Keskustelut Tekniikka Nahkaturvakenkä talvella

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
 • Nahkaturvakenkä talvella

  Mitenkä on palstalaiset pärjänneer nahkaturvakengillä talvella kun lunta on reilusti? Itse olen vähän vierastanut ajatusta, nyt on tulossa husgin tecknical kenkä, olen pitänyt saappaita talvella, kesällä kylläkin olen käyttänyt nahkakenkää! Meneekö helposti lumi kenkään? Lumilukot oletteko käyttäneet? Harmi kun ei enää valmisteta nahkasaappaita viiltosuojilla!

 • Jätkä

  Kenkien kuivaaminen ei ole tuottanut ongelmia minulle. minulla on yhdet kapult, joilla sähkön avulla kuivuu kaksi kenkää ihan hyvin. Toinen koje on puhallin, jossa on neljä ilmaletkua, eli se kuivattelee kaksi paria, taikka yhden tosimärän parin. En tiedä, kuinka sen kävisi, jos pistäisi vettä vaikka kahvikupillisen kumpaankin kenkään ja tuhisijan päälle koko yöksi?

  Inhottaa pistää aamulla kosteita kenkiä jalkaan. Se, että ne ovat kosteat illalla, kun kengät ottaa pois, ei inhota yhtään.

  wanhajätkä

  Olipas hyvä sauna. Ja ponu myös mukiinmenevä. Ei meinannu mallttaa pois lähteä.

  Loggerit on mulle ehdottömasti liian painavat. Venyttävät polvien keinoniveliä ja kostautuu yöunissa gramppeina. Kesää talvea pidän sievin nahkasaappaita kovalla kärjellä tai ilman. Yleensä ilman koska en juurikaan sahaa ketjusahalla kuin satunnaisesti enää. Sen kerkiää varoa…toivon.

  Suosikki on sievin puolivarrellinen nahkakenkä parilla sukkaparilla tuunattuna. lesti sopii mulle ja sukkien kans nilkkatuki on riittävä. Jalat ei kastu rasvanahkaisissa. Saapasrenkiä tarvitaan ku ottaa pois jalasta. Mulle hyvät mutta kaikkien jalkaholvihan on erilainen. Sukkia pitää olla niin helteellä kuin pakkasella sama määrä. Ei tule kovettumia jalkoihin ja jalat on kuivat. Sähkökapulat yöksi kuivattamaan ja työmaavaunussa on katonrajassa hormin lähellä ritilät jos jään palstalle yöksi….kuivuu varmasti saappaat ja sukat. Nauraahan ne ihmiset mulle. Jaa taas mustalaiseiri muuttaa taivaaseen. Peräkkäin on teutsivaarin perässä ensin  työmaavaunu viimesnpäälle, sen perässä saunavaunu kamareineen ja sitte vielä kevyt kärry johon saan 800 litraa vettä hetteestä tai muusta vesipaikasta läheltä palstaa. Kaikki minun metsät on alle 200 km kotoa. vaari laukkoo yli viittäkymppiä joten viitisen tuntuntia kun varaa ni on varmasti perillä. Voi se revohka olla palstalla vuodenki jos tarttee.Vesipasa on uretaanieristetty ja panin siihen pesukoneen vastuksen. Koppikärryssä vesi pysyy sulana pari vuorokautta. Pitäähän sitä parituntia käyttää agrigaattia että saa kännykät ja tietsikat ladattua.Siinä ajassa vesikin lämpiää ihan riittävästi pariksi päiväksi. Nykyisin päivä on lyhyt jo valonkin saati voimien puolesta. Koti on aina mukana niinku koirakin. Kukaan ei oottele kotiosoitteessa …perkules asuskelen nykyisin yksin.

  vanhemmuuten rakastaa ylellisyyttä… Tuleekohan minusta vielä lentojätkä???

   

  Tolopainen

  Nahkakenkiä en yritäkään metsätöissä käyttää ja sitten niitä sähkövastuksilla kuivata. Neopreenisaappaat on hyvät raivauksilla ovat myös lämpimät pikkupakkasilla, ei tarvita kuin kevyet vaellussukat. Jäykkiä kumisaappaita myöskin löytyy, jotka tukevat nilkkaa ja pohjat paljon pitävämmät kuin Sievin turvakenkärompuloissa, joita nyt on melko turha metsässä raahata mukana. Niiden pohjiin pitää vääntää muutama kiinalainen nasta, niin ei liukastu jäisillä pinnoilla.

  Metsänmies

  Jos joku nauraakin wanhanjätkän työma-asumiselle, minä melkein kadehdin. Mutta vain myönteisesti. Ainoa varjopuoli tuossa systeemissä on, että ketään ei ole kotona odottamassa. Kyllä vielä kannattaisi lähteä perjantai-iltana tansseihin, sieltä voisi löytyä hyvinkin säyseä akka viikonloppujen ratoksi.

  Tolopainen

  Aikansa kutakin, ehkä olis jo aika lopetella metsähommat ja päästää tekonivelet vähän helpommalla. Ei tuossakaan elämässä paljon sisältöä ole yksinäisen miehen yksinäistä puuhastelua. Kannattaisi muuttaa talveksi vaikka Kanarialle ja tehdä metsätöitä taas kevättalvella kun aurinko paistaa.

  Metsänmies

  Tekonivelet säilyvät paremmin, kun pitää lihakset kunnossa. Toiset tykkäävät puuhastella yksin metsässä, toiset naputtelevat vistejä keskustelupalstoilla. Molemmat yhtä yksinäistä touhua. Mistä tietää, vaikka wanhajätä menisikin vaikka Taimaahan talviksi.

  pihkatappi pihkatappi

  Kuminen turvasaapas moottorisahatöissä lumiseen aikaan aina.

  Jätkä

  Metsänmies. Sinulla lienee henkilökohtaista kokemusta tekonivelten ”säilymisestä”? Olen kuullut, että ne normaalisti vain pikkuhiljaa kuluvat – käytössä, ei levossa.

  kuusessa ollaan

  Jätkän mainitsema puhaltava kenkäkuivain on hieno keksintö, kuivaa myös kumisaappaat tehokkaasti, kunhan ottaa mahdolliset pohjalliset pois.

  Ja nahkakengissä tekevät rauhallista kuivatusta, liikkuva ilma poistaa tasasesti kosteuden.

   

  wanhajätkä

  Metsänmies arvasi hyvinkin lähelle vuodenkulun. En nyt ihan talveksi mee mutta ainakin kuukaudeksi. Enhän minä ,mikään erakko ole. Lähden pikapuoliin Vietnamiin ja taikkuihin, ehkä piipahdan filippiineilläkin.

  Ikäistäni suomimummoa en etsikkään kätisemään kotiin. Tai mistäpä sen tietää jos sattuu rakastua paukahtaan. Uusioperhe ei ole ollenkaan pois laskuista mutta se tuskin kuuluu nahkasaapaskeskusteluun.

  Keinonivelet on nykyisin hyvin laadukkaita. Hyvä lihaskunto auttaa pitämäänkin ne kuosissa. Ois vaan pitänyt vaihtaa jo paljon ennen että lihaskunto ei ois näin paljon laskenut.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)