Keskustelut Metsänomistus Miten Suomen talous saadaan kasvuun?

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 1,377)
  • Miten Suomen talous saadaan kasvuun?

    Tänään ilmestyi Kauppalehdessä Kari Stadighin haastattelu, jossa hän käy läpi Suomen talouden tilannetta ja vallitsevaa ajattelua.

    Haastattelu keskeisimpiä sanomia ovat:

    Kepulainen koko maa on pidettävä asuttuna-ajattelu tuottaa äärimmäisen kalliin rakenteen. Sote-ratkaisu on esimerkki tästä jättimäisestä kustannustsunamista.

    Toinen ja Stadghin mielestä vielä velkaantumistakin pidempään Suomen kasvua jäytänyt politiikka on periaate siitä, että koko Suomi pidetään asuttuna. Stadighin mukaan se hajauttaa resursseja kasvun kannalta epäoptimaalisesti ja antaa vääränlaisen lupauksen kansalaisille.

    ”Tämä kepulainen periaatehan on maksanut miljardeja Suomelle ja syönyt meidän kasvuamme. Nyt kun maa on köyhtynyt velan kasvun myötä, niin lupaus on liian kallis tälle maalle. Sen lisäksi aiheutamme inhimillistä surua, koska muuttotappiokunnilla suomalaisten ainoa varallisuus ovat asunnot ja on luonnollista, että niiden hinnat laskevat hyvin pitkän aikaa myös tulevaisuudessa”, Stadigh sanoo.”

    Pääministerinä toimineen kassanhoitajan kokemattomuus talousasioissa johti holtittomaan velanottoon.

    Taloustieteilijät ja erilaisten ajatushautomoiden ekonomisteiksi naamioituneet edunvalvojat keskittyvät lähinnä velkaantumisen ja tulonjaon vatvomiseen.

    ”Suomessa verokeskustelu on pääosin varovaista. Muutokset ovat marginaalisia ja niitä punnitaan velkaantumisen sekä tulonjaon näkökulmasta. Stadighin näkemyksen mukaan kasvunäkökulma pitäisi olla vahvemmin esillä.”

    Haastattelussa tulee vahvasti esille verotuksen vaikutus riskinottoon. Yrittäminen on tukahdutettu verottamalla se kuoliaaksi.

    ”Kotimaisille omistajille olennaisia ovat yhtiöverotus, perintöverotus ja osinkojen verotus. Näiden kaikkien täytyisi olla selvästi palkkaverotusta matalampia, koska palkkatyön ja omistamisen ero on se, että omistaja ottaa valtavan riskin. Korkea verotus vähentää riskinottohalua”, Stadigh sanoo.

    Periaatteessa esimerkiksi pörssiyhtiön voittoon voidaan katsoa iskevän kaksinkertainen vero, kun ensin siitä maksetaan yhtiövero ja jaetusta osingosta pääomatulovero. Näin laskien veroaste on 40 prosentin luokkaa. Palkkatulojen osalta veroaste kohoaa vastaaviin lukemiin 90 000 euron vuosiansioista lähtien.

    Stadighin ajattelussa sekä pääomiin että ansioihin kohdistuvat verot ovat siis liian korkealla. Niin ikään arvonlisävero, joka nousi Suomessa syyskuun alussa EU:nkin katsannossa lähes kärkeen, 25,5 prosenttiin.

    ”Jos minä valmistan kengät ja myyn ne sinulle ja joku ottaa siitä neljänneksen veroa, niin sehän on absurdi ajatus. Tämähän on kuin bensaverotus aikanaan. Että pääosa on kohta veroa”, Stadigh ihmettelee.

    Yksikään puolue ei kuitenkaan tällä hetkellä aja Stadighin maalaamaa rohkeaa verouudistusta. Enemmistö ekonomisteistakaan ei näin pitkälle menisi ja valtiovarainministeriön virkamiehet luultavasti varoittaisivat luottoluokituksen heikentymisestä, kun veroalen ennakoitaisiin syövän lyhyellä tähtäimellä verotuloja.

    ”Ei tällä hetkellä veroreformia kukaan suunnittele, vaan haetaan lisää verotuskohteita. Sehän johtuu siitä, että on eletty yli varojen ja ollaan epätoivoisia, miten saadaan valtiontalous kuntoon. Helpointa on verottaa lisää.”

    Entäpä ne ekonomistit, joista osa jopa suosittelee alv:n korottamista?

    ”He keskustelevat vain siitä, mitkä ovat verojen välittömät vaikutukset. Luulen, että he eivät välttämättä tiedä asiasta tarpeeksi, koska huippukorkeita arvonlisäveroja on ollut taloushistorian katsannossa aika lyhyen aikaa”, Stadigh väittää.

    Stadighin näkemykset ovat selkeän talouskasvumyönteisiä ja kannatan etenkin verotukseen liittyviä reippaita muutoksia. Meidän on pakko siirtyä keskusjohtoisesta näivettävästä sosialismista avoimemman ja yritysystävällisemmän talouden aikaan.

  • Apli

    LEHDISTÖTIEDOTE Aurora

    Suomeen tulee ”uusi” paperikone, ei uskoisi, toki kyseessä varmaan aika pieni konelinja mutta kuitenkin..

    Visakallo Visakallo

    Ennallistamista vähemmän ja uudistamista enemmän, niin vältetään Suomen uppoaminen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ennallistamisasetus velvoittaa psrantamaan luonnon tilaa. Työtä sekin tuo yrittäjille.

    Rane2

    Yhtiö siis ostaa Saksasta käytetyn paperikoneen,purkaa,rahtaa Suomeen,kokoaa valmiiseen halliin ja lysti maksaa ”vain” 12-14 miljoonaa.Näin äkkiä kuulostaisi kannattavan bisneksen edellytykset olevan.Sama idea oli muistaakseni kun Kajaanissa (muinoin) sulkivat sellutehtaan niin kiinalaiset (Mao?)ostivat sen ja veivät Kiinaan.Todennäköisesti ei enää toimi mutta varmaksi ei voi sanoa…

    Lehtitieto: Valkeakoskelle tulee uusi paperikone – kuivapaperilinja tehdään UPM:ltä tyhjäksi jääneeseen konehalliin – MT Metsä – Maaseudun Tulevaisuus

    mehtäukko

    ”…Työtä sekin tuo yrittäjille…” Tuosta ”työstä” en kyllä menisi takuuseen. Tarjouskilpailun perusteella valitaan kokonaisedullisesti halvin tarjous, jota joku alkaa täyttämään olemattomalla katteella. EVVK.

    Nostokoukku

    Näin toimii liberaali markkinatalous. Mehtäukon aikaisemmista kannanotoista päätellen se on ainoa oikea järjestelmä. Mahdollisimman kaukana vasemmistosta ja ammattiliitoista. Markkinatalouden mukaan kansantalouden kannalta on tärkeää laittaa yrittäjät kilpailemaan keskenään itsensä hengiltä.

    Nostokoukku

    Tekniikka&Talous -lehti analysoi suurimpien metsäteollisuusyhtiöiden tulosta. Tulokset ovat tulleet ryminällä alas vuoden -22 jälkeen. Syyksi mainitaan niin raaka-aineen kuin sellunkin hinta. Ei sanaakaan ahneista ahtaajista eikä sellunkeittäjien palkoista.

    Ola_Pallonivel

    Jos satamissa ei tavara liiku, kyllä silläkin on vaikutus tulokseen.

    Visakallo Visakallo

    Alle 30 neliön rakennusten rakentaminen piristää nyt ainakin hieman puolikuollutta rakennusalaa, ja se saattaa jatkossa työllistää myös oikeuslaitosta ja lakimiehiä. Kuntien rakennusvalvonta  kun ei voikaan enää puuttua asiaan, jos joku rakentaakin pihasaunansa tai aittansa liian lähelle naapurin rajaa. Asia on tästä eteenpäin vietävä käräjäoikeuteen. Verottaja saattaa nyt ensi alkuun jäädä häviöpuolelle, kun uusi rakennus, mille ei ole tarvinnut hakea rakennuslupaa, pitääkin itse ilmoittaa verohallintoon. Se saattaa siinä kaikessa rakentamisen tohinassa unohtua… No, ehkä naapurit ystävällisesti hoitavat sitten jossain vaiheessa sen ilmoittamispuolen!

    mehtäukko

    Missä kohtaa n-koukku pystyy kiistämään ammattiliittojen kansantaloutta terrorisoivan toiminnan? Näyttöjähän on laajasti.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 1,377)