Keskustelut Puukauppa MYEL / MELA vakuutukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
  • MYEL / MELA vakuutukset

    Olen kasvattamassa metsäpinta-alaa, mutta tuli vastaan tämmöinen peikko http://www.mela.fi/fi/elakevakuutus/myel-vakuutus/kenelle-vakuutus/metsanomistaja

    Mitä tuo käytänössä meinaa jos nuo pinta-alat ylittyy? Millaisia eläke- ja vakuutusmaksuja pitäisi maksaa? Ja saako tuosta jotain todellisia etuja (jos oletetaan että esim vapaa-ajan tapaturmavakuutukset ovat jo muutoinkin kunnossa)

    Tällä hetkellä ja jatkossakin olen palkansaaja (jota kautta on mm. työterveyspalvelut) ja tämä metsä on enemmänkin harrastus, joskin taloudellisiakin intressejä on metsäsijoittamisen suhteen.

  • Rane

    Ovat ilmeisesti huomattavasti edullisempia kuin muiden yrittäjien vakuutusmaksut.

    oksapuu

    Jep, melko hyvin ”sponsoroitu” eläkemaksu, yrittäjäeläke on kallis
    maksaa…

    Portimo

    Palkkatyössä oleva saa vapautuksen MYEL-maksusta. Toisaalta maksua ei tarvitse pelätä sillä se on alarajalla varsin edullinen. Portimo maksaa 30 tonnin laskennallisesta eläketulosta maksua vuodessa noin 4,5 tonnia. Kivastihan siinä karttuu eläkettä palkkatyön lisäksi. Pienemmällä tulolla suhteessa halvempi maksuprosentti.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Muistelisin Etelä-Suomessa jos metsäpinta-ala ylittää 50 ha:n rajan,pitäisi Myel -eläkemaksajaksi ilmoittautua.Itselläni ei uskoa Melan Myel vakuutukseen.Tuhansia menee vuodessa,mutta eläkekarttuma heikonlainen.Maksu sentää yrittäeläkkeeseen halvempi,kun valtio maksaa suurenosan.Mutta palkkatyössäkin oleena,siellä eläkekertymä toistaluokkaa,johtuu kylläkin työnantajalle langetettujen sosiaalimaksujen suuresta maksuosuudesta.

    Eläkemaksut ovat sellaisia,että keikahdat ennen aikojaan,maksusi menevät muiden eduksi.Jos saman rahan sijoitat itse,niin ainakin ne rahat peruina lähipiiriin jää.Jos maksat Myel vakuutusta 300 € kuukaudessa ikäsi,saat vain saman summan sieltä,kuin mitään maksamattomat n.750€, kk,vastaa takuueläkettä.Omat maksuni pidän pieninä ja sijoitan itse rahat metsään ja muihin arvopapereihin.Joten jos luoja ikää suo,niin toimeentulo on kyllä turvattu taludellisesti.kun ei vallan rupeä ryöhäämään.

    Portimo

    Asia on vähän miten sen itse ajattelee. Portimosta tuntuu kyllä ihan hyvältä, että palkasta kertyvän eläkkeen lisäksi on luvassa tuhat euroa Myelliä. Tietenkin verottaja vie taas osansa.

    MaalaisSeppo

    Selvittelin n. 10 vuotta sitten MYEL-eläkemaksujen järjevyyttä. Metsäpinta-alavaatimus nippanappa täyttyi. Kuitenkin työn kauttaeläturvani oli kunnossa. Päädyin ottamaan pelkän tapaturmavakuutuksen (myös vapaa-aika). Ko. vakuutus on mielestäni edullisempi kuin perinteisillä vakuutusfimoilla. Lisäetuna mahdollisuus vähentää verotuksessa.

    Jos työeläkkeene ylittää ns. raippaverorajan, niin MYEL-eläkkeestä napataan vähintään 45 % veroa. Tämä heikentää MYEL-eläkkeen järkevyyttä niiden kohdalla, joilla on jo muutoinkin hyvä eläke. Kiitokset tästä raippaverosta voi antaa Jutta Urpilaiselle.

    Portimo

    Toisaalta se progressio on purrut niinkin, että maksetuista eläkemaksuista saa puolet veronpalautuksena, kun maksetun Myelin ilmoittaa ykköslomakkeella.

    Visakallo Visakallo

    Nämä vakuutusasiat ovat luonnollisesti aina tapauskohtaisia, mutta yksi asia niitä yhdistää:
    On syytä aina varmistaa se, ettei jää mitään aukkoja tapaturma- ja sairaustapausten suhteen.
    Jos perheenjäsenet osallituvat metsänhoitoon, niin sama koskee luonnollisesti myös heitä.
    Vieras palkattu työvoima vaatii taas omat juttunsa, mutta se ei liity tähän aiheeseen.
    41 vuotta on tuulut maksettua MYEL-maksuja.
    Aikaisemmin ne olivat kyllä edullisempia, mutta viime vuosina maksut ovat kyllä jo kivunneet muiden yrittäjäeläkemaksujen tasolle.
    MYEL-eläkeläisiä kun on jo yli kaksinkertainen määrä maksua maksavien määrään nähden.

    Metsuri motokuski

    Noissa eläkevakuutuksista yleiseti on merkittävää myös vakuutusmaksu aika. Jos olet toisessa työssä ja olet iältäs jo melko korkeassa iässä niin eläkelaskenta aikaa välttämättä ei paljoa kerry. Sen vuoksi eläkekertymä tulee jäämään aika lyhyeksi.

    Itse maksan mahdollisimman pientä yrittäjäeläkettä ja olen ollut yrittäjänä melko lyhyen aikaa ja kun mittari lähenee 60 vuotta niin eläkelaskentaaika jää niin lyhyeksi joten eläkettä ei kannata kovin paljoa maksaa. Tuossa yrittäjäeläkkeessä on tapaturman osuus noin 80 % joten eläkerahastoon maksusta ei kovin paljoa siirretä.

    Itse olen panostanut enemmänkin vapaaehtoisen eläkemaksun piikkiin, koska siinä koko summa kohdistuu eläkeen kerryttämiseen ja olen saanut vielä kyseisen maksun verotuksessa vähennyskelpoiseksi. Nykyään se ei taida onnistua uusilla eläkemaksuilla. No tässäkin on riskinsä sillä pankkihan ne osakemarkkinoihin sijoittaa ja siten tuotta on niiden sijoitustaidon varassa.

    MaalaisSeppo

    Pohdiskelin vielä tätä raippaverojuttua. Voi olla, että niiden, joilla on hyvä työeläke ei kannata panostaa eläkemaksuihin, vaan sijoittaa rahansa niin, että tuotto on pääomatuloa. Näin saatu tulo verotetaan lievemmin, kuin eläketulo. Lisäksi pääoma jää jälkipolville.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)