Keskustelut Puukauppa Näin Kainuussa..

Tämä aihe sisältää 34 vastausta, 20 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Metsäkupsa 2 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 34)
 • tupe tupe

  Jos on hyvä vakuutus, voi osan kuitupuusta hakata klapeiksi.

  Jätkä

  Joo. Kannattaa ottaa vakuutus, ellei vielä ole, ennenkuin alkaa oikeita töitä tekemään. Varsinkin jos kirveellä halkoo halkoja.

  anttik anttik

  Vai että kirveellä, eikö kone panna automaatille, ja lähtee kahaveelle..?

  Jätkä

  Haluaisinpa nähdä anttik:n automaattisen halontekokoneen.

  Puuki

  Puun hinnasta :  Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa kasvaa laadukkainta mäntytukkia, varsinkin jos sen pitkästä kasvatusajasta saisi myös myyjät korvauksen, jotta kannattaisi odottaa järeytymistä.   Kuitupuut kannattaa tehdä klapeiksi jos siihen on mahdollisuus ja markkinoita riittää.   Männyn isoista tyvitukeista saisi arvotavaraa vaikka sahaamalla lankuiksi tai pelkoiksi ja kuivattamalla kunnolla. Kuusella oksattomista isoista tyvitukeista, jotka usein menee vieläpä kuidun hinnalla, saa aihioita esim. soitinrakentamiseen, jos puu käsitellään (sahataan)  oikein .

  Nykyään pitää myytävän sahatavaran alkuperä olla tiedossa. Esim. teak -puuta ei saa enää ainakaan virallisesti myydä, jos se on hakattu sademetsästä.  Iroko on afrikkalainen vastine sille ja siitä tehdyn sahatavaran kuutiohinta on n. 3000 € .    Melko arvokasta tavaraa olisi varmaan männyn sydänpuusta sahatut 1.luokan lankutkin , jos niitä olisi markkinoilla tarjolla ja markkinointikanavat kunnossa.   Erikoispuille ei ole kovin paljon kysyntää täällä osin siksi, että niitä ei markkinoida  kestävästi hoidetuista metsistä saatavina vähemmän kestävistä kohteista hankitun satavaran korvaajina.  Markkinoilla pitää olla tietysti ensin myös kysyntää tuotteelle mutta sitä voisi ”luoda” ja lähteä liikkeelle hyvän laadun lisäksi korostamalla ympäristöasioiden huomioon ottamista.

  Apli

  Tämä ei oikein pidä paikkaansa, yleinen harhatieto.. Esim pohjanmaalla ja keski-suomessa  ja Pirkanmaalla kasvaa yhtä laadukasta tukkia kun Kainuussa.. Se on enemmän maaperästä kiinni kun alueesta. Toki tyvitukit on erikoispuuta ja ne pitäisi jalostaa muuksi kun esim selluksi.

  Puuki

  Ei ole mikään harhatieto. Joskus vuosia sitten METLA:ssa tehty tutkimus ”Pohjoinen laatupuu” oli nimi muistaakseni. Siinä oli kartalla se paras kasvatusalue näkyvissä.  Varmasti paikoin muuallakin kasvaa yhtä hyvälaatuisia mäntyjä. Mutta ei yhtä laajoja alueita männylle sopivilla kasvupaikoilla ja – olosuhteilla.  Lapissa kasvu on laadun kannalta pääsääntöisesti liiankin hidasta ja etelässä liian  nopeaa.  Eihän ne rajat mene yksyhteen maakuntien rajoilla tietenkään.

  sitolkka

  Metsämaa alkaa olla jo niin kallista, että millään puun hinnalla ei saa enää sijoitetulle pääomalle riittävästi tuottoa.

  arto

  Karu ennuste: Maakuntien tyhjeneminen kiihtyy – yli kolmasosa suomalaisista asuu kohta Uudellamaalla, Kainuussa vain 1 %

  Tuoreen ennusteen mukaan Manner-Suomessa on vain kolme kasvavaa maakuntaa vuoteen 2040 mennessä.

  Hallituksenkin kaataneen sote-uudistuksen kaatumisen myötä myös maakuntauudistus meni ainakin toistaiseksi nurin.        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/14280bc7-c9cd-4597-b6a2-de9767b063bd            Kohta halpaa maata tarjolla.

  jees h-valta

  Ja halpoja terveyskeskuksia. Saiskohan niistä kätevästi deekuille asuntoloita. Yhteiskunnan vuokratuella tietysti. Nehän eivät yleensä maaltakaan katoa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 34)