Keskustelut Harrastukset Muistopuu jollekkin tapahtumalle tai henkilölle

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)
 • Muistopuu jollekkin tapahtumalle tai henkilölle

  Olin eilen hautajaisissa. Vainaja oli mennyt naimisiin 1940 luvulla. Hääpaikkana oli Turun Ruissalo. Sieltä häävieraat toi Pinsiöön tammen taimia. Istuttivat ja pari lähekkäin laitettua kasvaa edelleen. Niitä kutsutaan Aakeksi ja Kaijaksi silloisen hääparin mukaan! Aitoon hämäläiseen tapaan siitä ei ole kovin runsaasti kerrottu. Oli perikunnalle mukavaa kuultavaa. Onko teillä jotain tietoja muistopuista jotka on nimetty jollekkin henkilölle tai tapahtumalle?

 • hemputtaja

  Kun kerran kysyit. Onhan noita. Ens. hätään ei kuitenkaan muistunut kuin yksi eli – Lönnrothin petäjä -.

  Nuuskin tarkemman tiedon jostain eli lainaus: ”Petäjän juurella Juhana Kainulainen lauloi Elias Lönnrotille tämän ensimmäisellä runonkeruumatkalla vuonna 1828 huomattavan määrän Alku-Kalevalan runoista. Tämä maineikas runontaitaja lauloi loitsuja, metsästysrunoja, Sampo-runoja ja Lemminkäisen virren. Petäjän läheisyydessä kiertää runo- ja loitsupolku sekä metsäkirkko, jossa voi tutustua haltijoihin ja loitsuihin.”

  Päh. lainauksesta puuttuvat paikkatiedot eli on Pohjois-Karjalassa Kesälahdella Hummovaaralla/ssa. Saattaa muuten olla Suomen pienin luonnonsuojelualue.

  Punkaharjulla taisi olla myös eri metsäläisille nimettyjä puita. vannomaan en mene.

  Metsuri motokuski

  Ei yksin yhtä puuta mutta ainakin metsähallitus joskus suojeli metsäplänttejä jonkin metsänhoitajan nimissä. Lähinnä silloin kun heppu lähti eläkkeelle. Tais metsäkoulutkin toimia samoilla linjoilla kun rehtorilla tuli virkavuodet täyteen. Hänkin sai nimikkö metsikön.

  vänkäri

  Naapurissa löytyy kaksi kuusta (järeää) nimellä Lempi ja Viljo. Talon entisten asujien mukaan nimettyjä. Oman rantasaunan edessä on niinikään kaksi kuusta, joita en ole kaatanut. Ne olen uhannut ristiä omien isovanhempien mukaan.

  Iron Man

  Olen ajatellut nimetä meittin tontilla olevan jumalattoman kuusen motokuskin muistopuuksi.

  6 m3

  Vanhan tavan mukaan lasten kastevesilla on ”lannoitettu” molemmille omat nimikkopuut. Tytolle kuusi ja pojalle manty.

  Metsuri motokuski

  Se on iironi ihan oikein. Metsurit tahtoo ollakkin jo poistuvaa kansanperinnettä. 🙂

  jees h-valta

  Jos tämä ev-lut. ei olisi niin ahdasmielinen haluaisin tulla haudatuksi hybridihaavikkoon yhden luonnokiven viereen etelärinteeseen että tulisi keväällä aikaisin lämmin. Eihän lämmin luita säre!

  hemputtaja

  ### Jos tämä ev-lut. ei olisi niin ahdasmielinen haluaisin tulla haudatuksi hybridihaavikkoon yhden luonnokiven viereen etelärinteeseen että tulisi keväällä aikaisin lämmin. Eihän lämmin luita säre!
  Lähetetty: 54 min sitten
  Lähettäjä: jees h-valta ###

  Ei kai. Veikkaan, että onnistuu – eri luvalla.

  Tiedänpä tapauksen, että yksi metsäläinen osti pienen metsäpläntin, hautautti itsensä (kuolleena) sinne ja lahjoitti palstan valtiolle hoitovelvoite-ehdoin.

  Taitaa Punkaharjulla olla saarilahjoitus (Hyterrmä??), jossa on – paitsi entisen omistajan hauta – myös Työn Muistomerkki.

  Hiluxmetsuri

  Tuolla Hytermässä kävin paatin kanssa jokunen kesä sitten. Mielenkiintoinen paikka. Melko lähellä Kerimäkeä.

  Mutta ehdottaisin puumuistomerkiksi sellaista kuin Mielipuolisen EU-Hourailun Muistopajukko, sellainen rääseikköpuska, joka kasvaa sinne tänne lannoittamatta ja kenenkään pyytämättä. Valtaa alaa eikä kukaan voi sille mitään.

  vänkäri

  Tuhkattuna hautaus perinteisen hautausmaan ulkopuolelle onnistuu helpommin mitä arkkuhautauksena. Tosin lähettyvillä on erään presidenttisuvun yksityishautausmaa, joten onnistuu sekin. Itse olen toivon mukaan päätyvä kallioiselle mäelle lähelle Puulaa. Männikkö siellä on itse harvennettu, joten menkööt ne sitten muistopuina.

  Toisaalta joskus huonona päivänä olen sanonut että tuhat saa heittää pinnoituspuristimen väliin. Kun on kerran levyä pinnoittanut ja lajitellut, niin on kait sopivaa päästä vanerin matkassa betonivalun muotiksi maailmalle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)