Keskustelut Metsänomistus Onko alv. vähennyskelpoinen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Onko alv. vähennyskelpoinen

  Ostin metsätilan,jossa tuli mukana vanha mökki.Mökki on tarpeeton,joten annoin sen kiinteistövälittäjälle myyntiin.

  Välittäjän palkkiossa on alv.Voiko mielestänne sen vähentää metsäverotuksessa?

 • ChesterC

  Metsätalouden koneiden, laitteiden, rakennusten ja rakennelmien luovutuksista saadut voitot ovat metsänomistajan luovutusvoittoja, eivät metsätalouden pääomatuloa

  Tämän perusteella väittäisin, ettei myöskään välittäjän alv;tä voi vähentää metsätalouden perusteella. (mutu)

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei metsäverotuksessa, mutta luovutusvoittoverotuksessa kyllä voit. Toivottavasti mökin osuus kauppahinnasta on tiedossa.

  harrastelija harrastelija

  Eräs virhe tehdään noissa tilakaupoissa siinä, ettei eritellä kauppakirjassa metsän ja mahdollisten rakennusten osuutta. Verottaja ne kyllä erittelee ja käyttökelvottomille rakennuksille tulee arvoa, joka pudottaa metsävähennystä. Samaa mieltä Annelin kanssa.

  Tolopainen

  ALV:t vähennetään omassa ilmoituksessaan, eihän siellä tarvitse yksilöidä, mistä liiketoiminnasta kukin vähennys tulee. Mitä te oikein pöpisette. Myyntivoitosta tietenkin maksetaan vero, kulujen jälkeen, kun lasketaan kaikki pääomatulot ja vähennetään menot.

  Puuki

  Luovutustappiot vähennetään luovutusvoitoista. Jos niitä ei ole, niin sitten vähennyksen voi tehdä muista pääomatuloista.  Sehän muuttui n. pari vuotta sitten niin, että  eri tulolajin tappiot voi vähentää myös muiden tulolajien tuloista.   Kiinteistövälittäjän palkkion voi vähentää tulonhankkimiskuluna myyntivoitosta tai muista pääomatuloista.  Maksetun ALV:n samoin ALV-ilmoituksessa.

  Tolopainen

  Niin muuttui, kiitos Sipilän hyvän hallituksen.

  hatelo

  No ei tasan tarkkaan saa vähentää mökin myynnistä tulleen välittäjän laskun alvia metsätalouden alv-ilmoituksen kautta. Ihan sama kun vähentäisin auton huollosta tai ruokakaupan ostoksista maksamani alv:n metsätaloudessa. Koko laskun voi toki vähentää mökin luovutusvoittoverolaskelmassa.

  Tolopainen

  Mikäs tuon estää, ei metsätaloudella ole mitään omaa alv ilmoitusta, jos on erilaista yritystoimintaa, kaikki menee yhdellä vuosi-ilmoituksella. Jos auto on metsätalouden kalustoa, huollon alv on vähennyskelpoinen. ALV-ilmoitus on henkilökohtainen, eikä ole sidottu johonkin tiettyyn metsätilaan.

   

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kuten hatelo edellä toteaa,alv:n sisältävän laskun voi vähentää luovutusvoittoverolaskelmassa hankintakuluina,mutta alvia ei voi vähentää metsätaloudessa, kuten esim. konehankinnoista tai muista ostopanoksista ,joissa alvia on ( 24%) useimmiten.

  jees h-valta

  Hatelo ja Metsäkupsa sataoikeassa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)