Keskustelut Puukauppa Ostomies on täysin tarpeeton

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)
  • Ostomies on täysin tarpeeton

    Mihin maetsäfirmat tarvitsevat ostomiehiä? Puukauppahan käy niin, että ilmoitamme meillä olevan puuta tarjolla.

    Voisi olla sellainen valtiollinen puutilausten vastanottokeskus, johon ilmoitamme täällä olevan puuta – jos kiinnostaa!

    Metsäyhtiöt säästäisivät miljoonia palkkakuluissa!

    Ja eikös tämä sähköinen järjestelmä toimi jo näin, että ilmoitamme täällä puuta olevan – jos kiinnostaa?

    Muuten. Miten tämä sähköinen puukauppa oikeasti toimii?

    Onko ostomies ollut sinuun yhteydessä? Minuun ei, vaikka puuta olisi ja vieläpä hoidetut tienvarsimetsät.

    Vanhempani omistivat n.40-vuotta 180 ha metsää. Koko omistushistorian aikana yksikään firma ei kysynyt ostaakseen puuta. Hattukourassa piti isäukonkin mennä puitaan tarjoamaan.

    Sitten sai tarjouksena kartellihinnan omistamastaa puulaakista!

    MHY:n kaveri teki poikkeuksen ja tarjosi hankintapalveluaan, mutta ei siis varsinaista puukauppaa. MHY eimyöskään ko. aikana tarjonnut hoito tms. palveluitaan!

  • MaalaisSeppo

    Puuta ostavia henkilöitä kutsutaan ostomiehiksi. Osto voi tapahtua esim netissä jolloin ostomies voi olla vaikka Intiassa. Toistaiseksi ovat Suomessa ja käyvät pystykaupoissa myös palstalla. Eipä taitaisi vielä puukauppa toimia ilman ostomiestä.

    Kohta voi olla toisin. Oston tekeekin ostoautomaatti, joka myös kilpailuttaa hakkuun urakoitsijoilla. Palstan tarkistus laserkeilauksella/pienhelikopterilla.

    metsä-masa metsä-masa

    Kyllä ostohenkilöitä tarvitaan; Väli-Suomen Itäosissakin on edellä kuvatun kaltaisia henkilöitä puunostossa, joita ei helpolla saa kaverikseen metsään, ne tosiaan edustaa lähes aina suurtateollisuutta. Mutta sahureilla löytyy vielä ne asialliset ja yhteystyöhaluiset puunostajat.

    Ne metsänomistajat jotka on kiinnostuneita metsistään ja hoitavat niitä, heille on syntynyt vahva tunneside metsään ja sen käyttöön, silloin varmasti tuntuu pahalta, jos asiallista kontattia ei saa ostajaan.

    Sahureilta löytyy sitten ne asialliset, fiksut ja pitempää kauppasuhdetta hakevat ostajat.Heiltä näyttää löytyvän aikaa viedä leimikkoasia loppuunasti, soittelemalla, kutsuna teemapäiviin tai pyytää tavatessaan kahville. siitä onkin hyvä jatkaa !

    ” Hyvä yhteistyö vaatii molempien asialinjalla olemista ”

    Puuki

    ^
    Tuo on varmaan paikkakuntakohtaista. Täällä lähimmälle sahalle
    pitää / saa toimittaa puuta ”ominnokkinensa” perille asti, ellei toimita mhy:n kautta.
    Mutta kiireisiähän ne nykyajan ostomiehet on ainakin sesonkiaikoina. Ennen pinomitalla meni aikaa ja tupakkia,
    nyt tuijotetaan pääasiassa vain näyttöruutua ja tulostetaan joskus mittauslistoja.

    Tolopainen

    Mhy:sä on tullut tarpeeton. Lähes kaikki samat palvelut saa nykyisin metsään.fi:stä, hiiren klikkauksella. Hyvä esimerkki digitalisaatiosta. Sieltä löytyy laserkeilatut tiedot metsäpalstoista ja toimenpide-ehdotukset. Ei tarvitse enää metsäsuunnitelmiin haaskata olemattomia puunmyyntituloja, kun tulot pienenevät kulujenkin pitää vähetä.

    pikkutukki

    Ostomies tarpeeton , mutta tilalle pitäisi palkata Kauppojen Kirjaaja tai robotti . Peruste : Yhtiöt ostaa leimikot käymättä maastossa , suunnitelman ja ilmakuvan mukaan ja hinta poikkeuksetta ns. apteekin hinta , jossa ei huomioida positiivisia vaikutuksia ja yleensä huono . Robotissa voisi olla potkusuoja samoin kuin ovissa !

    Visakallo Visakallo

    ”Sieltä löytyy laserkeilatut tiedot metsäpalstoista ja toimenpide-ehdotukset. Ei tarvitse enää metsäsuunnitelmiin haaskata olemattomia puunmyyntituloja…”
    Lähettäjä: Tolopainen

    Oletko Tolopainen aivan oikeasti tehnyt puukauppoja metsään.fi tietojen pohjalta?
    Miten ovat kaupat sujuneet, kun kerrot puunmyyntitulojen olevan olemattomat?

    Tolopainen

    Puunmyyntiprosessi on vaiheessa, kun yhtiöillä ei ole haluja ostaa kuin kesäleimikoita, en hyväksy hakkuita roudattomana aikana muutenkaan joten tuskin mitään kauppoja syntyy. Hakkaan kuitupuu kokoista koivua polttopuuksi eikä tee kipeää.Rankkoja en rupea enää metsästä keräämään. Mikään järjestelmä ei muuta sitä, että puun käyttö on kolmanneksen pienempää kuin kasvu. Kaikkea puutavaraa ei saada koskaan myydyksi ja yhtiöt voivat valita kohteet.

    pikkutukki

    Näinhän se on . Kaiken lisäksi yhtiöt pyörittävät päättäviä elimiä lisäämään puun tarjontaa , että tarjonta tarpeeksi suurta hinnan pitämiseksi alhaalla . Etuja pitäisi ajaa !

    Puuki

    Lobbaukseen kuuluu tod.näk. myös energiapuun huonon hiilitaseen korostaminen. Juuri oli yle:n radio-ohjelma, jossa
    kerrottiin kuinka puuta joutuu kasvattamaan 60 -80 vuotta jotta energiapuun hiili kiertäisi takaisin ilmasta kiinteäään muotoon puuhun.

    Ei ollut asiantuntija kyllä ihan kartalla. On niitä nopea -kasvuisiakin puita olemassa, joita voisi käyttää alueilla,
    jotka sopii parhaiten hiilensidontaan, jos se kerran on se pääasiallinen ongelma tällä hetkellä.
    Eikä kotimaisten pihkapuiden kasvukaan vähäistä ole; 20 – 45
    vuoden iässä parhaimmillaan.

    Metsäteollisuus saattaa ”k..ea omiin muroihinsa”, kun tavoitteena tuntuu olevan jatkuvasti halpeneva kuitupuu jo vuosikymmenien ajan.
    Kuitupuun (inflaatiokorjattu) hinta on nyt esim. päätehakkuilla n. 1 /2 -osa 90-luvun alun hinnoista ja n. 32 % alle (kuusikuidulla) 2000-luvun alkuvuosien hinnoista.
    ”Hintayhtälössä” pitää ottaa huomioon se, että metsänhoidon kulut on nousseet samaan aikaan enemmän kuin mitä inflaatio on yleisesti nimellishintoja nostanut .
    Riittääkö paukkuja metsän-ja teiden hoitoihin jatkossa ?

    ”Hintataso on vakaa” -kuten eräässä aiemmassa kommentissa olikin jo puhetta :).

    torppari

    kertokee mullehhii mikä on ostomies..jos joku tulloo torpan ovelle kolokuttammaa jotta myö puita hälle..sille tulloo äkkilähtö siitä niin ku ovi ja ikkuna kaapustelijalle.
    pitäs kae jokkaese iha ite tietee mitä myöpi tahi ostaa.. tahi muute pittää hommata maestraatista evun valavoja nii se sitte hoetaa asijat

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)