Keskustelut Metsänomistus Naapurin metsä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
  • Naapurin metsä

    Näillä sivuilla on usein kuvia ja arvosteluja ”naapurin” metsistä. ja nimenomaan niistä hoitamattomista. Eiköhän jätetä naapuri rauhaan, kun ei edes tiedetä syytä tilanteeseen. Löytyy varmasti sopivia kohteita ihan omistakin metsistä.

  • Hiluxmetsuri

    Höh…

    Kyllä minä ainakin mielelläni katselen erilaisia kuvia metsistä, niiden kehitysvaiheista ja lueskelen arvioita siitä, miten kuvan esittämään tilanteeseen on tultu.

    Jos tuo naapurin metsäksi nimittäminen häiritsee, niin voihan kuvan otsikoida vaikka muuan metsä tai eräs kuvio tai tuntemattoman metsänomistajan metsä tai jotain muuta anonyymiä. Metsää saanee Suomessa kuvata edelleen ihan vapaasti ?

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kyllä monen on katsottava ”naapurin” metsää,kun on mahdollisesti itsellä tontille rajoittuva metsäomaisuus.Kovin ahdasmieliseksi monikulttuurinen sivustoko tästäkin olisi tultava?.Itänaapurissa valtio omistaa myös ”naapurin” metsät,joten siellä ei ole tätä aloittajan huolta ole,kun kaikki on yhteistä tai vuokrattua jollekin toimijalle.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Hyöteikkö taitaa tosiaan kannattta tätä uutta systeemiä, joka on lanseerattu monikulttuurisuus keskusteluun, eli saa vapaasti keskustella, kunhan muistaa ylistää monikulttuurisuutta.
    Eli naapurin metsää saa kuvata ja kommentoida vain sitä ylistääkseen, jos sitten sitäkään.

    Kuvatkaa, esittäkää ja kommentoikaa sekä omia että Naapurin metsiä. Mitä pahaa niiden naapurin metsien kuvaamisessa ja kommentoinnissa on?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    suorittava porras suorittava porras

    Muutaman kuvan lähettäneenä voin lohduttaa , että lähes jokaiselta tilalta löytyy sekä hyvää , että huonoa . Metsänomistajan nimeä ei luonnollisesti ole hyvä kertoa . Asiasta sitäkin enemmän . Itse olen muutaman kerran syyllistynyt maanomistajatahon nimen mainintaan , mutta uskon , että sillä on niin leveät hartiat , että kestää vähän paineita . Pinta-alaa on paljon ja yksittäisten metsikkökuvioiden historia on voinut saada alkunsa eri omistajan toimesta . Nyt paikkaillaan virheitä ja pyritään tekemään asiat paremmin . Myös kuvia onnistuneesta toiminnasta olen pyrkinyt lähettelemään .

    Kuvat ja keskustelut toivottavasti auttavat vähemmän kokeneita tekemään oikeita päätöksiä metsänsä suhteen . Tämän päivän tekemiset ja tekemättä jättämiset näkyvät monesti vasta vuosikymmenten kuluttua ja monessa tapauksessa vasta seuraavan omistajan ollessa vastuussa tilasta . Kuvien avulla on mahdollista havainnollistaa , mitä mistäkin toimenpiteestä seuraa .

    Kohdallani havaintoaineistoa erilaisista toimintatavoista on paljon .
    On tiloja , joita on hoidettu markkinatalouden ja biologian ehdoilla .
    Myös niitä , joita on hoidettu tukiin turvautuen . Valitettavasti on yhä suurempi joukko niitä tiloja , joille ei ole tehty mitään.

    Gla Gla

    Omista metsistäni olen lähettänyt pääasiassa huonoja esimerkkejä. Tuorein konkelokuva oli ns. naapurin metsästä, mutta sehän olikin ihan ok metsää.

    Minusta omistussuhteet ovat toisarvoinen asia kuvissa. Tärkeämpää on asia, jota kuvalla haluaa sanoa ja josta toivottavasti syntyy keskustelua.

    satapii

    Itse laitoin kuvaparin rajan kahtapuolen olevista kuvioista vertailun vuoksi ja keskustelun aiheeksi.(valokuvien ottopaikkojen väli noin 10metriä ja kuvaussuunta eri suuntiin. Olisihan ne tietenkin voinut nimetä ”viereiset kuviot” kertomatta että raja kulkee välissä)

    Investointina voi tietenkin niitä verrata.

    Oma ruotsalaisilla pottitaimilla istutettu on kaksi vuotta myöhemmin hakattu aukoksi ja vierinen kuvan risukko on täysin käsittelemätön.
    Eli kuvioilla on kahden vuoden ikäero.

    Oma kuusikko on mätästetty ja istutettu, varhaisperattu ja lisäksi raivattu.(kulut 2003 mätästyksentä ja taimista n.350€/ha, lisäksi omana työnä istutus, varhaisperkaus ja taimikonhoito)

    Käsittääkseni naapurin kuviolla ei ole tehty hakkuun jälkeen mitään, ei muokkausta ei kylvöa eikä tietenkään istutusta ja kertaakaan ei ole raivattu. (eipä ole ollut mitään kulujakaan vielä, taimikonhoidosta taitaisi tulla laskua vähintään nyt 400€/ha, mutta olisiko taimikot sitten raivauksen jälkeen toistensa arvoisia?)

    Hyöteikkö Hyöteikkö

    Monikulttuurisuus on sinänsä ihan hyvä asia, mutta en todellakaan ymmärrä jos se näissä keskusteluissa liittyy muuhun kuin metsiin.

    Tuolla maatalouspuolella en ole kertaakaan nähnyt kuvapareja omasta hyvinhoidetusta ruis/kauralaihosta ja vertauksena naapurin valvattipellosta. Saati sitten arvosteluja.

    Toivon keskustelua metsäasioista, en naapurin arvostelua.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Naapurin metsät ovat kuitenkin jossain vaiheessa rynnimässä markkinoille suurella joukolla niinkuin
    Ei se voi olla vaikuttamatta kaikkeen. Ei voi elää omassa kuplassa ajatellen, että naapurin tekemisillä tai tekemättä jättämisellä ei ole vaikusta minuun.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Yksi aika yleinen ”naapurin metsä” -sovellus liittyy taimikonhoitoon. Hoidan oman taimikkoni puhtaaksi lehtipuista, niin hirvet siirtyvät naapurin metsään.

    🙂

    Metsuri motokuski

    Sehän pitää paikkansa. Ethän sitä kukaan mene ostamaan ruokaa sellaisesta kaupasta jossa sitä ei ole. 🙂

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)