Keskustelut Puukauppa Paras työkelkka?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
 • Paras työkelkka?

  Polaris widetrack lx es, Suomen suosituin, mutta onko paras.

  Perään iso ahkio, voi hakea polttopuut, käydä kalassa, 20.000 km moottorikelkka reittejä löytyy myöskin, retkeilyä. Siinä menee m-sahat+muu tarvittava.

 • torppari

  kokeileppa työkelkalla ajaa reitillä…ovat kaksi eri asiaa..työkelkkana hyvä jossa 50 cm matto pitkällä telalla….sitte reitille 38 matolla ja silläkin voi puuta vetää…….

  metsä eemeli

  Parasta työkelkaa en tiedä.Ajellut vain lynx.llä noin 30v Ensin oli lynx650 ,nyt on lynx 6900
  Vain metsäajelua ollut,alussa kyllä tuli jäälläkin ajoa kokeiltua.

  rame

  Tiedä noista merkeistä mutta pitkä- ja leveätelainen tietysti pitää olla.
  Täällä pohjoisemmassa se on tarkkaa puuhaa kun puuterilunta on toista metriä ja parireessä pari pm3 4n metrin tavaraa.
  Jäljet on ajettava ennakkoon ja niillä on parempi pysyä kuorman kanssa, toinen juttunsa on kun yrität lapioida puun tyveä näkyviin ja lumi on kuin viljaa.
  On se vaan mukavaa puuhaa, tällä ei kyllä tiliä tee mutta eipä käy aika pitkäksi kevättä odotellessa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Oli minullakin kelkka jos yli 20 vuotta sitten ja siinä nytkällä varustettu parireki. Kelkka oli joku lynx, silloinen työkelkka, muuta en muista.
  Totesin ettei ole ainakaan minun metsäpelini. Kelkalla ajo perustuu vauhtiin, mutta puiden väistely on vauhdissa vaikeaa. Kelkka on vain talvipeli.
  Ehkä menettelee kulkuvälineenä palstalle. Tietysti siellä missä on järvenselkiä käytettävissä sillä voi kuormallakin huristella avoimella selällä. Muuten lasken kelkan pelkästään vapaa-ajan peliksi.

  2002 ostin sitten rautahevon ja sillä pääsee kesää talvea. On tarpeeksi hidas että voi väistelläkkin. Pujottelua helpottaa pakki. Mönkijää pienempi kuormauskorkeus. Vetokyvyksi sanotaan 1,1 kiintoa ja kyllä se toteutuukin kunhan on sopivan järeää puuta. Piennartiellä ja siliällä kankaalla menisi varmaan isompikin lasti. Ihan keppitavarasta tulee vain niin korkea kuorma ettei tuohon kiintomäärään kannata pyrkiä. Kuormaimen puute suurin ongelma. Onhan siinä puomivinssi, joolla saa kyllä kuormaan, mutta sitten tahtoo loppua huumorintaju kun pitäisi saada pinoonkin.

  Nyt jos olisin puhtaalta pöydältä jotain ostamassa, niin kai se olisi joku mönkijä. Niihin saa hydraulikuormaimiakin.

  Terveisin Korpituvan Taneli

  rame

  Jos haluaa itekkin ottaa osaa pienimuotoiseen metsänhoitotyöhön (tämän tason laitteilla) ympäri vuoden näillä leveysasteilla niin kelkka ja mönkijä eivät ole toistensa vaihtoehtoja. Mökijällä ei ole teloillakaan ymmärtääkseni asiaa noihin olosuhteisiin joita tuossa aikaisemmin kuvasin, käsitys perustuu nähtyyn kun käynyt kelkkojen ratakilpailuissa ja telamönkijät yrittäneet ulosajaneita vetää takaisin radalle.
  Molemmat on täälläkin ja käsipelillä lastaillaan ja puretaan, purku tosiaan se hankalampi homma jos rankaa suurempaa nostellaan pinoon.
  Mielenkiintoisia kamppeita tulossa ilmeisesti kotimaastakin näihin pienimuotoisiin kuljetustarpeisiin, Logbullet 1300kg ja Finnbullet 2500kg.

  metsänvartija

  Julkisilla teillä ei mkelkalla saa ajella, omassa/hoitoalueen metsissä kyllä ja kelkkareiteillä.

  Hakkuut sulan maan aikaan, korkeita metrin pöllipinoja. Siitä vaan kyytiin ahkioon ja hydraulihalkojalla haloiksi.

  Matikan pyynnissä ok kaveri.

  Ja työkelkan saa vähentää verotuksessakin, sekin on huomioitava.

  Pähkäilijä

  Terri on hyvä työkelkka, sellanen versio missä on ohjaamokin ettei lumet putoa niskaan oksista. Kubotan moottori on pieniruokainen ja nosturi helpottaa puiden kuormaamistakin.

  metsänvartija

  Terri on hyvä, miten saatavuus?

  Rane

  Käsittääkseni tekevät Ruotsissa uusiakin.
  Siis Terrejä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Missähän hintaluokassa tuollainen Terri lienee?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)