Keskustelut Luonto muutama kysymys.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)
  • muutama kysymys.

    Tuli lähipiirissä aiheita

    Milloin vieraasta metsästä saa kaataapuun.

    Milloin oli pohjoisessa lapissa hillan eli muuraimen pomintakielto ja miksi.Eli jokamiehen oikeus ei tuolloin olisi ollut voimassa tietyissä kunnissa.

    Salliiko jokamiehen oikeus moottoroidun poimurin käytön vai olisiko tuohon hankittava maanomistajan lupa.Tälläisesta poimurikeksinnöstä vasta uutisoitiin.

  • Sulli

    Metsästyslaki
    11 luku
    Erinäiset säännökset

    83 § (18.2.2011/159)
    Kuolleena löydetyn riistaeläimen omistusoikeus

    Kuolleena löydetty riistaeläin kuuluu alueen metsästysoikeuden haltijalle, jos tällä on oikeus metsästää samaa riistaeläinlajia alueella.

    Jos 1 momentissa tarkoitettua riistaeläintä on metsästetty pyyntiluvan nojalla, saa alueen metsästysoikeuden haltija halutessaan pitää eläimen, jos hänellä on samanlainen pyyntilupa. Muussa tapauksessa eläin kuuluu sen metsästäjälle.

    R.Ranta

    Metsänomistajat ovat eläkeläisiä ja niin ovat täällä ehdottoman oikeassa olevat kirjoittajatkin. Menneisyys mielessä – vielä – tulevaisuus hämärän peitossa. Valtava on oikeassa olemisen tarve – menneisyydestä.

    Aika raju on ollut muutos miesmuistin aikana. Kuinka olemme sattuneetkin  elämään tällaisen muutoksen aikana. Missä mennään seuraavan miesmuistin jälkeen, jos muutos on yhtä raju? Kenpä tietäis sen, ken arvaisi huomisen – sanotaan laulussa.

    Vai onko niin, mitä eräs kaverini sanoi, kun häneltä kysyin maailman makaamisesta. Hän sanoi, että jo aikaa olisimme oleet paratiisissa, ellei välillä mentäisi taaksepäin.

    Esko Valtaoja matkustaa tähtiin, josta lähin on vain  neljän valovuoden päässä. Valo kiertää maapallon n. 8 kertaa sekunnissa eli aika kaakana kaakana tuo lähinkin tähti. Esko rakentaa Baabelin tornia. Linkolan mielestä jatkuvaan kasvuun pyrkiminen on hulluutta. Enemmistö ihmispolisista kaiketi mielipitessään jossakin näiden välimaastossa.

    Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.

    Visakallo Visakallo

    Aivan totta, että muutos on ollut suurta vähän joka alalla, myös metsätaloudessa, eikä tulevaisuutta kukaan varmaksi tiedä, mikä sinällään on ihan hyväkin asia. Se tosin on varmaa, että tämän päivän metsätaloudessa menestyjät tekivät oikeita ratkaisuja menneisyydessä.

    Puuki

    Eläkeläisiä taitaa olla suuri osa – kuten on R.Rantakin oman kommenttinsa perusteella ehdottomasta oikeassa olemisesta.

    ”Miesmuisti ” on erään tutkimuksen mukaan n. 3 vuotta. Siinä ajassakin ehtii moni asia muuttua.

    R.Ranta

    Vanha, vanha Puuki, mutta metsänkäsittelystä olen kaikkea muuta kuin ehdottoman varma oikeasta menetelmästä. Siitä sen sijaan olen varma, että taloudellisesti on viisaampaa viiden prosentin tuotto pääomalle kuin yhden prosentin tuotto ja sitä olen pyrkinyt noudattamaan. Mitä se missäkin olosuhteissa metsänkäsittelyltä edellyttää, niin siitä en kykene sanomaan mitään ehdottoman varmaa, ainkaan pitkällä aikavälillä.

    aegolius

    >taloudellisesti on viisaampaa viiden prosentin tuotto pääomalle kuin yhden prosentin tuotto ja sitä olen pyrkinyt noudattamaan.

    Tämä on ehkä jo kolmas kerta, kun näen R.Rannan mainitsevan tuon 5 % tuoton. Minun mielestäni se on mahdoton kaikkialla muualla paitsi aivan parhailla etelän OMT alueilla. MT-kankailla ja Väli-Suomen OMT:lla tuohon pääsee vain, jos osallistuu itse töihin ja tekee tietoisen laskuvirheen eli laskee omaksi palkaksi ja kuluksi nollan.

    Viiden prosentin vuosituotto tarkoittaa sijoitetun pääoman 12-kertaistumista 51 vuoden kiertoajalla. Se voi OMT:lla onnistua juuri ja juuri.

    Metsärahastothan arvioivat laskennalliseen tavoitetuottoon mukaan metsän arvon yleisen nousun ja ne toteuttavat sitä tasearvon nostoilla. Tästä ei tässä varmastikaan ollut kyse.

    Onko R.Rannalla tähän jokin viisastenkivi, mitä en itse ole huomannut?

    Puu Hastelija

    Olen käsittänyt tämän RRannan ajatusjuoksun täten: Metsässä puuston arvo 1000e/ha, josta vuosittain saataisiin n. 1m3 tukkia, joka heti hakataan, tuotto 50e/ha. Tällöin maapohjan arvo oltava 0, koska tuo 5% tuotto olisi jotain muuta kuin 5%

    Itse arvostan kuitenkin huomattavasti enemmän samalla ajatusmallilla huonompaa pääomantuottoa, esim. 250m3/ha, arvo noin 10000e/ha kasvu 8m3, arvo 400e/ha, tuotto ilman maapohjaa 4%.

    Samasta syystä saan muistakin omaisuusluokista erittäin suuren tyydytyksen vaatimattomillakin (kassavirta) tuotoilla. Oman pääoman tuottoa on tullut hieman kiritettyä sitten lainarahalla.

    Visakallo Visakallo

    R.Ranta on täällä lukuisia kertoja ja ilmeisellä varmuudella tiennyt, että toiset palstalaiset eivät ole osanneet tehdä metsissään oikeita ratkaisuja. Ehkä jo vihdoin kuulisimme jotain myös niistä oikeista ratkaisuista!

    R.Ranta

    Ei pidä ymmärtää väärin! Tarkoitin sitä, että ei ole taloudellisesti viisasta tavoitella yhtä, jos tekemällä toimenpiteitä saa kaksi. Viisi oli vain hatusta vedetty joku ykköstä suurempi luku aegolius.

    Juuri kerroin, että tiedän varmuudella vain periaatteen, en varmuudella sitä, mitä se metsänhoidossa tarkoittaa missäkin olosuhteissa ja kenellekin – varsinkaan pitkällä aikavälillä.

    Eli pyrin ottamaan vaihtoehtoiset korot huomioon. Jos en olisi metsää ostaessani 90-luvun laman aikana ottanut sitä huomioon, olisin tehnyt välittömästi konkurssin.

    Metsästä ei voi nähdä, mikä taloudellisesti on kullekin viisasta missäkin olosuhteissa. Talous on kokonaisuus, josta metsä on vain yksi osa. Korko on jokaiselle erilainen. Ei ole mitään järkeä maksaa lainan korkona 5% ja pitää prosentin kasvavaa metsää pystyssä – EI. Aivan sama koskee metsään sijoittamista, tavalla tai toisella.

    Tämä periaate on ainut mistä metsäpuolella olen varma.

    En sitä Visa, vaan sitä, että koroilla ei ole mitään merkitystä. Sitä en kykene parhaalla tahdollanikaan ymmärtämään.

    mehtäukko

    ”Metsästä ei voi nähdä, mikä taloudellisesti on kullekin viisasta missäkin olosuhteissa.”

    Jos teksti on sitä mitä tarkoittaa, tuollaista mielipidettä voi olla vain käytäntöjä ymmärtämätön teoreetikko. Siinähän on loputon suo, kun muuttujia on kuitenkin loputtomasti voidakseen tehdä parhaan laskennallisen päätöksen. Ja jos liian pitkän ajan tärväydyttyä se ”ahaa” löytyisikin, puun hinta notkahti,kelit hävisi, kysyntä hiipui…Joillekin voi olla tauti laskea loputtomasti, jotkut hengittävät vapaasti.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 41)