Keskustelut Metsänomistus mittaajat metsissämme.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
 • mittaajat metsissämme.

  Melkoisen hässäkän aiheutti männäviikolla kun aitoon metsään ilmaantuu sinisiä nauhoja.Kiskottuani ne pois luvattomina.Ilmaantuu ”riimukuvioita”tietylle aloille lähekkäin.Punaisella viivaa,ruksia ympäri.Ketään ei näkynyt mutta tupakan savua tulee jostain.

  Epäilin ensin haravamarjastajien miekinnöiksi mutta päädyin oisko ympäristökartottajat hissuksiin olleet puuhissa.Mitä mieltä olette toiminnasta vaikka se ei riimuillaan puulle vahinkoa aiheuttaisi.Joten lukijankuvassa on keho oma kuva nähtävillä.-valitettavasti-

 • r.ritva

  Tuossa aloituksessa kehnosta keho.Voihan sanoa,että puun keho.Kannattaisi todella avata tuota tiedonpuutetta,ettei tule yllätetyksi ns.jokamiehenoikeuksien varjolla.

  metsä-masa

  Olen tavannut valtakunnan metsienin iveventoijat metsässä, olivat juuri lopettamassa sen työpisteen mittauksia, ryhmä esitteli itsesä ja kertoivat innostuneesti omasta työstään.

  Tapaamisen perusteella en usko tässä olleen valtakunnan metsien inventoijat !

  r.ritva

  Kiitos tiedosta.

  Näin uskoisin asialliset työtääntekevät käyttäytyvä.Tosin en ketään tavannut en missään vaiheessa.Eikä tienvierellä autoa.Sentään useampana päivänä noita on pitänyt käydä riimuilemassa.

  Jos ovat aidolla asialla voisivat ilmottautua.Etenkin tuo tämän ja naapurikunnan rajalla levittyneen natura alueen jälkeen ei enää jää sinisilmäiseksi näissä.

  Rane

  Muutama vuosi sitten raivaussahan kanssa kävellessä löysin lyhyen,Metsähallituksen nauhalla nauhoitetun linjan metsästäni.Jäi mysteeriksi mitä metsähallitus oli mittaillut yksityismetsissä.

  Visakallo

  – Onneksi Rane se ei sentään ollut venäjänkielistä vastaavaa nauhaa!

  hemputtaja

  Visakallo: ”– Onneksi Rane se ei sentään ollut venäjänkielistä vastaavaa nauhaa!”.

  No, no, miten niin onneksi. Ovat sen verta kieroja, että osaavat käyttää vierasta nauhaa. Eihän tuonne ollut Metsähallituksella asiaa. Heittimen suuntaukseen linjattu.

   

  Reima Muristo

  <p><p>Rane on myös löytänyt metsästä sinisiin haalareihin pukeutuneita Supo-agentteja. Myöskin liito-oravat käyttäytyvät Kainuussa arveluttavalla tavalla. Parhaiten suojautuminen kyseisiä näköhavaintoja vastaan onnistuu käärimällä pää tinafolioon, ranen kohdalla kumpikin pää.</p></p>

  Visakallo

  Reiman on ymmärrettävästi helppo viisastella metsänomistajille, kun ei itsellään ole sellaisia murheita.

  Visakallo

  Tänä päivänä omistajalla ainoa varma keino selvittää, onko metsään suunniteltu jotain suojelutoimia, on tehdä sinne leimikko. Kun metsänkäyttöilmoitus saapuu Metsäkeskukseen, alkavat piilossa olevat tahot ryömivät esiin koloistaan. Joskus tahtoo vain käydä niin, että on moton tultava palstalle, ennen kuin hitaimmatkin suojelumenninkäiset ehtivät hätiin.

  Rane

  ”myös löytänyt metsästä sinisiin haalareihin pukeutuneita Supo-agentteja.”

  En vielä mutta kaikkihan on mahdollista.Kuhmossa oli kuulema eräs eläkkeelle jäänyt mies ostanut isohkon metsäpalstan.Sitä sitten tarkemmin tutkittuaan oli löytänyt luvatta rakennetun mökin jossa asui vähän yksinkertainen mies.Ei ollut suostunut pois muuttamaan.Viranomaisetkin olivat käyneet tilanteen katsastamassa ja seuraus oli ollut että maanomistaja velvoitettiin poistamaan suurehko muovi/pakkausjäte yms. tunkio joka oli vuosien varrella sinne kertynyt.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)