Keskustelut Metsänomistus Paljonko metsähehtaareja palstalaisilla on?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 44)
 • Paljonko metsähehtaareja palstalaisilla on?

  Tänä vuonna kiinteistökaupan yhteydessä tulin myös tuoreeksi metsänomistajaksi. Lapsuuteni vietin Savossa maalla ja muistan, miten joillakin tilallisilla puhuttiin olevan jopa 1000ha metsää omistuksessa. Tiedostan toki että tällaiset suurtilat ovat harvassa, mutta täällähän tuntuu olevan metsistään keskimääräistä kiinnostuneempaa porukkaa.

   

  Siispä, minkä ikäistä väkeä täällä on, minkä kokoisia tilkkuja teillä on ja missäpäin Suomea?

   

  Omat lukuni: olen itse 35-vuotias, noin 140ha, Etelä-Savo.

 • Riippumaton ajattelija

  Itse olen parikymppinen, omistan noin 0 hehtaaria metsää

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  67,5 hehtaaria ja täti-iässä. Parhaimmillaan oli metsäpinta-ala kolmannella sadalla, mutta se tuntui jo liian isolta määrältä hoitaa.

  eero heikki eero heikki

  Jokunen ha,ikä joku viikko vielä alle 70 v!

  arto arto

  Maan rajojen sisällä on pysynyt ha….Ikä vielä muutama viikko 51

  pihkatappi pihkatappi

  Alle 50 v. 200 ha vaimon kanssa yhdessä ja erikseen, jossain vaiheessa oli 350 ha, en ollut silloin sen onnellisempi, kun en ehtinyt joka vuosi edes käymään kaikilla palstoilla, tosin en käy nytkään. Metsät Keski-Suomessa, Länsi-Suomessa ja Pohjois-Suomessa. Tilat hankittu palkkatöissä ansaituilla rahoilla ja osa tietysti sitten puukauppatuloilla.

  jonssi

  30w ja 66ha Etelä-ja Pohjois-Savossa tilat.

  John Lennonjohtaja

  Aloittaja vielä jatkaa…

   

  Aika mielenkiintoista on että on jokunen, jotka on laskenut hehtaarimäärää merkittävästi. Millä ajatuksella aikanaan päädyitte hankkimaan paljon metsää (mutta kuitenkin sitten myymään sitä pois)?

  pihkatappi pihkatappi

  Metsätilat on ostettu sijoitusmielessä ja voin kertoa että olivat 20 vuotta sitten käsittämättömän edullisia. Oli vähän jobbaroinnin makuista kun noista osasta sitten luovuttiin, mutta tärkein syy myynteihin oli hiukan liian pitkä etäisyys mökiltä. Muutimme myös eri paikkakunnalle ja halusin käteistä rahaa osakkeisiin ja metsätilojen hankkimiseksi uuden kotiseudun läheltä, muuton yhteydessä putosi omat ansiot. Viimeiset vuodet olemme ostaneet metsätilan/vuosi, eli myytiin aiemmin parisataa hehtaaria.

  Visakallo Visakallo

  60+. Puita on pystyssä 26.000 mottia ja ne kasvavat 1200 mottia vuodessa. Pelkät hehtaarit eivät kerro metsistä paljoakaan.

  Apli

  Ikää alle 50v metsää sopivasti yhden hoidettavaksi, kahden mhy:n alueella keskeisessä suomessa…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 44)