Keskustelut Metsänhoito Myyrät

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 37)
  • Myyrät

    Onko myyrien tekosia näkynyt?Keski-suomessa vielä lunta mutta onko havaintoja Kiitos!

  • Savolainen Metsämies

    Kävelin eilen katsomassa taimikoita Pohjois-Savon eteläosissa ja ainakaan niissä ei ollut minkäänlaisia myyrätuhoja.
    Samalla ihastelin/ihmettelin miten hyvin muutaman vuoden takaiset myyrätyhot ovat korjautuneet. Silloin istutin n 6000 tainta uusiksi myyrien jäljiltä. Nyt melkein joka mättäässä on kaksi kuusentainta rinnakkain, eli myyränsyömät taimet kasvattivat silmusta tai alaoksasta uuden latvan. Lisukkeena on vielä runsaasti luontaisesti syntyneitä männyntaimia, joten ei se alue puuttomaksi jää, vaikka silloin myyrätuhon jälkeen näyttikin aika lohduttomalta. Onnelliseen lopputulokseen varmasti auttoi myös se, että alue oli muokattu kunnolla, mättäät olivat isoja ja laakeita ja kivennäismaapintaisia.
    Kokonaan toinen tarina on pari vuotta vanhempi kuusentaimikko. Siinä taimet olivat jo kolmevuotiaita kun myyrät iskivät ja niistä hyvin harva selvisi hengissä. Nyt jälkiviisaana olisi pitänyt muokkuuttaa se kuvio uudelleen ja istuttaa vasta sen jälkeen uudet taimet. Ainakin puolet täydennystaimista on kuollut heinään vaikka sitä on heinätty kerran kesässä. Rehevällä maalla heinänkasvu on niin voimakasta että täydennystaimet eivät selviä hengissä jos ne istutetaan valmiiksi heinettyneisiin mättäisiin.
    Opin siitä myyrätalvesta pari seikkaa: Vastaistutettu taimi kestää voimakastakin syöntiä ja tekee uuden latvan, joten niissä täydennysistutusta ei kannata kiirehtiä heti samalle keväälle vaan voi katsoa tilannetta loppukesälle asti. Vanhempia taimikoita on turha täydentää, joko kasvattaa sellaisenaan tai sitten lähtee kokonaan alusta uudesta muokkauksesta alkaen.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kävelin taimikoita läpi hyvillä mielillä.En havainnut ollenkaan myyrätuhoja(Etelä-Savo).

    Kurki

    Savolaiselle Metsämiehelle sanoisin, että kannattaa repiä ne myyrän syömät kuusentaimet pois, jotta ei kasvattaisi tulevaisuuden lahokuusikkoa.
    Metsäntutkimuslaitoksen mukaan myyrien kesäsyönti altistaa istutetun taimen laholle, sillä muuräkannan runsastuminen osuu kesälle ja huippu sitten syksylle ja jo kesäaikaan myyrät vioittavat istutetun taimen kuorta syömällä siihen koroja, vaikka se ei näykkään vielä istutuskesänä tuhona vaan vasta seuraavana keväänä.

    manselainen

    Onko Pirkanmaalla myyrätuhoja?Viime vuonna silppusivat yhden hehtaarin täysin puutikuiksi

    Kurki

    Muistelen että tässä ketjussa oli Antonin kommentti.
    Mitä sille tapahtui?
    Poistiko itse vai ylläpito?

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Kurki on oikeassa, runkovioitetut taimet pitää ehdottomasti poistaa, niistä ei kasva mitään kelvollista. Myyränsyömistä avohaavoista avautuu väylä juurikäävälle, joka sitten leviää kituvia juuristoja pitkin ympäristöön.

    Noita vioituksia esiintyi ennen vuotta 2006 aivan minimaalisesti. Syykin on täysin selvä.

    Der Steppenwolf

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Metsänhoitoyhdistys Kallaveden ja Sisä-Savon tiedotuslehdessä: ”Paikallisesti pahoja myyrätuhoja on jo ilmaantunut”.

    Jutussa kerrotaan, miten myyrät olivat silpunneet vehmersalmelaisen 2010 istutetun kuusentaimikon toissatalvena, ja uudelleenistutetun taas viime talvena.

    Noita edeltäneet laajat tuhothan olivat 2009, sitä ennen 2006, mutta sitä ennen EI KOSKAAN.

    Peräkylän Tarzan

    ”Noita edeltäneet laajat tuhothan olivat 2009, sitä ennen 2006, mutta sitä ennen EI KOSKAAN.”

    Mahtaisiko johtua siitä, että ko. alueella ei ollut aikaisemmin nuorta taimikkoa.

    Per Ä Reikäs

    Näitä metsämyyriä on alkanut jälleen ilmetä,näköhavaintojakin jo on ja nyt vuosien jälkeen huippu tulossa syksyllä 2021, tuhoja näemmä taas luvassa taimikoissa ja puutarhoissa.

    Kuumekin noista voi nousta, kuten puun hintakin,mutta vasta syksymmällä 2021

     

     

     

    Perko

    Metsästäjät ovat tuhonneet luontaiset  myyrän hoitajat, ketut, ilvekset ja muutkin systeemit luonnosta.   Heillä on se tieto  omaa ja siitä,  että mitä pienemmät aineistot, sitä suuremmat johtopäätökset ( A. J.)  Niillä mennään!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 37)