Keskustelut Puukauppa Niin, mikäs se syksyn tukin hinta olikaan?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)
 • Niin, mikäs se syksyn tukin hinta olikaan?

  Mielipiteitä asiasta.

  Nyt kun on mahdollisuus muokata viestiänsä niin osuu varmasti kohdalle kun vähin erin muuttaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • urpo

  62 mäntytukille näkyi tulevan keskisuomessa..

  Metsäkupsa

  Veikkaaukseni syksyn tukin hinnasta,että normaali kesäkorjuu leimikossa 65 euroa maksimi.Puusta on kova kysyntä,mutta sahatavaran markkinahinta sallii korkeintaan 60 euron kantohintaa.Todennäköisesti sahat vähentävät sahausta,jos tukin hinta nousee yli sietorajan.Mielestäni havutukin hinta on kohtalainen metsänomistajan kannalta,toisin on kuitupuun laita.

  Juippi

  Maailmantaloudesta tullut hiukan huonompia lukuja viimme aikoina, voipi olla että syksyllä taas jaellaan ostokieltoja. Euron matka kohti terveempää kurssia toki auttaa jonkin verran

  Energiapuu tarjonnee kumminkin perälautaa kuitupuun hinnalle ja harvennustahan valtakunnassa piisaa oli sellun hinta mikä hyvänsä

  Visakallo

  Puunmyyntiaika on nyt. Syksyllä on jo myöhäistä. Euroopan rahoitusjärjestelmä kriisiytyy muutamassa viikossa ja sen vaikutus realitalouteen näkyy jo kesän aikana. Se on menoa nyt!

  Puun takaa

  Kreikka kaatuu jo viikon sisällä, sillä talletuspako pankeista on riistäytynyt käsistä. Espanjassa on sama edessä. Siellä työttömyys on jo valmiiksi 25%, eli työttömänä on 5,3 miljoonaa espanjalaista, eli enemmän kuin Suomessa on asukkaita. Neuvostoliitto hajosi reilu 20-vuotta sitten samantapaisiin talousongelmiin. Argentiina meni polvilleen reilu 10-vuotta sitten. Yhteistä kaikille on lopullisen luhistumisen nopeus. Varmaa ainakin on se, että maailma on jo syksyllä aivan uudessa asennossa ja puukauppa samoin.

  jees h-valta

  Eipä mennyt puuntakusen ennustus aivan kohilleen mutta nuo uhat kyllä väijyy edelleen.
  Myönteistä on euron hunous jolla metsäteollisuus saa dumpattua hunonevillekkin markkinoille tavaraa.
  Nyt myös metsänomistajakunta on ollut hienosti hengessä mukana ja myynyt puuta ennätystahtiin.
  Toisin kuin ennen palstauudistusta joku koohotti että älkää myykö että saadaan syksyllä muka parempi hinta.
  Toisin myös sen suhteen. Näyttäisi hiukan laskevaa suuntaa syksyyn.

  Puun takaa

  Tässä tapauksessa oli ilo olla väärässä tuon Kreikan aikataulun suhteen. Tosin tilanne näyttää nyt käyvän aina vain pahemmaksi ja tuleva romahdus entistä laajempaa aluetta koskevaksi.
  Kerrottiin 1929 lokakuun pörssiromahduksen tapahduttua Amerikassa, Suomessa sanotun, ettei se lama täkäläisiin korpiin osaa tulla. Tuli se vain, ja jopa aika nopeasti. Miehet ja hevoset olivat koko talven savotassa ja huomasivat keväällä olevansa velassa puutavarayhtiöille.

  jees h-valta

  Siispä tehkäämme pystykauppaa mahdollisimman suurella ennakkomaksulla.

  Puun takaa

  Lainaus Wikipediasta:
  ”Neuvostotalouden alamäki kiihtyi vuonna 1990, ja pulat olivat jatkuvia. Tämä johtui perestroikan aiheuttamasta keskusjohtoisen talouden höltymisestä. Vuonna 1990 rikollisuus alkoi näkyä selvästi maassa. Pulat ja demokratialiike johtivat siihen, että Gorbatsovin kansansuosio pieneni huomattavasti vuoden mittaan.
  Puolueen pääsihteeri laati 1990 presidentin käskystä erittäin salaisen ohjeen rahojen kätkemisestä kotimaahan ja ulkomaille. Tästä hyötyivät nuoret kommunistit.”

  Neuvostoliiton loppuajat muistuttavat paljon Euroopan nykytilannetta.
  Veronmaksajien rahoista tuetaan pankkeja, mutta tarkkaan ei tiedetä, mihin ja kenelle rahat lopulta päätyvät.

  Metsäkupsa

  Olen tullut siihen tulokseen ,että teen puukaupan tämän kuukauden lopussa kuten viime vuotenakin.Silloin Kreikka katkaisi syksylle odotetun tukin hintahuipun.Samoin todennäköisesti tapahtuu nyttenkin,joskin Espanian ja Italian johdosta.Puukauppa on käynyt melko vilkaasti,joten ostotavoiteet täyttyvät yhtiöillä tavoiteiden mukaisesti.Lopputuloksena se tietää tukin hinnannousun taittumista.Syksyn tukin hinta taitaa olla korkeintaan samaa tasoa,kuin mitä tällä hetkellä maksavat.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)