Keskustelut Luonto Myyräkato Keski-Suomessa?

Tämä aihe sisältää 4 vastausta, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Korpituvan Taneli 7 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Myyräkato Keski-Suomessa?

  Meillä päin on liikkunut omituisen kesy kettu.  Parin kilometrin päässä se kävi aika usein tervehtimässä mökkiläisiä muutaman metrin päästä.  Joskus yöllä joku, siis luultavasti tuo kettu, oli raahannut heidän verannalle jätettyjä saappaitaan.

  Äsken haravoitiin emännän kanssa pihaa, kun kettu tuli parin metrin  päähän. Teki rauhallisesti pienen lenkin ja sitten  häipyi matkoihinsa.  Ulkonaisesti hyväkuntoinen.  Pitkä ja tuuhea häntä.  Voi olla tämän kesän pentuja tai naaras.

  Voisiko olla niin surkea tilanne ketun kannalta, että myyrät ovat metsistä loppu?  Kuivuus vei marjatkin.  Pakko etsiä jotain pihoilta kaiken päivää.

 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  Todennäköisesti tämänvuotinen pentu. Tulee sellaiselta alueelta missä kettuja ei tapeta.

  Talojen ympäristössä on aina hiiriä ja usein myös rottia. Kettu ottaa aina helpoimman saaliin (myyrä on paras).

  Tässä meillä on ollut toistakymmentä vuotta noita pihakettuja. Kettu merkitsee jokaisen paikan mistä nappaa myyrän (kusee tai sontii merkiksi). Pienjyrsijät pelkäävät ketun hajua (häipyvät hyvin nopeasti, jos ehtivät). Tässä meillä ei ole löytynyt yhtään metsämyyrän kuorimaa puuta polttorankakasasta yli kymmeneen vuoteen. Aiemmin suuri osa tuli kuorituksi joka vuosi.

  pikkutukki

  Kapi , tosin taisit mainita hyväkuntoiseksi eli ehkä vain kesy . Meilläpäin näyttää myyräkanta olevan nousussa . Koirat napsii jyrsijöitä metällä ja pöllöjä näkee usein !

  wanhajätkä

  AC on kehittänyt loistavan myyräkarkotteen.  Patentoi. Llisää kettutarhoja ja ketunpaskaa taimikoihin. Noopelinarvoinen idea

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Aikanaan poikasena seurasin jäljistä miten varovaisesti kettu oli ylittänyt esim suksenladun tai hevosreen jäljen. Silloin en onnistunut kettua näkemään koskaan.

  Vaikka meidän nurkillakin kettua metsästetään, niin nykyisin ketun näkee aina silloin tällöin jopa korpituvan pihassa. Lumijälkiä ei silti ole niin kovin paljon, mutta jotenkin ketun varovaisuus on ilmeisesti kadonnut, kun niinkin usein näkee. Jälkiä on myös esim. metsäteillä. Aiemmin se vältti jokaista ihmisen polkuakin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)