät ja myyn ne sinulle ja joku ottaa siitä neljänneksen veroa, niin sehän on absurdi ajatus. Tämähän on kuin bensaverotus aikanaan. Että pääosa on kohta veroa”, Stadigh ihmettelee.

    Yksikään puolue ei kuitenkaan tällä hetkellä aja Stadighin maalaamaa rohkeaa verouudistusta. Enemmistö ekonomisteistakaan ei näin pitkälle menisi ja valtiovarainministeriön virkamiehet luultavasti varoittaisivat luottoluokituksen heikentymisestä, kun veroalen ennakoitaisiin syövän lyhyellä tähtäimellä verotuloja.

    ”Ei tällä hetkellä veroreformia kukaan suunnittele, vaan haetaan lisää verotuskohteita. Sehän johtuu siitä, että on eletty yli varojen ja ollaan epätoivoisia, miten saadaan valtiontalous kuntoon. Helpointa on verottaa lisää.”

    Entäpä ne ekonomistit, joista osa jopa suosittelee alv:n korottamista?

    ”He keskustelevat vain siitä, mitkä ovat verojen välittömät vaikutukset. Luulen, että he eivät välttämättä tiedä asiasta tarpeeksi, koska huippukorkeita arvonlisäveroja on ollut taloushistorian katsannossa aika lyhyen aikaa”, Stadigh väittää.

    Stadighin näkemykset ovat selkeän talouskasvumyönteisiä ja kannatan etenkin verotukseen liittyviä reippaita muutoksia. Meidän on pakko siirtyä keskusjohtoisesta näivettävästä sosialismista avoimemman ja yritysystävällisemmän talouden aikaan.

  • Metsuri motokuski

    Suorittava ja mehtäukko kertoi juuri niitä asioita joita metsäalalla työskentelevä huomasi ohjelmassa. Olen kysynyt muiltakin metsäalan henkilöiltä mitä sarjasta tykkäsivät.  Ei kuulemma vastannut todellisuutta. Sellaista se on. Siinäkin sarjassa kilpaillaan katsojista ja formaatti sen mukainen.

    Pitkämäki voi ihan vapaasti ajella maakuntia ympäri lannoite helikopterin perässä.  Todellisuudessa ei tietenkään ajaisi.  Kyllä ne osaa lannoittaa ilman pitkämäkeäkin.

    MaalaisSeppo

    Tuskin ko ohjelmalla saadaan Suomi nousuun. Ei taida mennä kaupaksi ulkomaillekaan.

    käpysonni käpysonni

    Suorittava ja mehtäukko takertuivat ”lillukanvarsiin” ohjelmaa arvostellessaan. Kyseessä oli ennen kaikkea viihteellinen metsäohjelma, jossa ei varmaan ollut edes tarkoitus, että kaikki ”ammatilliset” yksityiskohdat menevät yksiin arkitodellisuuden kanssa. Pitkämäki ja Ruuskanen ovat koko kansan tuntemia julkkiksia, joiden avulla saatiin taatusti enemmän ohjelmalle katsojia, kuin jos heidän sijassaan olisi ollut tavallisia metsäammattilaisia, joita ei kukaan tunne. Tietysti jos siinä olisi ollut se lumilautailija ja nykyinen metsäammattilainen Roope Tonteri, niin vielä olisi ollut parempi.

    Sitäpaitsi YouTubessa on paljon näitä samihytösiä ja vastaavia metsäalan ammattilaisia omine videosarjoineen, niitä voi katsella sillä mielellä, että onko nyt varmasti turvavarusteet kohdillaan ja työtekniikka varmasti sellaista kuin pitää olla ammattilaisilla.

    Metsälehden foorumilla kun on tunnetusti ne kaikkein kovimmat, tietävimmät ja taitavimmat metsäalan ammattimiehet ja -naiset.

     

     

     

     

     

     

    Nostokoukku

    No joo. Mutta aika pitkiä työuria metsäalalla ja puuntuotannossa tuntuu kuitenkin palstalaisilla olevan. Jos ei ammattitaitoa ole ollut, eläkkeelle metsäalalta harvempi pääsee, tai kykenee itseään vuosikymmeniä metsistään elättämään.. Niin yksinkertaista alkutuotannon työtä kuin se onkin. Ja kyllä kommenteista paistaa aika äkkiä läpi, jos pelkällä bluffilla yrittää ammattiasioissa keskusteluissa roikkua. Joten uskon kyllä, että ei se tietämätön pohjasakka ole palstalle tekeytynyt viisastelemaan.

    En katsonut ohjelmaa, mutta jos esim. työsuojeluasiat on tykkänään ohitettu, ainakin jossakin on epäonnistuttu, niin viihdettä kuin onkin. Työsuojeluasiat kun ovat sentään lakisääteisiä.

    suorittava porras suorittava porras

    Vai ovat turvallisuusasiat käpysonnin mielestä lillukanvarsia. Ei tullut vaikutelmaa lillukanvarsista ollessani suorittamassa konemiehille pakollista työturvallisuuskurssia , jonka UPM kuljettajilleen järjesti. Aihe on vakava eikä välinpitämättömyyttä sallita.

    Viimeiseksi jääneellä työmaallani MetsäGroup kuvasi työturvallisuusaiheisen videon asiakastarkoituksiin. Siellä mentiin metsän siimeksessä kypärä päässä, remmi kireällä ja suojalasit silmillä huomiovaatteissa. Kaikki! Pomot, isäntä ja konekuski.Tuotiin esille metsässä työskentelyn riskejä ja tapoja ,kuinka eri tilanteissa toimitaan turvallisesti. Eikä sitä tehty pelkästään filmiä varten ,vaan se oli jo muodostunut edustamassani yrityksessä vakiintuneeksi käytännöksi. Samaa soisi näkevänsä myös niissä tv-ohjelmissa ,joita jaetaan laajempaan julkisuuteen. Nämä pari kaikkien tuntemaa herraa työntekijöineen olisivat oivallisia mannekiineja myös turvallisuusasioissa.

    miksuliini65 miksuliini65

    2.viikkoa sitten ilmestyneessä MT.olimiekkataksin pojat puntaroimasssa  puutavararekkojja selutehtetaanportilla Itäsuomessa kukaan ei ajellut 76.tonninkuormalla isoin ylittys 95.tonnia kuormaa kuin otat reilusti joka 5.kuormailmainen nykyautoissa on vaakat autoissa ja nosturissa

Esillä 6 vastausta, 1,321 - 1,326 (kaikkiaan 1,326)