Keskustelut Metsänhoito Myrrkkkyä

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Myrrkkkyä

    Kävinpä ostamassa glyfosaattia 20 l pöntön Hankkijalta kun oli vielä ostoluvassa virtaa. Kohteena toissakeväänä istutettu kuusentaimikko josta lähti hakkuun yhteydessä säästöpuiksi kuvittelemani haaparyhmä energiapuukasaan. Nythän siinä on komea haapavesakko 1-1,5m pitkää.  Vaan ei ollut juhlavaa homman aloitus. Ensinnäkin hellepäivä, 27 astetta varjossa ja varjoa ei missään. Puoli ruiskullista sain levälleen, sitten tuli uupelo. Aamulla kello viideltä soimaan että saa loput tehtyä. Toiseksi, kestääkö se kuusentaimi glyfoa vai ei? Vuosikasvut vaikuttavat jo aika puutuneilta. Kun en ollut ihan varma, innovoin suojan kuusen päälle tyhjästä aiv-kannusta, pohja vain pois. Ei onnistunut sekään, taimet olivat jo melkein tuplasti kannua korkeampia. Ja se vaikein. Miten suunnistaa järjestelmällisesti? Pitää varmaan aamulla ottaa kuitunauhaa ja liputtaa kuljettu alue.

  • Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Ne 50-vuotiaat hieskoivikot olisivat lahonneet jo muutenkin metsiin.

    Tolopainen Tolopainen

    Eikö lahopuusta ole pula. Metsähallitus on perinteisesti lahottanut haapakuidut tienvarsien pinoihin. On ollutkin aikaansa edellä.

    Sulli

    MH:lta kyselin jo pari vuotta sitten saisko millä ehdoilla yhdet pinonpohjat polttopuuksi. Olleet tien varressa jo kolmatta vuotta, koivuissa jo sieniä päissä. No niistä ei niin väliä, mutta männyt olisin haalannut. Noin raktorikuorma. Olis kuitenkin pitänyt maksaa kuitupuun tienvarsihinta. Keräilevät kuulemma niitä energiapuuksi. Rohkenin hieman epäillä, mutta antaapas poikien touhuta. Näkyyvät oleva vieläkin samoilla sijoilla.

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)