Keskustelut Metsänhoito Montako päivää vuodessa metsässä

Tämä aihe sisältää 16 vastausta, 13 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Puu Hastelija 2 viikkoa, 1 päivä sitten.

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Montako päivää vuodessa metsässä

  Kuinka paljon kerkeää metsässä viettää. Ammattilaiset tietty eri juttu, mutta muut harrasteliat päivätyön ja perheen ohessa?

  Tuoreena reilu 40hehtaarin omistajana hirvittää kerkeääkö hoitaa järkevästi. Tänä vuonna vasta 3 pitkää päivää takana raivaussaha hommia noin10v taimikkoon. Ehkä sen saman ajan kerkeää vielä tehdä ennen lumia niin saa pahimmat pois mitä ei hoidettu. Noin 10 ha kertaalleen raivattua taimikkoa, mutta koivuja jätetty turhan paljon varjostamaan. Ne alueet pitäisi käydä läpi, onneksi nopeaa kun muuten hyvin raivattu. Noin 20 ha pikku kuusi taimikkoa niillä ei kiire. Loput isompaa ensiharvennettavaa. Vajaa 3 ha päätehakkuun teetin ja loppuraivauksen kävin tekemässä kaatamalla roskapuut. 38000e 2,8ha alalta, tietty verot ja istutus miinustetaan tuosta tuli, kuusta pääosin, onko hyvin? Pari hehtaaria päätehakkuukelpoista huonoa vanhaa peltoa vielä myytävänä, muuten tuosta nyt ei isompia ole tulossa.

  Jos sen 5-10 päivää vuodessa kerkeää tehdä niin onko toivoa pitää taimikot hyvinä ilman vieraalla teettämistä.

 • Mottimasa Mottimasa

  Saha pitäisi teroittaa ja kantaa joku päivä romppeet palstalle niin saisi aloittaa taas 100 kiinnon hankintaurakkaa. Kuukauden päivät saa jumpata ennenkuin ovat tienvarressa. Perheen ja päivätyön ohessa on tehtävä.

  Kumikettu

  Aloin tehdä taas vieraille raivuita, kun lompakko pakotti. Onneksi ja valitettavasti kaakossa on pilvin pimein raippeikkoon peittyviä kuusen taimikkoja vm. 2010-2015. Siinä on perattavaa muillekin kuin minulle. Taimikonhoitoa teen, jos perattavaa ei ole. Itsellä myös hankintaa talvikaudelle rekallinen tai mielellään yli. Fysiikan tarpeen/resurssien mukaan, vaihtelevan monipuolisesti raivurilla tai moottorisahalla. Oikein kurjan sään sattuessa voin istua traktorissa. Metsäpäiviä kertynee n. 80 kpl vuoteen laskettuna 8 tunnille.

  jees h-valta

  Kai sitä muutama tunti ennakkoraivausta pitäisi tehdä tämän vuoden aaikana. Saa kaupat lukittua ja sen jälkeen alkaakin säästävämpi raivaus kevätpuoleen.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä metsässä meikäläisellä olisi töitä jokapäivälle,mutta kun ei sitä vaan niin jouda.Eiköhän satapäivää vuodessa siellä hupene,joskaan ei täysiä 8 h raasoja.Mitä tulee aloittajan ajan käyttöön suhteessa metsäpinta-alaan,eipäilen ettei metsät tule hoidettua omin voimin.Jos on rehevää maapohjaa eteläisessä suomessa niin pukkaa vitelikköä pahimmillaan metrin vuodessa,joten taimikot kolmasti ainakin osittain raivattava.Mitä tulee vanhoihin peltomaihin,niin uudistaminen on työlästä,kun siemenpankki pukkaa kaikkea roinaa riesaksi.

  sikari

  Jätkä:” Jos teet kymmenentäyttä päivää joka vuosi, niin neljässä vuodessa olet käynyt kaikki läpi.” Mutta jos teet 5 pv 0,5 ha/pv menee 16 vuotta. Jonka jälkeen on jo mentävä uudelle kierrokselle.

  Puu Hastelija

  Kuinka paljon metsässä kerkeää viettää? Tuo on aivan puhtaasti järjestely kysymys. Itse tuli innostuttua yhdestä projektista niin totaalisesti, ettei ole tullut käytyä pöpelikössä lainkaan kevään istutusten jälkeen. (ok, kerran loppukesästä pikkukengissä katsomassa, kuinka taimet olivat selvinneet kuivuudesta, hyvältä näytti.)

  Tuo 200km on se rajoittava tekijä, itsellä ”perämetsät” noilla etäistyksillä ja isommat hommat tulee teetätettyä, jotain näpertelyä tehtyä itse. Edellyttää yöpymistä, jos täyttä päivää aikoo tehdä. Ainoana palstana varmaan toimii, mutta jos tarmon saa purettua lähempänäkin ja vaihtoehtoista tekemistäkin on, niin ei tuolla liikaa itseään kannata kiusata. Helposti saa vain stressiä, ”tarttis tehdä ja ehtiä…” = teetätä rästit pois, jos alkaa tuntua, että omatoimi jää itsensä pettämisen tasolle. Kyllä maailmassa (muutakin) tekemätöntä työtä riittää.

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)