Keskustelut Tekniikka Moottorisahan ketjun teroitus.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 100)
 • Moottorisahan ketjun teroitus.

  Tulipa mieleen noita Jaakko Pessisen juttuja katsellessa , mitenkähän kukin viilaa moottorisahansa teräväksi. Jakki näytti viilaaavan laippa pystyasennossa ja tietysti ilman mitään ohjaimia. Itse tykkään teroittaa sahan samalla tavalla. Aikoinaan, kun menin metsurikouluun vuosien työkokemuksen jälkeen, opettivat viilaamaan saha vaaka-asennossa. Kun näytin oman mallini, hyväksyivät , että jatkan samalla tyylillä, muut tekivät, niin kuin opttajat opettivat. Jätkällä on ainakin varma mielipide (oma) oikeasta tavasta. Niin , ja purupiikistä kannatta pudottaa kärkeä jo uutena pari kolme viilanpyyhkäisyä.

 • jees h-valta

  Tolopalle ensin ettei tämä pliisu ostaja ollut kiinnostunut tästä kohteesta. Tarjosin jo kesällä että käy kohteitani läpi ja ota harvennukset ohjelmaan. Hän heitti yhden pikkuisen kuvion päätehakkuiden kylkeen ja se oli siinä. Tämä kyseinen ei hänen mielestään ole vielä kiireinen vaikka Metsään. fi:ssä se on kiireellinen ensiharvennus. Kuten minunkin mielestäni. Tämähän on vielä kesäkohdekkin enkä minä mitään talvikorjuuta ole vaatinutkaan. Gla, minulla menee kyllä ainakin 75%:ia polttopuiden tekoon. Nytkin raivatessani teen samalla poltinpuita tienvarteen. En sitten enää keskemmältä muuta kuin lakaisen maahan mutta tienvartta on aika huomattavasti kun palstaa rajaa tie sekä pitkittäin että poikittain.

  Per Ä Reikäs
  Tolopainen

  Jessen on syytä katsoa kertymää, kohde voi olla kiireinen metsään.fi:ssä, mutta ei se sitä tarkoita, että sellufirma sen ostaisi. Kannattaa käydä tekemässä ennakkoraivaus ja myydä kuituna muutaman vuoden päästä. Hinta moninkertaistuu, kyllä ostomiehet tietää milloin kohde kannattaa hakata. Energiapuun kantohinta on n. 5€.

  jees h-valta

  Tämä e-puun ostaja ostaa lajikekohtaisesti aivan samoin kuin muutkin puutavaraa. Eli Toloppa saa pyhjetä vitosellaan ihan ittiään. Eihän siinä mitään varrota tarvii koska puuta on sillä alalla 550m3 josta poistumaksi 274m3:iä (Metsään.fi). Ennakkoraivausta tehdään aivan nyt ja myydään myös aivan varmasti heti kun asiallinen puutarjous tulee. Tottakai pyydän sellufirmalta mutta epäilen että tältä kaikkea ostavalta e-puun suurostajalta saan silti paremman tarjouksen. Mutta aika näyttää aivan lähiaikoina. Puusto on hienosti järeytynyt josta kertymäkin kertoo eli noin 65m3:ta pois/ha.

  Tolopainen

  Niin ja puulajina on haapa, eihän niitä saa myydyksi kuin energiapuuksi.

  jees h-valta

  Voi sentäs tuotakin ap….! Tässä ei ole kysymys mistään haavikosta vaan aivan normaalista pääpiirteittäin kolmen puulajin sekametsästä. Koivua, hyvin raudustakin, mäntyä ihan minun istuttamiani, kuusta luontaista alavissa paikoissa. E-puuta aika montaa sorttia lepästä, pihlajista, pajun monimuotoihin. Tosi järeitä raitojakin. Haapaakin joku satunnainen jos on sattunut jäämään hirvien huomaamatta alkuvuosinaan. Luontaisia, ei istutteuja. Hieskoivua todella paljon ja siitä saakin paljon poistaa. Raudus kovaa kasvussa joten hiestä pois.

  jees h-valta

  Niin, tosiaan, enpä muistanutkaan mainita, tämä on ensimmäisiä itse uudistmiani tiloja joten sinällään ihan kelvollinen suoritus mielestäni ”taajakasvattajalta”. Koko ajan samalla kaavalla tehtyä ja kasvut silti aivan huikeita. Tämähän on niitä aloja joista kerroin huikeita arvokasvuprosentteja kirjatun Metsäverkkoon. Kertaalleen tosiaan aika pienenä taimikkona varhaisperattu konttaamalla Stihlin pikku-kakssatasen kaas. Oli ilmeisesti laadukas puusto hyvällä tarkastelulla kun on parissakymmenessä vuodessa todella rykäissyt.

  wanhajätkä

  On sillä hanamyyjällä hatara mökki! 274 kuutiosta kolme neljännestä menee poltinpuihin. Niin no jesse polttaaki puun tuoreena. On se silti aikas paljon….n. 70 kiintoa! näin ainakin äsken kirjoitit. Ei ole ihme ettei energian ostajat ole kiinnostuneita jäljelle jäävästä nöttösestä. Kannattaa opetella pasianssin peluu sitä ostajaa ootellessa tommoselle 70 motin  määrälle….

   

  wanhajätkä

  Olin nii pyörryksissä nuita määrista….jessihan polttaa liki kaksataa mottia ja kauppaa loppu nyssäkkää

   

  jees h-valta

  Wanhajätkä, lepää välillä. Ei tuo laskenta sovi sinulle, ylirasitut. Nuo poltinpuut joita nyt raivauksessa heittelen tienvarteen kuivatteluun on jokunen kuutio varmaan koko ennakkoraivuulta. Maahan lakaisen ja suurimman osan. Kun poltinpuut löytyy tuotakin kohdetta lähempää pirttiä kyllä. Saatan joskus kesäharrasteena lähteä ne nököt sieltä Valtran ja kärrin kaas keräilemään. En vain malta niistäkään juuri tienvarren parasta antia kaikkia lakaista maahan. Kyllä ne kaikki 274m3:ta on kaupan teon kohteena.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 100)