Keskustelut Metsänhoito Myyrätuhot on helppo estää

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)
  • Myyrätuhot on helppo estää

    Yleispedot (kettu, supikoira, minkki, näätä, mäyrä) estävät myyrätuhot.
    Jos niitä ei tapeta. Kuten nyt tapetaan 400000 vuosittain.

    ”Generalist predators as well as nomadic avian predators may switch between prey hunting areas, and therefore they tend to stabilize prey dynamics (Andersson and Erlinge 1977, Erlinge et al. 1984).”

    Der Steppenwolf

  • Antonin poika

    Voi Anton parka,

    Taas kerran möläyttelet ymmärtämättä asiasta mitään. Erlinge ym klassiset tutkimukset on tehty lauhkeassa vyöhykkeessä. missä runsaamman perustuotannon turvin eliöyhteisöt ovat monimuotoisemmat ja siksi vakaammat. Meidän boreaaalisessa vyöhykkeessä tilanne on toinen, mitä näilläkin palstoilla muistaakseni on selitetty useasti.

    Ja on se köyhää, kun pitää kierrättää vuosia vanhoja päättömiä juttuja.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    ”Mitä enemmän yleispetoja (kuten Etelä-Suomessa on), sitä vakaampana myyräkanta pysyy, mutta kanta vaihtelee paljon, jos spesialistit ovat keskeisiä myyräpopulaatioiden syöjiä (kuten Lapissa varsinkin lumikko).”

    ”90 prosenttia maailmassa julkaistusta tutkimuksesta on vähänarvoista ja virheellisenä suorastaan vahingollista, vain 10 prosentilla on jotakin arvoa, ja vain 0,1 prosentilla on pysyvää arvoa. Erikseen ovat vielä huijarit, joita niitäkin on. (Eljas Pohtila 2013).”

    Antonin poika

    Antonin selostus väitöskirjasta vaikutti niin paksulta, että piti mennä oikein webbiiin katsomaan, mikä on totuus. Kuten aina, se on erilainen kuin Antonin huijaus. Katsokaa itse ja verratkaa Antonin versioon.Tästä osoitteesta löytyy, Alkusivuilla on se todelinen työnjako.

    https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/600/behaviou.pdf?sequence=1

    Antonin poika

    Oli linkkiin tullut postittaessa tyhjiä kohtia 2 kpl. Siis koko rimpsu yhteen ilmaan yhtään välilyöntiä

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    ”Ja on se köyhää, kun pitää kierrättää vuosia vanhoja päättömiä juttuja.

    Antonin poika”

    Tuo aloitukseni siteeraus on lumikkohypoteettisesta väitöskirjasta vuodelta 2005 ja se käsittelee lumikkohypoteesia suomessa.

    Tuon väitöksen teossa on noudatettu seuraavaa työnjakoa (contributions):
    Alkuperäisidea (Original idea) heikki henttonen
    Käsikirjoituksen laatiminen (Manuscript preparation) heikki henttonen
    Työn ohjaaja (Supervised by) heikki henttonen

    henttonen on ollut alkuperäisideoijana, käsikirjoituksen laatijana ja työn ohjaajana kolmessa osiossa viidestä.

    Gla Gla

    Otso Huitu toisaalla: ”Jos Anton kuvittelee, että minä ja Henttonen olemme jotenkin jämähtäneet asemakuoppiimme spesialistipetohypoteesia puolustamaan, niin pieleen menee. Väittäisin, että me olemme avarakatseisimmasta päästä maailman myyrätutkijoiden joukossa ja se näkyy myös siinä, minkälaisia tieteellisiä kirjoituksia me julkaisemme. On tietenkin sääli, jos ja kun kaikki eivät niitä osaa lukea tai tulkita.”

    Edellä linkitetty väitöskirja on tehty englanniksi, joten minulle ei ole hyötyä alkaa kahlata sitä läpi. Mutta onko olemassa suomenkielistä julkaisua, jossa myyrätuhoja ja niiden estämistä käsiteltäisiin muullakin kuin tasolla, jota esim. Tapion suosituksissa tai metinfossa noudatetaan.

    Itselläni on myyrien pyydystämiskokeilu menossa, mutta eipä sen perusteellakaan mitään pyydystämisen vaikutuksista voi päätellä, koska referenssikohteet puuttuvat ja muutenkin seuranta on aivan liian kevyttä.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    ”Turhaan mänet niitä taimias kahtomaan, tiälläpäen on nuita kettuja ja supia sen verran ettei tiällä oo myyriä”.
    Näin sanoi iäkäs sukulaismies kun olin lähdössä taimikoita tarkistelemaan silloin myyrähuipun vuonna 2008. Oikeassa olikin.

    Gla Gla

    Kiitos lähdeluettelosta, tuon kahlaamisessa meneekin aikaa. Onneksi Metsälehdet on arkistossa.

    Gla Gla

    A. Jalkanen: ”Loukutus eli myyrien pyynti pois taimikosta on varmin.”

    Noin asia lienee, mutta on kovin työläs menetelmä. Paljon tietysti riippuu matkan pituudesta. Mutta jos muutamalla käyntikerralla saa ennen lumia jotain aikaan, ehkä työ on silloin kannattanut tehdä. Kiinnostavaa on myös se, mitä se vaikuttaa ennustetun huipun ajankohtaan.

    Anton jossain yhteydessä mainitsi myyrien kokemasta uhkasta, kun myyriä pyydystetään. Mahtaako tuossa olla perää, eli jos taimikossa on loukkuja siellä täällä ja niissä makaa kuolleita myyriä + aiemmin pyydetyt raadot taimikossa, toteaako myyrät alueen epäviihtyisäksi ja siirtyvät muualle? Lisäksi kun heinikkoisimmalla kuviolla tein kesällä glyfosaattikäsittelyn, mutta nyt sieltä en myyriä ole vielä juurikaan tavannut, toimiiko glyfosaatti itsessään karkotteena? Ei siis siksi, että taimien ympärystä on paljaampaa kuin muualla, vaan itse aineen takia. Tietysti syitä voi olla monia, mutta tuokin tuli mieleeni. Glyfosaatilla maustettu heinikko tuskin on herkkua edes myyrien mielestä.

    Gla Gla

    Onko tuo todettu tutkimuksissa vai perustuuko tuo ainoastaan sinun havaintoihisi?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)