Keskustelut Metsänomistus Miten Suomen talous saadaan kasvuun?

Esillä 10 vastausta, 1,391 - 1,400 (kaikkiaan 1,522)
  • Miten Suomen talous saadaan kasvuun?

    Tänään ilmestyi Kauppalehdessä Kari Stadighin haastattelu, jossa hän käy läpi Suomen talouden tilannetta ja vallitsevaa ajattelua.

    Haastattelu keskeisimpiä sanomia ovat:

    Kepulainen koko maa on pidettävä asuttuna-ajattelu tuottaa äärimmäisen kalliin rakenteen. Sote-ratkaisu on esimerkki tästä jättimäisestä kustannustsunamista.

    Toinen ja Stadghin mielestä vielä velkaantumistakin pidempään Suomen kasvua jäytänyt politiikka on periaate siitä, että koko Suomi pidetään asuttuna. Stadighin mukaan se hajauttaa resursseja kasvun kannalta epäoptimaalisesti ja antaa vääränlaisen lupauksen kansalaisille.

    ”Tämä kepulainen periaatehan on maksanut miljardeja Suomelle ja syönyt meidän kasvuamme. Nyt kun maa on köyhtynyt velan kasvun myötä, niin lupaus on liian kallis tälle maalle. Sen lisäksi aiheutamme inhimillistä surua, koska muuttotappiokunnilla suomalaisten ainoa varallisuus ovat asunnot ja on luonnollista, että niiden hinnat laskevat hyvin pitkän aikaa myös tulevaisuudessa”, Stadigh sanoo.”

    Pääministerinä toimineen kassanhoitajan kokemattomuus talousasioissa johti holtittomaan velanottoon.

    Taloustieteilijät ja erilaisten ajatushautomoiden ekonomisteiksi naamioituneet edunvalvojat keskittyvät lähinnä velkaantumisen ja tulonjaon vatvomiseen.

    ”Suomessa verokeskustelu on pääosin varovaista. Muutokset ovat marginaalisia ja niitä punnitaan velkaantumisen sekä tulonjaon näkökulmasta. Stadighin näkemyksen mukaan kasvunäkökulma pitäisi olla vahvemmin esillä.”

    Haastattelussa tulee vahvasti esille verotuksen vaikutus riskinottoon. Yrittäminen on tukahdutettu verottamalla se kuoliaaksi.

    ”Kotimaisille omistajille olennaisia ovat yhtiöverotus, perintöverotus ja osinkojen verotus. Näiden kaikkien täytyisi olla selvästi palkkaverotusta matalampia, koska palkkatyön ja omistamisen ero on se, että omistaja ottaa valtavan riskin. Korkea verotus vähentää riskinottohalua”, Stadigh sanoo.

    Periaatteessa esimerkiksi pörssiyhtiön voittoon voidaan katsoa iskevän kaksinkertainen vero, kun ensin siitä maksetaan yhtiövero ja jaetusta osingosta pääomatulovero. Näin laskien veroaste on 40 prosentin luokkaa. Palkkatulojen osalta veroaste kohoaa vastaaviin lukemiin 90 000 euron vuosiansioista lähtien.

    Stadighin ajattelussa sekä pääomiin että ansioihin kohdistuvat verot ovat siis liian korkealla. Niin ikään arvonlisävero, joka nousi Suomessa syyskuun alussa EU:nkin katsannossa lähes kärkeen, 25,5 prosenttiin.

    ”Jos minä valmistan kengät ja myyn ne sinulle ja joku ottaa siitä neljänneksen veroa, niin sehän on absurdi ajatus. Tämähän on kuin bensaverotus aikanaan. Että pääosa on kohta veroa”, Stadigh ihmettelee.

    Yksikään puolue ei kuitenkaan tällä hetkellä aja Stadighin maalaamaa rohkeaa verouudistusta. Enemmistö ekonomisteistakaan ei näin pitkälle menisi ja valtiovarainministeriön virkamiehet luultavasti varoittaisivat luottoluokituksen heikentymisestä, kun veroalen ennakoitaisiin syövän lyhyellä tähtäimellä verotuloja.

    ”Ei tällä hetkellä veroreformia kukaan suunnittele, vaan haetaan lisää verotuskohteita. Sehän johtuu siitä, että on eletty yli varojen ja ollaan epätoivoisia, miten saadaan valtiontalous kuntoon. Helpointa on verottaa lisää.”

    Entäpä ne ekonomistit, joista osa jopa suosittelee alv:n korottamista?

    ”He keskustelevat vain siitä, mitkä ovat verojen välittömät vaikutukset. Luulen, että he eivät välttämättä tiedä asiasta tarpeeksi, koska huippukorkeita arvonlisäveroja on ollut taloushistorian katsannossa aika lyhyen aikaa”, Stadigh väittää.

    Stadighin näkemykset ovat selkeän talouskasvumyönteisiä ja kannatan etenkin verotukseen liittyviä reippaita muutoksia. Meidän on pakko siirtyä keskusjohtoisesta näivettävästä sosialismista avoimemman ja yritysystävällisemmän talouden aikaan.

  • Apli

    Mielenterveys- ja nepsy-häiriöt kaksinkertaistuneet Kelan kuntoutushakemuksissa | Uutisia lyhyesti | Yle

    Erittäin huolestuttava uutinen suomen kannalta..

    Kuntoutujista suurin osa oli lapsia, nuoria tai nuoria aikuisia. Vuonna 2024 kuntoutuksen aloittaneiden mediaani-ikä oli 33 vuotta.

     

    käpysonni käpysonni

    Aplille. Kuuntelin tuon Liisi Keltikangas-Järvisen haastattelun. Siinä hän kertoo paljon mielenkiintoisia asioita lasten ja nuorten kasvatuksesta, joka on mennyt aika paljon vinoon viime vuosina. Esimerkiksi erilaisia negatiivisia tunteita, kuten ahdistusta, joka kuuluu normaalin ihmisen normaaliin tunnetilaan  ajoittain, on alettu pitämään  mielenterveyden häiriönä.

    Puhutaan esim. graduahdistuksesta, jota opiskelija tuntee kun pitäisi tehdä gradu, no se graduahdistus poistuu yksinkertaisesti tekemällä se gradu.

     

    mehtäukko

    Maaseutu-yhteiskunta on muutamassa vuosikymmenessä muuttunut/muutettu kodittomaksi kaupunkikolhoosiksi. Lapsilla ja nuorilla ei ole ollut  vanhempien auktoriteettia, moraalikasvatusta, ei sääntöjä eikä vastuuta. Laitakulkijain seura tekee kaltaisikseen. Kierre yksilön hyväksyvyydestä kaltaistensa jengien ja rikollisten piireissä tuottaa myös huimasti yksinäisiä ongelmineen, joiden on vaikeaa arkoina sopeutua mihinkään.

    Kehityskulku ei ole ihme, vaan tulos hallitsemattomasta yhteiskuntapolitiikasta.

    Nostokoukku

    Mehtäukko on täysin oikeassa. Ja mikä ennen hoidettiin oikeille raiteille koivuniemenherralla, siihen käytetään nykyjään kemikaaleja. Mitä ennen sanottiin villiksi pikkupojaksi, onkin nyt ADHD potilas, joka täytyy turruttaa kemikaaleilla. Piiskan käyttö, kuri, on nykyjään väkivaltaa ja kiellettyä, kemikaaleilla turruttaminen on hienoa hoitoa.

    mehtäukko

    Kukaan ei kiistä, ettei tuota olisi ollut aina, mutta kasvu-ympäristön ja juurettomuuden vaikutuksesta se on räjähtänyt silmille. On haasteellinen paikka keksiä siihen oikea parannuslääke,- onko ollenkaan?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    ”Lapsuus- tai nuoruusiän ADHD on yhteydessä heikompaan suoriutumiseen opinnoissa ja työelämässä, tapaturma-alttiuteen sekä kohonneeseen päihdehäiriön ja rikollisuuden riskiin, jotka kaikki liittyvät myös nuorten syrjäytymisriskiin.”

    Kumpi mahtaa olla parempi yksilön ja hänen läheistensä elämänlaadun kannalta, antaa piiskaa vai hoitaa aivotoiminnan häiriö lääkkeillä ja terapialla?

    http://www.potilaanlaakarilehti.fi/artikkelit/lasten-ja-nuorten-adhd-n-laakehoito/

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Onpa repäisty ADHD:stä. Minun tuntemat ylivilkkaat ovat menestyviä liikemiehiä, selvästi varakkaanpia kuin keskimäärin, vaikka aivopesulaitoksissa heitä syrjittiin.

    Nostokoukku

    Kaikilla vilkkailla pikkupojilla ei ole lääkitystä vaativa aivotoiminnan häiriö. Nyt vain siitä on tullut muotia. Jos koulussa on vanhan mittapuun mukaan vähän kuriton ja vilkas pikkupoika, joka ei käyttäydy kuin luokan hiljaisin tyttö, opettajat ovat välittömästi esittämässä hänelle lääkitystä. Itä-Suomessa siitä on tullut lasten kansantauti. Yritettiin sitä ennen koulussa vähän pelleillä. Kun miesopettaja kiersi korvalliselta paksun etusormensa ympärille hiustukon ja vähän nujuutti, ylivilkas aivotoiminta helpotti aina muutamaksi päiväksi. Eikä tullut minkäänlaisia sivuoireita.

    Tolopainen Tolopainen

    Jos julkisista menoista 15% rahoitetaan lainarahalla, voidaan sanoa että taloutta hoidetaan täysin holtittomasti. Suomessa julkisten menojen osuus BKT:sitä on EU alueella toiseksi korkein Ranskan jälkeen. Suomen tilanne on jo huonompi kuin Kreikan. Suomi ei ole talouden hoidossa enää Pohjoismaa vaan kuuluu Etelä-Euroopan verrokkimaihin. Julkisia menoja pitäisi vähentää 9mrd€, jos aiotaan palata Pohjoismaaksi. Ei sellaisia puolueita olekaan, jotka vapaaehtoisesti suostuisivat tasapainottamaan Suomen talouden ja saamaan tänne talouskasvua. Hallitukset keskittyvät pieneen askarteluun, jolla ei ole juuri mitään oleellista merkitystä taloudelle.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Kerrankin Tolopaisen kanssa samaa mieltä. Rikkaiden veronalennukset vain pahentaa tilannetta. Veron alennukset pitäisi osoittaa pienituloisille, jolloin vähennetään tukien myöntämisen tarvetta ja näin pienennetään kelan organisaatiota.

Esillä 10 vastausta, 1,391 - 1,400 (kaikkiaan 1,522)