Keskustelut Metsänhoito Myrrkkkyä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
  • Myrrkkkyä

    Kävinpä ostamassa glyfosaattia 20 l pöntön Hankkijalta kun oli vielä ostoluvassa virtaa. Kohteena toissakeväänä istutettu kuusentaimikko josta lähti hakkuun yhteydessä säästöpuiksi kuvittelemani haaparyhmä energiapuukasaan. Nythän siinä on komea haapavesakko 1-1,5m pitkää.  Vaan ei ollut juhlavaa homman aloitus. Ensinnäkin hellepäivä, 27 astetta varjossa ja varjoa ei missään. Puoli ruiskullista sain levälleen, sitten tuli uupelo. Aamulla kello viideltä soimaan että saa loput tehtyä. Toiseksi, kestääkö se kuusentaimi glyfoa vai ei? Vuosikasvut vaikuttavat jo aika puutuneilta. Kun en ollut ihan varma, innovoin suojan kuusen päälle tyhjästä aiv-kannusta, pohja vain pois. Ei onnistunut sekään, taimet olivat jo melkein tuplasti kannua korkeampia. Ja se vaikein. Miten suunnistaa järjestelmällisesti? Pitää varmaan aamulla ottaa kuitunauhaa ja liputtaa kuljettu alue.

  • Kokenut kaiken tietää

    Kuivuus ja helle heikentää aineen imeytymistä, kasvin solukko on kiinni, eikä se hengitä sitä sisäänsä yhtä hyvin. Mutta jos maassa on kosteuttatilanne ei ole yhtä paha, kiinnikkeen käyttö auttaa vähän. Levitysteknisistä syistä kuiva keli on parempi. Pari tuntia pitäisi olla sen verran kuivaa, ettei aine valu pois lehdiltä. Pieni kosteus kyllä edistää imeytymistä.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Lämpimällä lehden solukko on kiinni päivällä, joten kasvinsuojeluaineen paras levitysajankohta on myöhään illalla tai aikaisin aamulla. Kiinnike parantaa lopputulosta. Saman päivän sadekuuro heikentää vaikutusta varsinkin pajukoissa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei lehdissä ole kuumalla kiinni muuta kuin ilmaraot. Myrkky imeytyy kyllä lehden läpi muualtakin?

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Ei lehdissä ole kuumalla kiinni muuta kuin ilmaraot. Myrkky imeytyy kyllä lehden läpi muualtakin?

    Ei imeydy!

    Kokenut kaiken tietää

    Huonommin, kokemukseni mukaan n 50% pienempi annos piisaa, kun olosuhteet on optimaaliset. Kostealla kelillä sitä ainetta vaan tahtoo siinä ämpärissä, ruiskun letkussa, saappaissa, ja lehdistä toisiin kulkeutua vääräänkin paikkaan. Ja tehoaa tosiaan silloin harmillisen hyvin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Olikohan Tukesin vai mikä käyttöohje kun väitti, että vain istutuskesänä tarvitsee havupuun taimet suojata kun levittää glyfosaattia. Taimen tulee kuitenkin olla lopettanut kasvunsa jos sitä ei suojata, eli kasvain on puutunut ja siinä on latvasilmu. Ennen istutusta voi ruiskuttaa vapaammin.

    Sanottiin myös että ankara kuivuus ennen ruiskutusta tai kova sade heti sen jälkeen voi heikentää tehoa. Mutta uskon tuon, että ilmaraot auki tehostaa imeytymistä kasviin. Sisään päästyään aine kulkeutuu nestevirtausten mukana.

    Tikkula Tikkula

    Sen verran kokemusta että Mcpa tappaa vesakon varmemmin kuin glyfosaatti. Glyfo puree sit kyl heinikkoonkii.

    Tolopainen Tolopainen

    Tähän aikaan, kun ruiskuttaa havupuut kuolee varmasti. Mikä ongelma on raivata raivurilla pieni haapavesakko. Ei ne glyfosaatilla pysyvästi kuole, siemensyntyista vesakkoa ja rikkakasvia tulee jatkuvasti. Olen nähnyt glyfosaatin ruiskutuksen taimikkoon melko turhana. Glyfo on muutenkin jo liian kallista metsään ruiskutettavaksi, kun pääoman kierto on hidasta, eikä työ näin eläkeläisenä maksa juuri mitään.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Kyllä Metsähallituksen metsät olivat/ovat lentoruiskutuksen ansiosta erittäin hyviä. Tarpeeksi iso drone olisi kasvinsuojeluaineiden ja boorin levitykseen hyvä laite.

    Tolopainen Tolopainen

    Kätkäläinen ei tykännyt. Hyviä ja hyviä. Metsähallituksen kuitupinot näyttää lahovan metsiin. Ilmeisesti korjuuketju ei toimi. Kun koivukuidun tuonti Venäjältä loppui lehtikuidun alennustila päättyi ja koivuntaimikoiden ruiskutus osoittautui vääräksi toimenpiteiksi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)