Keskustelut Puukauppa Olkaa varovausia niiden valtakirjakauppojen kanssa

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 35)
  • Olkaa varovausia niiden valtakirjakauppojen kanssa

    Tämmönen tapaus:

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/21c5f19e-9d44-4c7f-9220-5ed7c4fdb05d

    Tatjana Eskolin kertoo, että häntä painostettiin tekemään kauppoja valtakirjan antaneiden metsänomistajien tappioksi. Hän haluaa herättää keskustelua metsänhoitoyhdistysten roolista.

     

    Okei, tämä on tietysti yksittäistapaus, eikä pidä yleistää, mutta kun juttu haluttiin salata, niin kuinkahan paljon epäselvyyksiä ja väärinkäytöksiä  on jäänyt salassa pidettäväksi?

     

    Lukekaa itse loput.

     

  • isaskar keturi

    Metsäkeskus ei ole enää yhdistysten valvoja uuden lain mukaan.

    Tolopaiselle: mhy on yhdistys ja yhdistyksen toimihenkilöt tekevät töitä jäsenille! Ei ole mitään erillistä toimijaa jäsenten ja toimihenkilöiden välissä. Tässähän se koko probleeman ydin. Yhdistysten hallitukset ja toimihenkilöt luulevat johtavansa yritystä, jonka osakkeenomistajia ovat metsänomistajat. Asiakkaana osakkeenomistajat ovat kuten muutkin asiakkaat, mutta yhdistyksissä tämä menee toisin! Toimihenkilöt ovat jäseniä varten ja jäsenten ääntä käyttää valtuusto ja hallituksen tulisi valvoa, että palkatut toimihenkilöt toimivat jäsenten tahdon mukaan. Vaikea kuvitella, että kyseisen mhy:n jäsenet haluaisivat toimihenkilöiden kusevan jäsenten kuppiin.

    Timppa

    Ei kai Metsäkeskus valvo metsänhoitoyhdistyksiä.  Hakkuita kylläkin pistokeoluonteisesti, mutta tässä jutussa ei ole kyse hakkuista.

    Tolopainen

    Hiukan epäilen että ay-liiikkeen toimihenkilöt eivät aja yksittäisten jäsenten etuja. Siirtelemällä jäseniä parempia etuja tarjoavien sopimusten piiriin. Kyllä tämä toimihenkilö joutuu uudessa työpaikassaan ostamaan puuta sille yritykselle, joiden kanssa heillä on sopimus. Ei voi yksittäisten kauppojen kanssa pelata eri tavalla.

     

    isaskar keturi

    Mutta silloin yhdistys on epäonnistunut perustehtävässään ja hallitus vaihtoon sekä tarvittaessa palkkaväki. Tuossa iltalehden tapauksessa olisin irtisanomiset aloittanut siitä päästä, missä Tatjana olisi ollut viimeinen irtisanottava.

    Scientist Scientist

    Ongelma pienmetsänomistajalla on usein se, ettei tahdo saada tarjouksia suoraan isoilta yhtiöiltä. Tällöin jää ainoaksi mahdollisisuudeksi mhy ja sen korjauspalvelu. Näin varsinkin ensiharvennuksissa.

    Mettämakuri

    Mitä sitä kun 2/3 joukkioista ei ymmärrä metsistä enempää kuin sika tuulimyllystä.

    Justiin on nuin kuten mettäukko kirjoittaa, kaiken maailman hippityttöjä ja lemukoodareita sinne on pesiytynyt.

    derHorst

    Kyllähän tuo näyttää siltä, että tapauksessa on realisoitunut juuri se riski, mikä on olemassa, kun edunvalvoja sotkeutuu samaan businekseen, jota pitäisi toisella silmällä valvoa. Kovin inhimillistä, mutta eettisesti ollaan kyllä peli tuossa vaiheessa menetetty. Noissa pikkukunnissa tuo tosin saattaa tuoda työnsankarimerkin kepulaisten arvojen mukaisesta suhmuroinnista, tuskin edes paikallisella huoltoasemalla uskalletaan arvostella moista maan tapaa.

    Täytyy muistaa, että tuossa kyseessä ei taida olla niitä Suomen suurimpia yhdistyksiä, jossa käry kävi. Isoilla on paljon isommat toimitussopimukset ja varmasti samaa sattunut niissäkin. Joitakin vuosia sitten itselläni särähti korvaan, kun ison yhdistyksen toimihenkilö ylpeänä esitteli suurta toimitussopimusta erään sellufirman kanssa. Mistäköhän siihen toimitukseen mahdettaisiin ne puuttuvat sellupuut repiä, jos kauppa ei jostakin syystä kävisi suunnitellusti? No siitä katkonnastapa hyvinkin – siis juuri siitä, mitä pitäisi samalla valvoa…

    Ehkäpä homma kaipaa vähän lisää avoimuutta tai saattaa tuo luottamus korjuupalveluun hiukkasen kärsiä. Sellufirmat kiittävät. Mutta positiivisen kautta: MTKn voi kohta nähdä hirviongelman puolella hyvin asiat hoitaneena, kun hirvien kanssa ei voi suhmuroida sopimusasioissa.

    No metsäjohtaja taas toteamaan, että ”seuraava tilanne”. Kyllä se siitä, jäsenmaksusekoilu on jo unohdettu.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Olisin enemmän huolissani välistävedoista ja välistävetäjistä. Kun jostakin syrjänperältä tekee tuhansien mottien kaupan, niin ei ole kummoinenkaan konsti vetää muutamaa rekkakuormaa välistä, etenkin, jos puut nousevat rattaille heti kun ne saadaan tien reunaan.

    On syytä pitää kristallinkirkkaana mielessä, että meillä (suomessa) huonoimmin kannattavat alat ovat valitettavasti sahaus ja metsäkoneurakointi. Kontrollin tulee olla tiukka. Kaksi kertaa vuorokaudessa on hyvä käydä istumassa moton kopissa.

    Perassic Park Perassic Park

    Homma on ehkä selkeämpää jos Kuution kautta itse kilpailuttaa puukaupan. MHY:n korjuupalvelu voi sitten osallistua tarjouksellaan muiden toimijoiden rinnalla. -En tiedä tosin miten antavat tarjouksia Kuution kautta tulleisiin kyselyihin??

    Yleishyödyllinen Ry tosin on perin ongelmallinen toimintamuoto.

    Itse haluan MTK:lta ennen kaikkea terävää yleistä metsänomistajien edunvalvontaa. Tätä tarvitaan kenties enemmän kuin koskaan ennen. Voisin hyvin olla MTK:n jäsen suoraan ilman MHY välikättä.

    suorittava porras suorittava porras

    Tuohon viimeiseen lauseeseen/Anton: Moton koppiin ei ole tänä päivänä lupa ottaa ketään. Eikä ole edes tarpeen.

    Kemeran ja MHY:n suhde kannattaisi myös ottaa tarkasteltavaksi.

    Jos isännälle annetaan neuvoja viivyttää taimikonhoitoa ,että saadaan enemmän tukea , ollaan heikoilla jäillä . Vielä uhkaavampi tilanne on ,jos päädytään korjaamaan energiapuuta taimikonhoidon sijaan. Tässä tehdään bisnestä isännän osaamattomuudella ja tuetaan kemeroilla mhy:n omaa toimintaa .Neuvontaa ja korjuubisnestä. Oikeaoppinen metsien hoito on autuaasti tallattu bisneksen jalkoihin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 35)