Keskustelut Puukauppa Pankkitakaus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Pankkitakaus

  Merkitty: 

  Onko pankkitakaus systeemi kuinka yleinen menetelmä puukaupassa.?  Miten kannattaisi toimia jos epäilee pystypuun ostajan maksukykyä?

  Luopua koko puukaupasta jos siltä tuntuu?

  Selvennykseksi, kaverin puolesta kyselen.

 • Puuki

  <p>Ei olle pankkitakausta käytössä enää nykyään. Paras tapa ko.tilanteessa on kirjata kauppakirjaan ”hakattujen puiden omistusoikeus siirtyy maksettaessa”. Eikä anna sitten yhtiön/välittäjän viedä puita ennen maksua. </p>

  mehtäukko

  Kulanssien kohdalla lienee käytössä isoissa kaupoissa, ja sehän maksaa. Ei ole kulansseista kokemusta, mutta kyllä käyttäisin jos vähänkin siltä tuntuu. Sellainen ehto, että puita saa autokuljettaa vasta maksun tultua, ei ole hyvä. Katkotut tukit eivät saata kelvata millekkään sahalle..!

  Tomperi

  Kiitos, tuokin on huomioitava, mehtäukko.

  MJO

  Tuskin konkkakypsät firmat pystyisivät maksamaan edes  ennakkomaksua (30%) oletetusta kertymästä. Ehkä tuo omistusoikeuden siirto on ainoa vaihtoehto. En tiedä suostuvatko suuremmat yhtiöt siihen?

  Rukopiikki

  Hakkuuhan voi olla vaikka vuoden tai kahden päästä. Siinä ajassa ehtii toki monen talous muuttua.

  MJO

  Niinpä. Tuskinpa moni yhtiö maksaa 1-2 vuotta etukäteen kauppasummaa.

  mehtäukko

  Ei tuosta ole nyt kysymyskään. Pankkitakaus-menetelmä on edelleen olemassa, jota eivät vakavaraiset suuret yhtiöt tarvitse. Myhistyksillä taisi aikoinaan kärytä. Omistusoikeuden siirron epäämiseen jos joutuu menemään, vahinko on jo tapahtunut.

  MJO

  Ei tuo omistusoikeuden evääminen välttämättä huono vaihtoehto, ainakaan kuitupuu harvennuksessa? Puut voisi myydä kolmannelle osapuolelle hankintakauppana. Ei kait työstä tarvitse maksaa tuossa tapauksessa?

  mehtäukko

  Mainintaan ”kun vahinko on jo tapahtunut”, viitasin mo:n alunperinkin huonosti harkittuun päätökseen. Ja jos/kun tukit joutuu nostamaan sellupinoon käymättömien mittojen takia, oppirahat turpoavat.

  Tomperi

  Kahdesssa vuodessa voi tapahtua paljon,  yhtiöt ulkoistaneet kaiken korjuuseen liittyvän toiminnan alihankkijoilleen, onhan noista korjuujäljistä porinaa ollut.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)